Elvileg vízálló telefonom beázott! Mit tegyek?
Sony xperia z1 compact telefonom beázott. Tettem rizsbe, meg csak simán hagytam kiszáradni.
Pár napja bekapcsoltam és működött rendesen viszont a képernyője teljesen be volt ázva.
Azóta újra bekapcsaoltam és szinte teljesen kiszáradt, tökéletesen működött, de még a szélén egy nagyon minimális beázott folt volt. Nem tudom,hogy így rárakhatom-e a töltőre. Félek h rövidzárlatot kap, de szerintem már eléggé kiszáradt.
Léci segítsetek, mit tegyek.Tölthetem?
A töltésfunkciónak semmi köze a telefon képernyőjéhez...
Nyugodtan töltsd, a képernyőd közben is tud száradni.
Érthetőbben: egy külön áramkörön van a töltés..
Nagyon jó az a Z1 compakt, de többé ne próbáld vizezni.
jó..jó..ezt tudod nélkülem is...
egyébként a Sony soha, senkinek nem igérte, hogy a telója elvileg vízálló..nem teljesíti azt az PI szabványt...
ja, még valamit...nekem Z1-em van, én pontosan azért töltöm dokkolóról, hogy ne kelljen a fület(sem) macerálni...
és nem próbálom víz közelében sem...
A tünetek észlelésekor azonnal ki kell kapcsolni, mert egy vízcsepp is, ha érintkezik a gyenge feszültség alatt levő vékonyka áramköri huzalozással, az elektrolízis révén 1-2 nap alatt megeszi a huzalozást, és az már javíthatatlan.
Az én javaslatom nem szétszedhető okostelefon esetén: szedd ki a SIM kártya foglalatot és minden más nyitható nyílást, majd a porszívó lapos végű csövét a SIM foglalat helyére illeszteni, hogy kiszívja belőle a vízpárát. A porszívót közepes szívóteljesítményen fél órát hagyjuk, a hatás fokozására a mobilt a szívócsővel helyezzük oda, ahol a porszívó kifújja a meleg levegőt. De azért ne legyen túl forró.
Fél óra után a mobilt bekapcsolva lehet ellenőrizni, hogy a tünetek (képernyő torzulások, gombok működése) megszűntek-e, és reménykedni, hogy tényleg nem maradt benne több vízcsepp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!