Miben más az android és windows operációs rendszer egy okostelón?
Nem nehezebb használni, alapvetően a telefonokat buta embereknek tervezik. Kicsit más a logikája, ami az elején furcsa lehet, de ez megszokás kérdése.
A probléma a WP-vel még mindig a szoftver felhozatal. Androidnál ha van egy problémád, akkor választhatsz, hogy mivel akarod megoldani. WP-nél ha az MS ad a problémádra egy megoldást, akkor attól eltérni nagyon macerás.
Példa: böngésző. Van a WP gyári IE-je, meg vannak azok a böngészők, amik kvázi az IE-t használják, csak tesznek rá egy szkint, meg minimális funkcióval bővítik, de semmi radikális módosítás.
Felhő alapú adattárolás: a WP mindenhol tolja az MS One Drive-ját, mindent megoszthatsz benne. Én Dropboxot használok. Fél éve mikor megvettem a telefont, akkor még nem volt rá Dropboxos kliens, csak 3. féltől származó. Ennek a biztonsága megkérdőjelezhető, plusz az integrációja is hiányos volt. Pár hónapja jött natív Dropbox kliens. Most már a biztonság rendben van, és az integráció is sokat javult, de múltkor még találtan olyan pontot, ahol a One drive volt csak elérhető és a Dropbox nem.
Sosem éreztem, hogy operációs rendszer alapján tegyek különbséget két telefon között.
Mert alapvetően ugyanazt tudják.
Tudod számomra fontos az ár, mert a a telefon csak egy kütyü, amin elérnek, és amin információt szerzek. Ezt pedig a legutolsó észak-korei telefon is tudja.
Ilyen téren én azt mondom, megnézem, mennyibe kerül az adott üveggel lefedett doboz, megnézem mennyi benne a memória, hány mag van benne, ha hió vagyok, megnézem milyen fotókat csinál. De nem érdekel, milyen oprendszer fut a háttérben, és egy írási műveletet hogyan hajt végre.
Mondjuk megnézem honnan venném.
Tapasztalatom szerint az Android a legcsúcsabb rendszer, és rengeteg jó kínai teló van, amit dobálhatok, ráadásul töredék árban, mint a gagyi szolgáltatók által reklámozottakat.
A Windows jól összerakott rendszer, kevesebb hardvererőforrást igényel mint az Android, ezért alsó-középkategóriás eszközökön is gördülékenyen fut. Annak jó, aki olcsón, jól használható telefont akar, nem baj neki hogy zárt a rendszer (macerásabb rátenni fizetős szoftver, játék "talált" változatát), jóval kisebb a szoftver választék mint androidra, munkához tök jó.
Android a legjobban testre-szabható, leginkább okosítható platform, amire könnyű eltenni fizetős szoftverek, játékok ingyenes példányát, a legkorszerűbb felső kategóriás vasak ezzel jelennek meg, ezen most kicsit változtaott az hogy HTC előző generációs csúcsmodelljét Windows-zal is kiadta. Alsó-kategóriás eszközön a Windowsnál lényegesen lomhább.
ilyen is ritkaság, hogy okos, kulturált válaszokat olvasni, mindenféle leszólás nélkül...mondhatni tényszerűek.
én ezek után csak annyival tudok segíteni, hogy a forgalomban kévő okostelefonok 80%-a android..a többi sem rossz, csak valahogy ez bejött..
Huhh, nagyon köszönöm az igen kimerítő válaszokat! :)
Nálam fő szempont az ár, mint valaki írta is, hogy egy információáramlást koordináló kütyü kell, lehetőleg 10 ezer-ig. Ugyanis nekem annyira nem jelent semmit a telefon maga, hogy nem tudok rá vigyázni, ezért nem is kell drága készülék. Most is kölcsönkészülékkel vagyok, de valami pocsék, sokat böngészek (böngésznék) rajta, de ha "olyanja" van, mp-enként kilép, a menüje is átláthatatlan.
A Nokia Lumia elérhető ennyiért a szolgáltatómnál, de még nézelődök a tanácsaitok alapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!