Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Mi a rák az az NFC?

Mi a rák az az NFC?

Figyelt kérdés

Annyit tudok, hogy arra készült, hogy telóval lehessen fizetni, és fájlátvitelre is használható (+rohadt gyors)

Ezen felbátorodva letöltöttem egy appot (Send! Pro), ami NFCvel képes fájlt küldeni. El is indítottam egy átvitelt az én telómról a barátoméra (csak egy szimpla 2 Gigás fájl volt :p)

Erre a program megkérdi, hogy wifivel, vagy Bluetoothon akarom e küldeni. (Egyikkel se B+)

Utólag megnéztem, mindkettőnk telefonjában van NFC chip (Nexus 5 és Xperia ion)

Szóval most itt tartok.

Hogyan tudnám ezt megoldani?

2014. febr. 11. 22:28
 1/4 anonim ***** válasza:
24%
Az NFC kisméretű file-ok továbbítására lett kifejlesztve. Google a barátod.
2014. febr. 11. 22:33
 2/4 doni1201 ***** válasza:
Ez azért van, mert igazából nem NFC-n keresztül küldi a telefon a fájlt, az NFC-vel csak beazonosítja a másik telefont és automatikusan elindítja a fájlátvitelt bluetooth-on vagy WiFi Direct-tel (az utóbbi a nagyon gyors :) ).
2014. febr. 11. 22:35
 3/4 Wadmalac ***** válasza:

Az NFC igazán csak kis dolgok gyors átvitelére praktikus. Telefonkönyv-bejegyzés, egy fotó, egy megnyitott böngésző-oldal, egy zeneszám, ilyesmi.

Ha nagy fájlokat akarsz átküldeni, én inkább a direkt wifit ajánlom. A SuperBeam progi pl. tökéletes. A free verzió azt hiszem 100 MB-nál le van korlátozva, de van világ a google playen kívül is. :D

2014. febr. 12. 10:48
 4/4 anonim ***** válasza:
38%
egy infra "2.0" . full mókusvakításos cucc az egész
2014. febr. 12. 15:33

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!