Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » AKAI Glory O5 vélemyények?...

AKAI Glory O5 vélemyények? Vagy inkább Lumia 520?

Figyelt kérdés

A Glory O5 jobban tetszik a kijelző nagysága és a RAM nagyobb mérete miatt, de nem tudom mennyire megbízható telefon. 1 év gari lenne hozzá, a Lumiához nincs.

Mit javasoltok?

2015. aug. 3. 15:10
1 2
 11/11 anonim válasza:

Úgy látom, már nem aktuális a kérdés, de azért válaszolok, hogy legyen egy részletesebb vélemény is az AKAI Glory O5-ről.

Nekem ilyen telefonom van és alapvetően elégedett vagyok vele, bár vannak gyerekbetegségei:

- ha automatikusra van állítva, sötétben villódzik a képernyő fényereje

- nincs kamera alkalmazás a menüben, csak a kezdőképernyőn (bár a képgalérián keresztül a menüből elérhető)

- nincs youtube alkalmazás - ezt még túl lehet élni

- a képek elég zajosak és nincs autofókusz (de aki profi képeket akar, az vegyen inkább fényképezőgépet)

- a ki-bekapcs gomb és a hangerőszabályzó egymás alatt és egymáshoz közel található, így könnyű félrenyúlni

- netes videó lejátszásnál ha forgatjuk a telefont, a kép és hang megakad

- max hangerő közelében szerintem kicsit kellemetlen hangja van

Mivel általában nem használom agyon a telefont, ezek a dolgok nem túl zavaróak. Ami már tényleg gáz, hogy a telefon nem pontosan érzékeli az akku töltöttségi szintjét. Néha akkor sem jelzi az akkuszint csökkenését, ha órákon keresztül túráztatom az akksit a játékokkal. Ilyenkor újra kell indítani a telefont, és utána már rendben van, de cserébe a kezdőképernyőről az általam elhelyezett ikonok eltűnnek.

Összességében viszont nem rossz telefon:

- szerintem a kijelző nagyon jó (nagyméretű, jók a színek és a betekintési szög is, a felbontása nem túl nagy, de nem pixeles a kép)

- az akku mérsékelt játék- és facebook-használat mellett 3 napig is bírja

- zenehallgatásnál csomó hangeffekt közül választhatunk

- képszerkesztésnél is van egy csomó lehetőség

- bizonyos helyzetekben néha megakad, de összességében gyors telefon

- csomó beállítási lehetőség van, be lehet állítani pl. a vizuális effektek jellemzőit

- dual SIM-es

- és szerintem nagyon jó a dizájnja

Szerintem ennyi pénzért megérte, főleg ha azt nézzük, hogy a nagy márkáktól ennyiért jóval kisebb tudású telefont kapunk, de talán kevesebb hibával.

2015. okt. 31. 20:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!