Kiszedtem a mobilomból (Galaxy Ace) a SIM kártyát úgy, hogy a telefon nem kapcsolódott ki, ezután miért tudtam vele telefonálni?
Szóval szépen az aksi mögül kicsúsztattam a kártyát és a telefon nem érzékelte vagy nem is érdekelte h kiszedtem, de ezután indítottam egy hívást.
A hívott fél telefonja kijelezte, hogy én hívom, mondjuk felvenni már nem vette fel(az nem tudom, hogy működne-e), de a hívást gond nélkül elindította.
Valaki tudja a technikai részleteket ami ezt lehetővé tette?
Nem a sim kártyán tárolódik a pénzed, azon csak egy azonosító van, amit a mobilod beolvas egyszer, mikor beindítod a mobilod. Ezt az azonosítód küldi, amikor hálózatra csatlakozol, és amikor hívást indítasz. Nem ellenőrizte, hogy benne van-e még, a korábban beolvasott azonosítóval indított hívást.
Szóval a szolgáltatód ugyanúgy kiszámlázta neked, ha erre irányul a kérdésed.
Gyakorlatilag ingyen telefonálok, úgyhogy a pénzes része nem érdekel.
Azon gondolkodtam, hogy a kártyát beleteszem egy másik telefonba és a kettőn egyszerre indítok egy hívást.
Akkor vajon mi történne?:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!