Hogy lehet régi nokiáról okos nokiára átmenteni az adtokat (névjegyz. , híváslist. , zene, képek, stb. )?
Szia! Én a héten csináltam épp ilyesmit, régi Nokia->okos Samsung volt az irány. Látták egymást bluetoothon, de hiába, a régin nem találtam névjegyzék küldése vagy ilyesmi opciót. A fényképekre, zenékre nem volt gondom, a zenéket a számítógépemen is őrzöm egy példányban, és a fényképeket is átmásolom mindig. A híváslista szerintem reménytelen. Az sms-eket talán a nokia szinkronizálószoftverével átvihettem volna, de nem tartottam fontosnak. A névjegyeket meg a SIM-kártyára másoltam (szerencsére egy lépésben ráfért az összes), így átkerültek az új készülékbe, ott pedig beszinkronizáltattam őket a google címtárába. Ezután pedig egy napig dolgoztam a névjegyzék rendberakásán, duplikációk megszüntetésén, csoportokba rendezésen. Erre már van eszköz a google névjegyzékben, de ha egy kicsit is eltér a név, nem találja meg, sokat kellett kézzel dolgoznom, meg a magyar vezetéknév-keresztnév sorrendet elég bénán kezeli. Ezután letöröltem a SIM-kártyáról az összes névjegyet.
Későbbi feladat még az, hogy a legfontosabb telefonszámokat oda is bemásoljam, hogy pl. ha valamiért másik készülékbe rakom a SIM-et (pl. buliba a régi telefont viszem, kölcsön telefon lemerülés miatt), akkor legyenek meg a legfontosabb számok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!