Lopott telefont vettem GSM boltban, mit tanácsoltok? Bővebben bentebb!
Egy nagyobb értékű Blackberry készüléket vettem egy fővárosi GSM-boltban, írtak/adtak hozzá saját adásvételit is (garancia miatt).
A mai napon a készülék azonosítójára (BBM) érkezett egy üzenet, az eredeti tulaj felvette velem a kapcsolatot, hogy a készülék az övé volt, egy taxiban hagyta pár hete és már nem találták ott, később. Feljelentést akkor nem tett.
Egyértelműen szeretné visszakapni a készüléket, én vissza is adnám, ha a pénzemet a GSM-bolt hajlandó lesz visszaadni.
Azt tanácsoltam az eredeti tulajnak, tegyen feljelentést lopás miatt (mert végülis a készüléket nem juttatta vissza neki, az pedig lopásnak számít). Ráadásul a GSM-bolt, amikor megvettem, azt mondta a telefonra, hogy külföldről van..
Szerintetek várjam meg, ameddig az eredeti tulaj megteszi a feljelentést vagy menjek el a boltba és próbáljam meg visszaszerezni a pénzem magam?
Hali!
Csak most olvastam. Kérdezem, mi történt ezalatt a másfél hónap alatt, mióta az utolsó komment érkezett? Fejlemények?
Találkoztam a sráccal, jó arc. Beszéltünk a GSM bolt egyik eladójával, aki nem volt hajlandó visszaadni a pénzem. Rendőrt kellett hívni, mindhárman bementünk, ahol felvették a jegyzőkönyvet az esetről, a telefont, amit vettem, lefoglalták, majd visszaadták az eredeti tulajdonosnak.
A GSM bolt meg nem hajlandó visszaadni a pénzem.. most itt tartunk. De eléggé benézik a dolgot, mert nem leszek szívbajos perre vinni a dolgot:)
Rendőrség, kihallgatás, készüléket visszakapta a tulajdonosa (lefoglalták tőlem, majd megkapta), az üzletvezető beijedt és kifizette a készülék árát nekem.
Az üzlet neve XY Gsm, ahol az XY nem kimondottan ősmagyar női név.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!