Android 5.1.1 alól SMS küldés?
Lehet, hogy nagyon triviális lesz a válasz, de rajtam kifogott a dolog.
Nexus 5 telefon, Android 5.1.1 fut rajta (semmi tuning, tök gyári) és az 55255 számra kéne egy nyomorult SMS-t elküldenem.
Megnyitom a Hangouts-ot, jobb alsó sarokban + jel, ÚJ SMS-re bökök, kéri, hogy írjak be egy nevet vagy telefonszámot. Megteszem, 55255, mire - értelemszerűen - megállapítja, hogy "Nincs találat az ismerősei között". Mintha engem érdekelne, hogy az ismerőseim között van-e a szém, ahova SMS-t akarok küldeni. Tudom magamtól is: nincsen. Hogyan tovább? Csak a vissza gombra tudok nyomni.
Mellesleg ha felveszem kontaktnak ezt a számot, akkor automatikusan elébiggyeszti a +49-et (Németorszég, német kártya van a telefonban). +4955255-re pedig - mily meglepő - nem tudja elköldeni az SMS-t.
Nem akarok hülyeséget mondani, de két-három hónapja még gond nélkül tudtam SMS-t küldeni a fenti számra, gondolom a legfrissebb Android update "tette könnyebbé" az SMS-küldést - de rajtam mocskosul kifogott.
Bármilyen ötletet, javaslatot örömmel várok, köszönöm.
NE hangouts-al küldj SMS-t hanem az alap SMS alkalmazással
Milyen telefonod van?
Nexus 5, ott van az elején.
Valamikor nemrég a Hangouts átvette az uralmat az SMS-ek fölött, és egyben törölte is az eredeti SMS alkalmazást.
Feltettem Play Store-ból a Google Messengerét (igazán magyaríthatták volna), ezzel megy gond nélkül.
Köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!