Miért ilyen idióta a mobilok hardvere és szoftvere?
Mintha a legtehetségtelenebb informatikusokat alkalmaznák.
A hardverrel az a gond, hogy gyakorlatilag lehetetlen bővíteni. Az SD-kártya csak háttértár, az nem teljesértékű hardver.
A szoftverrel meg az a gond, hogy a gyári programok 90%-a csak a belső memóriában hajlandó futni, és nem lehet áthelyezni a háttértárba, így foglalják az értékes helyet, és az ember igencsak hamar hardverkorlátokkal találja magát szemben.
Régen képesek voltak a programozók alkalmazkodni a bruttó 64 kB-hoz, ami nettóban csak 38911 byte volt. Mellette meg ott volt a háttértár, ami 360 kB volt. És ebből mindent ki tudtak hozni.
Most meg csak memóriafaló programokat tudnak készíteni, holott a mobileszközöknél ugyanúgy kemény hardverkorlátok vannak.
Miért nem lehet megoldani a dolgot?
Vagy készítsenek kisebb méretű programokat, vagy gyártsanak könnyen bővíthető hardvereket a mobileszközökhöz is.
az android rendszer egy kaki, egy ios-t vagy windows-t próbálj ki, sokkal stabilabbak és tényleg "kihasználják" a hardvert, lásd. iphonok 1gb-ram windows 512mb ram és stabilan futnak rajta az alkalmazások, lásd android: Samsung Galaxy s6 3GIGA RAM és memóriaproblémái vannak és most kezdik kihozni a 4gb rammal rendelkező telefonokat, és még ott vannak a processzorok... az androidhoz egy atomerőművet kell magadnál hordani, hogy tényleg jól fusson aztán már csak idők kérdése mikor kezdi el a tipikus androidos belassulást
Ui.: elnézést a samsung fanoknak illetve az droidos készülékkel rendelkezőknek, csak a rendszert szidtam nem telefonjaitokat
"Szerintem 100%-a ott fut. Máshol nem nagyon teheti. A háttértár az háttér tár, az operatív memória meg teljesen más.
A PC-den sem futhatnak programok magán a HDD-n. Onnan töltődik be az operatív memóriába és az utóbbiban futtatja a processzor. "
Ez igaz, de tárolni is csak ott lehet, nem tudom áthelyezni őket, ez meg a PC-re és a C64-re nem igaz!
"az android rendszer egy kaki, egy ios-t vagy windows-t próbálj ki, sokkal stabilabbak és tényleg "kihasználják" a hardvert, lásd. iphonok 1gb-ram windows 512mb ram és stabilan futnak rajta az alkalmazások, lásd android: Samsung Galaxy s6 3GIGA RAM és memóriaproblémái vannak és most kezdik kihozni a 4gb rammal rendelkező telefonokat, és még ott vannak a processzorok... az androidhoz egy atomerőművet kell magadnál hordani, hogy tényleg jól fusson aztán már csak idők kérdése mikor kezdi el a tipikus androidos belassulást "
Kösz: Nem gondoltam volna, jobb a Windows, mint az Android.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!