Kérlek olvasd végig! Ez vajon igaz? Egy kétségbeesett anyuka
Szerintem nyugodtan lehet használni. Mikor előszötr olvastam egyből azt gondoltam hogy a pou vagy valami hasonló "játék" készítői több felhasználót szeretnének.
Ha van is valóság alapja nem hiszem hogy pont a magyarok érdekelnék őket.
Én is ma olvastam a hírt,nekem húgom játszik már jóideje vele (pár hónapja kb).
Szerintem teljesen kamu,és HA ESETLEG tényleg igaz volna, akkor biztos nem a Magyarokat csempésznék.
Ráadásul az alkalmazás semmilyen téren nem tud magyarul.
Kamu a hír, hoax, nincs mitől félj.
"A Naked Security IT-biztonsági blog azonban már 2013 februárjában cáfolta azokat a vészkörleveleket, amelyek szerint az interakciók során Angela kihúzza a gyerekekből a nevüket, lakcímüket, titokban lefotózza őket, és arra is gyakran rákérdez, merre mennek haza az iskolából."
Forrás: [link]
A cikkben idézett biztonsági blog (melyet a Sophos vírusirtó gyártója üzemeltet) így ír erről:
"The truth is that "Talking Angela" appears to be entirely benign, and there are no obvious privacy concerns that differentiate it from thousands of other iPhone apps."
Forrás: [link]
Itt olvashattok egy riportot az alkalmazás készítőjével - Bruce Wilcox-szal: [link]
Szóval nyugalom.
Pont most hívott a párom, hogy mi is ez. Nem igazán néztem utána, de a paraszti józanész:
1, A play, ha letöltesz kiírja, hogy mihez fog hozzáférni az alkalmazás, és miket akar használni (helymeghatározás és a kamera ott van? - gőzöm sincs)
2, nem lehet pontosan belőni, hogy hol is van az illető, 10-20 méter eltérés lehet, egy panelban pedig kizárt hogy megmondja hogy melyik emelet.
3, A Google ha ez igaz lenne nem hagyná annyiban és tenne ellene (ez a mondat úgy hangzott, mintha 2000 évvel ezelőtt Istenről beszélt volna valaki...)
4, ha ilyen olvasol, gyorsan menj fel a HVG.hu oldalra, ha ott nincs ilyen hír akkor kamu!
5, a hackelés elég összetett folyamat, nem egy 50 éves pedofil fogja feltörni a rendszert.
Ja és ez a hír minden évben előjön:
Itt a tavalyi (ami frissült):
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!