Mennyit használsz ki a telefonodból?
Előre leszögezem,semmi bajom a méregdrága telefonnokkal.Biztos nagyon jók,szépek stb....
De akiknek ilyen telefonja van,mennyit használ ki a tudásából?
Egy kb 50e-es telefonnal lehet telefonálni,e-mailezni,smsezni,netezni,van benne navigáció,zenelejátszó,kamerák,tehát ha valaki megveszi a legújabb Apple telefont,az csak azért veszi,hogy mutassa a külvilágnak,hogy nekem erre is telik,vagy a fatert megfűztem,addig hisztizett,amíg meg nem kapta,vagy tényleg olyan dolgokat csinál vele,amit egy olcsóbbal nem lehet?
Én pl veszek egy max 50ezres telót,a fennmaradó 150-ből el lehet menni 1 hétre nyaralni,amire 20 év múlva is emlékezni fogsz.Ha veszel egy 200ezres telefont,1,5-2 év múlva cserélni kell,és 20 év múlva azt se tudod,hogy volt olyan telefonod is.
A kérdés nem kötekedés,nem kioktatást kérek,hanem épkézláb válaszokat...
Köszönöm!
Némelyek szerint akár még az is hülye, aki egy hét nyaralásra elkölt 150 ezret :)
Nade azért kell a szupertelefon, mert a modern számtechben lassan egy szájbarakott notepad megnyitása sem lehetséges 15 mag és 4 giga ram nélkül :)
A kérdésre: a drága telefonokat a mókuskák pont ugyanarra használják, mint az olcsóbbakat.
zoligyerek....
Én is úgy gondolom,hogy csak arra jók,mint az olcsóbbak...
A nyaralás emlékét viszont soha senki nem veheti el tőled,emlékszel rá életed végéig,míg a telefon gyorsasága vagy tudása már 1 -2 év múlva is elavultnak tűnik a telefonőrültek körében....
Persze ízlések és pofonok....
Én se vennék drága telefont...futná rá ugyan,de minek....
Hát én mit mondjak, 3 évig elvoltam egy Xperia X8-al, és minden ment rajta ami nekem kellett, igaz tetű lassú volt :D Most meg egy Xperia T-t vettem, 18-ért, az 2012-ben a csúcs kategória volt, külsőre minőséginek mondható, és el-el ketyeg még teljesítményben is.
Alapvetően aki nem telefon mániás, az 3-4 évig is simán ellehet egy közép kategóriás telóval is. Aki meg az, az úgyis havonta 2x cseréli újra, meg amint kijön az iphone x, ő már előrendeli az x+1-et is.
Én is hasonlóan vagyok, max 50-70 ezres telefonokat tartok reális árúnak, de ha belegondolok hogy egy új Samsung, Iphone 200-250 ezer....4-5 éve ennyiből vettem teljes gépet IPS monitorral, és az a mai napig magas beállításokkal viszi a GTA V-öt, akkor meg miről beszélünk? Vagy ennyiből már kb veszek egy jó Suzuki Swiftet, aztán mindjárt jobb mint BKV-n nyomorogni :D
És nem irigykedésből mondom ezeket, simán vehetnék én is iphone 6-ot is, az sem vágna földhöz anyagilag, de nem látom értelmét ennyit költeni egy telefonra. Max a vállalkozóknak, üzletembereknek értem, hogy kell a presztízs miatt, mert csak sikeresebbnek tűnik BMW-ben az ember mint kopott Trabantban.
Vagy ilyen szempontból poén a Lumia család, van egy olcsó 530-asom is, a rendszer pont ugyanolyan gyors, stabil, mint a csúcs Lumiákon, csak az extrák maradtak ki a telóból.
Mondjuk, hogy védjem is az embereket, kinek mi a fontos.
Beszéltem egy kőművessel, saját kis cége van, ő 40-50 ezret költ horgász engedélyekre. De mellette nem dohányzik, nem iszik, viszont horgászik minden hétvégén. Vagy ismerek olyat, aki 30-40 ezret költ cigire havonta.
De saját példámból indulva:
Gondolkoztam jobb telón...de a mostani is tud mindent.
Jobb videókártyán....de minek ha heti 1x játszom?
SSD meghajtón...de minek ha alig gépezek itthon?
Jobb bringán...minek ha a mostani is pont ugyanúgy gurul és heti 2x használom?
Hú de jó ilyeneket olvasni :)
Akkor nem csak én vagyok,aki így gondolkodik...:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!