Honnan tudhatom, hogy "sikerült-e" letöltenem egy vírust a Nokia lumia 820telefonomra? (Lent)
Egy cikket nyitottam meg neten,amiben volt egy videó. A videót úgy emlékszem nem nyitottam meg(de lehet,hogy pont arra kattintva) ugrott fel a telefonom egy ablak,hogy a lumia 820 készülékemet frissíteni kell. Ki szerettem volna ebből lépni,mivel a frissítéseket nem neten dobja fel a telóm,de nem engedett,semmit csinálni,így leokéztam.
Ezután kiírta h mindjárt elindul a rendszerfrissités,ezt nem akartam..igy gyorsan kikapcsoltam a telót. Majd visszakapcsoltam,rámentem a netre és ismét az előző oldal jött be,hogy a telefonom vírust észlelt,itt letudom tölteni a vírus irtót. Rámentem,de azt írta h vmi smst is küldjek,amivel le tudom tölteni azt a programot ami kiiktatja a vírust. Ezt ismét nem akartam...elég gyanús ez az egész..Mivel engedte..fogtam és kilőttem a netet.
Nem tudom h ezzel jót vagy rosszat tettem....Nem tudom h amit felhozott"virusirtót" az maga a vírus volt és jó h nem töltöttem le,vagy le kellett volna tölteni h eltávolítsa a vírust?! Lecci lecci Segítsetek!!
az ilyenek kamu oldalak, mióta nagyon megszaporodtak a mobilok(főként android), azóta van ilyen hogy vírusos a készüléked tölsd le ezt meg azt és küld el ezt meg azt, aztán mi jó meggazdagodunk stb.
ilyenkor mindig ki kell lőni(bezárni) az adott weboldalt, vírusellenőrzést semmivel nem tudsz csinálni, mert még nincs rá vírusirtó az hogy van-e vírus rá, még azt se lehet tudni(legalább is pontosan)
Ez pont olyan, mint a PC-n, amikor netezel, egy kamu figyelmeztetés jelenik meg valamelyik weblapon, hogy "gépén 40 vírus található, azonnal töltse le (pl.: AntiVirus Pro 2015) a vírusírtót", erre a gyanútlan, naiv emberke, rákattint az OK-ra, és Voila!
Bekapott egy szépséges Trójait.
Az ilyenekkel vigyázni kell!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!