Lopott telefont vettem GSM boltban, mit tanácsoltok? Bővebben bentebb!
Egy nagyobb értékű Blackberry készüléket vettem egy fővárosi GSM-boltban, írtak/adtak hozzá saját adásvételit is (garancia miatt).
A mai napon a készülék azonosítójára (BBM) érkezett egy üzenet, az eredeti tulaj felvette velem a kapcsolatot, hogy a készülék az övé volt, egy taxiban hagyta pár hete és már nem találták ott, később. Feljelentést akkor nem tett.
Egyértelműen szeretné visszakapni a készüléket, én vissza is adnám, ha a pénzemet a GSM-bolt hajlandó lesz visszaadni.
Azt tanácsoltam az eredeti tulajnak, tegyen feljelentést lopás miatt (mert végülis a készüléket nem juttatta vissza neki, az pedig lopásnak számít). Ráadásul a GSM-bolt, amikor megvettem, azt mondta a telefonra, hogy külföldről van..
Szerintetek várjam meg, ameddig az eredeti tulaj megteszi a feljelentést vagy menjek el a boltba és próbáljam meg visszaszerezni a pénzem magam?
Az ország csak annyira f.a.sz.a, amennyire az állampolgárai teszik, én pl. megtehettem volna, hogy letagadom a telefont, nem adom ki a eredeti tulajnak, hogy igen, ez az ő ellopott telefonja (megkérdezte tőlem az imei-t). Mivel nem tett anno feljelentést és ezt írta is, semmi következménye nem lett volna számomra.
Nem magamat akarom fényezni, isten ments - de ha az ember odafigyel, a jót is megláthatja a sok rossz között.
elképzelhető, hogy a pénzről lemondhatsz, de mindenképp csak akkor próbálkozz náluk, amikor már az ügy olyan stádiumba kerül.
valóban az a legcélszerűbb, ha a tulaj feljelentést tesz lopás miatt, megtalálják nálad, de mivel van az adás-vételről papírod, így részedről az ügy ezen része le van zárva, a telefont lefoglalják.
a gsm boltja válogatja, mennyire lesz majd partner a dolgokban, szerintem majd a rendőröktől kérj tájékoztatást, hogy mit tudsz tenni.
én velük együtt mennék el a gsm-be, nyomás alatt valahogy kezesebbek...egyedül lehet elküldenének a fenébe, hogy hát pereld be őket, ha akarod, tudják jól, hogy egy ilyen ügy is elég szépen elhúzódhat, és lehet az lesz a vége, hogy megússzák a kártérítést.
Nem semmi egy történet.
Várom mi lesz ebből.
A GSM a kezeit fogja mosni, mert nem tudta. Nem is tudhatta, ha valaki beviszi nekik.
Én adtam már el telefont GSM üzletbe, de kértek személyigazolványt. (Nyilván nem vagy köteles adni, de ők meg nem kötelesek bevenni a telefon.)
Ha az üzlet igazolni tudja, hogy ők úgy jártak el, ahogy kell, akkor ismeretlen tettes ellen lesz feljelentés.
A másik oldal, vettem is már telefont használtan, de adták hozzá az eredeti számlát.
Bemehettek ketten az üzletbe, de miért higgyenek nektek? EZt is gondold végig. Mivel bizonyítja az előző tulaj, hogy az övé volt a boltban?
Ebből valószínűleg rendőrségi ügy lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!