Vajon miért csinálják azt sokan, hogy csak 1 oldalon hallgatnak zenét, utcán stereo headseten, a másik fele pedig csak van?
Valószínűleg azért, hogy hallják a környezeti zajokat, és ne lépjenek süketen egy autó elé, vagy meghallják, ha szól hozzájuk valaki.
Én legalább is ezért.
Vevő az eladónak: "Megmondaná, hogy mi a zárt és a nyitott légterű fejhallgatók közötti lényeges különbség?"
Eladó: "A zárt hallgatók nem engedik be a zene élvezetét zavaró külső zajokat, maradéktalanná téve az élményt. A nyitottak viszont engedik hallani a forgalom zaját, a gyereksírást, az ajtócsengőt, vagy hogy végzett a mosógép - nem szakít ki az életből."
Tanulság? Az eladó igen jó kereskedő, bár hülye a témához...
"A nyitottak viszont engedik hallani a forgalom zaját..."
A nyitottak és a zártak egyaránt kizárnak minden külső zajt kezdve a mosógép csipogásától a mentő szirénáján át a forgalom zajáig és a gyereksírásig amikor azt csutka hangerőn hallgatja a delikvens, hogy maradéktalanná tegye a zenei élményt.
Úgyhogy erről kb. ennyit szerintem.
(Bárki bármit is gondol, megesik hogy ebből baj van. Sajnos egy kislány életébe került a közelemben akit a szirénázó mentő gázolt el)
... monóban hallgatja mert nem akar újat venni 150ezerért.
A másik fele bedöglött.
Ha az utcán hallgatnám a zenét, akkor én is csak az egyik oldalon hallgatnám.
Csak az egyik oldalon tudom hallgatni. Ha átmegyek a másik oldalra akkor meg csak a másik oldalon. Egyszerre nem megy.
Nnnna... És ha középen sétálgacc? Ugyehogyugye megyen az akár eccerre is!
Közben nézegetheted a mobilod kijelzőjét is, legalább nem idegel a sok, illetlenül mutogató és ordibáló úrvezető és más zavaró csacskaságok.
(Ez már nem vicc, tegnap este én rántottam vissza egy se nem látó, se nem halló bamba szerencsétlent a járdára. Mit gondoltok, vajon megköszönte? Örültem, hogy nem kaptam egyet a képembe, vagyis legközelebb elnézőbbnek kellene lennem...)
Pár éve volt a híradóban egy ilyen eset: egy fiatal lány zenét hallgatott, mindkét füle be volt dugva, de körül sem nézett, csak automatikusan a sínekre lépett, hogy átmenjen, és ekkor halálra gázolta a HÉV. Ugye a szerelvény nem tud olyan gyorsan megállni, a vezető meg hiába dudál a bambának, ha nem hallja..
Az eset kapcsán nyilatkozott egy huszonéves srác, aki mutatta, és mondta is, hogy Neki zenehallgatásnál direkt ezért van bedugva mindig csak az egyik füle, hogy biztonságból hallja a környezeti zajokat.
Tökre logikus, körülnézés mellett (vagy helyett, ha már bamba vagy) növeli a biztonságodat, ha nem csak a zenét hallod, hanem mást is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!