Kijelzőtörés, garancia, biztosítás hogyan tovább? Bővebben lent.
Sziasztok! Vettem egy Samsung Galaxy 4-et a T-mobile-nál, illetve már Telekomnál. Tegnap előtt véletlenül, eddig minden telómra úgy vigyáztam, mint az életemre, leejtettem és persze a kijelzőjére esett, ami konkrétan szilánkosra tört. Van rá biztosításom, illetve még a garanciám sem járt le. Havi 3000 Ft a biztosítás, ami azt jelenti, hogy az önerőm 25000 Ft. Ezzel nincs is gond. Tegnap elmentünk a Telekomhoz, azt mondták hívjuk a biztosítót, de figyelmeztetett minket a hölgy, (anya egyik ismerőse), hogy figyeljünk oda, mit mondunk a biztosítónak. Mivel azt nem mondhatom, hogy leejtettem, az gondatlanság, ezért valami harmadik személy által történt balesetet kell mondanom. DE nem mondhatom, mivel nem az én nevemen van a telefon, amikor vettük, még nem voltam nagykorú, ezért édesanyám nevén van. Na most azt mondjuk, hogy ő használta a készüléket, vagy azt hogy én? Ha esetleg belenéznek és meglátják pl. a képeimet, üzeneteimet, nem fognak kekeckedni, hogy márpedig nem az előfizető használta a telefont, hanem egy hozzátartozója és nem cserélik vagy javítják ki?? Egyébként akinek van ilyen készülékbiztosítása a Telekomnál, ajánlom, hogy részletesen olvassa el a szerződést, mert elég érdekes dolgok vannak benne!! Szerintetek mi a francot csináljunk? Baleset volt, tényleg nem akartam kidobni 2 év kemény munkáját, plusz 150 vagy már több ezer forintot az ablakon. Csak félek, hogy visszadobja az ügyet a biztosító, hogy esetleg nem megfelelően használtam a készüléket stb stb ami nem igaz. Mi a teendő? Valaki esetleg hasonló helyzetben volt-e már?
Köszönöm aki elolvasta.
20L
A garanciát is említed, de nem kérdezed. Annyit azért írnék, hogy törött készülékre nincs semmiféle garancia. Nem csak a törésre vonatkozóan, hanem teljes garanciavesztéssel jár a törés. Nem mellesleg akkor is, ha már a gyárban sérült.
A biztosításhoz nem értek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!