Jelenleg felöltő kártyám van iPhone-ban, az érdekel, hogy a GPS-t mobilnet nélkül is tudom használni pl. egy offline térképpel?
Nagyon leegyszerűsítve: GPS, és a navigáció két külön dolog
A GPS "csak" egy helymeghatározó, ami megmondja hol vagy. Ez egy különálló kütyű a telefonodban, nem kell hozzá se net, se térerő, műholdjel alapján működik.
Navigációhoz ( tehát útvonal tervezéshez, irányításhoz ) kell egy navigációs szoftver. Ez a dolog másik fele, a kettő együtt maga a navigáció.
Alapesetben ez az Apple Maps, de én ezt nem nagyon kedvelem. Helyette ingább a Google Maps-et, vagy a Here-t használom. Mindkettő egyformán jó.
És itt jön a trükk. Indulás előtt otthoni wifin megtervezed az útvonalat, induláskor pedig akár repülő üzemmödba is teheted a telót ( én ezt szoktam ), de csak simán kikapcsolhatod a mobil adatforgalmat, már nincs rá szükség. Csak kövesd az utasításokat, es ne térj le az útvonalról, mert offline üzemmódban nincs újra tervezés. Aztán mikor elérted a célod, és onnan tovább mennél ( vagy haza), ha van a közelben wifi ( kávéház, McDonalds, stb ), ismét tervezz, és már mehetsz is. Ennyi az egész.
Jótanács: indulás előtt gondoskodj róla, hogy fel legyen töltve az akkud, mert a GPS nagyon merítí az akkut. Én már szívtam meg párszor. :)
Ha további kérdésed van, írj bátran, segítek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!