Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Fejhallgató vs. Fülhallgató?

TheMartin03 kérdése:

Fejhallgató vs. Fülhallgató?

Figyelt kérdés

Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek melyik jobb?

Melyiknek jobb az ár-érték aránya, és melyik hangzik jobban?

Azt tudom, hogy fülnek jobb a fej, kíváncsi vagyok a véleményetekre

2015. márc. 8. 18:49
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
Fejhallgató.
2015. márc. 8. 18:58
 2/19 anonim ***** válasza:
68%

Ez nem 'vs' téma, két külön felhasználási területe van, ezért teljesen felesleges egymásnak állítani a kettőt.

A TV is képet ad, a Projektor is, melyik a jobb?

Otthon nyilván fejhallgatót érdemes használni, sokkal kényelmesebb, kevésbé 'káros', hosszabb idő után sem zavaró, hangzása jobb, nem feltétlen zárja ki teljesen a külvilág zajait. /Persze azért itt sem mindegy, hogy egy ezres, vagy egy húszezres termékről van szó/

Utcán, tömegközlekedésen, stb pedig a fülhallgató. Kisebb, kompaktabb, jobban szigetel. Télen rá tudsz venni sapkát, kapucnit, nem korlátoz, könnyen el lehet rakni, ésatöbbi.

2015. márc. 8. 19:28
 3/19 anonim ***** válasza:
94%

Elhatároztam hogy leirom neked a saját tapasztalataim:

előre szolok h ez szubjektív, és a saját izlésemen alapul, lehet h sokan nem fognak vele egyetérteni, ime:

A jo agybadugós fülesek (drágák) majdnem tudják hozni azt a szintet amit a nagy fejhallgatók. Tapasztalatbol tudom, rengeteget kiprobáltam már olcsókat drágákat, különböző márkákat mint boose, jvc, jbl, Sennheiser, denon, beats audio, sony, philips, panasonic, thomson, teufel. És kitudja még mit amire nem is emlékszek. Márkákon belül is olcsokat drágábbakat.

Dinamikailag a fejhallgatok fognak győzni mindig és minden esetben, mert nagyobb a mozgo felület amiről a hanghullámok levállnak. (persze ez se igaz a gyenge minőségű olcsó sugárzoknál)

A fejhallgatokkal gyakran éreztem azt, hogy a magas hangok (számomra) nem elég tiszták. Bár nagyon jó tapasztalataim vannak a Sennheiserel mint fejhallgató, azt is modnhatnám, hogy az én elvárásaimat teljes mértékbe kielégítette pl egy vezeték nélküli(!!! pedig nem vagyok ezekért oda) Sennheiser. De pl a teufel fejhallgató mély hangjaival se voltam elégedett. Eq-zva szebben szól de ha már EQzni kell nem az igazi...

Amelyik fejhallgatónál már a középhangokkal is baj van az teljesen kuka - középhang problémával kapcs amikkel én találkoztam azok mind az olcsobb kategoriák voltak, szóval drágább fejhallgatoknál ez egyáltalán nem jellemző.

Emellett megemlíteném azonban, hogy régen volt az a nagyon csunya és még annál is olcsobb Philips HP 160 fejhallgato ami elég meglepően szépen tudott szolni, de csak ideig oráig... Hamar (szinte hetek alatt) leromlott a hangminősége, nembírta a nyuzást nálam (de mivel ez sok éve volt és az emlékeim is halványak csak félve jegyzetm meg)

Beats-et direkt megemlítem mert az egyetlen amit ki tudok emelni pozitivumként benne az az aktiv zajszürése, az anyaghasználata szörnyű, recsegős ráadásul törékeny müanyag. Túlárazott, a magasak nem részletesek, onnantól lefelé már egész türhető, de kb 4x annyit kérnek érte mint amennyit ér (zajszűrő nélkül). A zajszűrő persze azért egy értékes és jó dolog és nagyon jól működik benne...

Fülhallgatókkal vannak érdekes tapasztalataim:

Mivel közel vannak nagyon dobhártyádhoz igy némelyik konstrukció valami brutális mélyhangot képes visszaadni (olyan mintha mélyládába dugtad volna a fejed) ami önagába semmire se jó, pláne nem jelenti azt, hogy dinamikus. Ha nincs mellé kielégitő minőségű/mennyiségű magas és közép freki akkor pláne felejtős.

Fülhallgatóból találkoztam olyannal is (régebbi drágább panasonic) ami szemtelenül jó (értsd: részletes és tiszta) közép és magasat adott de cserébe picit visszafogottabb mélyeket.

Később találkoztam egy thomson-nal ami olcso volt és kb a fejhallgatoknál a philips hp160 megfelelője - árban is. Egy ideig egész jó, örül az ember, hogy dejót vett olcsón... Aztán romlásnak indul a végén már vacak az egész hangja, leginkább a középhangok mennek a lecsóba, de a magasok is romlanak idővel. Volt olcsobb Sennheiserem amire szintén ez volt a jellemző. Másik, drágábbik Sennheiserre meg az, hogy nem romlott le de nem volt olyan jó mély benne, kicsit a panasonicra emlékeztetett, kb az az árkategória is volt.

Mindemellett a kis fülesek leginkább szerintem közép tartományban problémások pláne az olcsók. Ciceregni vagy erős mély hangokat leadni némelyik olcso vacak is tud...

Életembe eddig egyetlen fülhallgatóval találkoztam aminek a hangzásába szinte semmit nem rónék fel negativumként (annál inkább a termék gyártási minőségébe), azt se gyártják már Philips SHE9700 volt. Brutális, már már dinamikusnak mondható mélyek, hangos és igen részletes közepek -bár ennek a részletessége elmarad valamelyest a fejhallgatóktól. És olyan kristálytiszta magasok, h néhány drágább fejhallgatót is ver (beatset tuti).

Ezt a kis philipset még zenei masteringhez is használtam egy időbe, annyira szépen szólt.

Ár/érték arányra a fejhallgatok mindenképp jobbak

múgy az én véleményem az, hogy némelyik agybadugós fülhallgato kényelmesebb mint a füleimre nyomott két fánk...

Kérdés az is, hogy mire szeretnéd használni? otthonra jó lehet mindkettő hobby zenehallgatásra, de pl én utcára sose mennék ki fejhallgatóba, pláne, hogy ezeknek a normális megszolaltatásához már szükség van előerősítőre ami egy plusz ketyere amit hurcolsz, mellesleg fizikailag is tény, hogy ront a hang minőségén mivel egy plusz beiktatott tag.. Azt meg tudva, hogy olyan hangot is lehet kinyerni fülbedugos fülesből mint amit a philips SHE-9700 adni tudott, tuti hogy nem kéne fejhallgató utcára...

Ha komolyabb zenei dolgokban gondolkodsz akkor szinte kizárólag fejhallgató, abbol is a drágábbak amiknek telejsitménye is van, és jo karakterisztikája

Bocs ha hosszú voltam, remélem segítettem :)

2015. márc. 8. 19:43
 4/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat! :)

Én utcai zenehallgatásra használnám, zene b*zi vagyok :D

Panasonic RP-HJE125E-A-m volt fülesnek, és egy SONY MDR-ZX310, mind a kettő nekem tökéletes volt, csak mind2 tönkrement, megtört benne a kábel... ki gondolta volna.....

Ezen a Philips-en lehet gondolkodok ha ennyire ajánlod.

És azzal, hogy nem megyek ki utcára fejhallgatóval, én is így voltam, amíg meg nem kaptam a telómhoz tök ingyen a feljebb említett Sony fejesem.... :D

Ez még az a kategória amit felhúzok, ezzel én nagyon meg voltam elégedve.. :)

Szóval mind2 felé nyitott vagyok, fej, és fül egyszerre, és utcai használatra szeretném használni :)

AKG Fülesek vélemény? túlárazott? mert szerintem igen :D

azokon gondolkoztam még...

2015. márc. 9. 17:06
 5/19 anonim ***** válasza:

AKG túlárazott? Inkább csak szimplán drága. De mocsok jól szól! 50k egy fülesért, ami hi-end, szerintem megéri. Sennheiser, JBL, AKG, Grado, Bose ezek minőségi cuccok. Drágák.

Hasonló minőségben a Sony, Phillips, vagy a Technics (Panasonic) sokkal drágább.

Nagyon fontos, hogy mihez akarod használni. Érdemes elmenni egy boltba és kipróbálni, melyik tetszik egy bizonoyos árkategóriában az adott használatra. Aztán kiszemeltek közül válogatni. Erre sok hely van, ahol ezt meg lehet tenni. (extremeaudio, media markt, panasonic szaküzlet szakuzlet, fejhallgatoplaza stb)

Ami igazán túlárazott a Beats. Ráadásul vacak a hangzása is azonos árkategben, mint bármelyik másik említett márkának.

Ha csak 10k-t sem szánsz rá, akkor még szóba jön a Creative is, mert kiemelkedően jókat csinálnak 6-10k-s kategóriában!

20 k alatt panasonic, phillips, esetleg Sennheiser

20 felett már tényleg érdemes megnézni, mi van a piacon, és kipróbálni, mi tetszik. K550 pl most sok helyen 40k a szokásos 48helyett. Érdemes akciókat is nézni, meg nem csak boltból venni, hanem aukciós oldalakról (már ha megbízol ezekben).

2015. márc. 9. 19:54
 6/19 A kérdező kommentje:

Igen, azt tudom h a Beats túl van árazva... "Kissé"...

És a kipróbálással kapcs. pedig.. Pécsett lakom, Media Markt az egyetlen olyan hely ahol lehet fejhallgatókat és társait próbálni, kézbe fogni, itt pedig elég kevés a választék amiket ki lehet próbálni...

És azokkal se vagyok megelégedve.

2015. márc. 10. 14:43
 7/19 anonim ***** válasza:

[link]

itt meg kapni a philips fulibol :) nem is tul draga!

lehet rendelek is tarcsiba :)

2015. márc. 13. 02:20
 8/19 A kérdező kommentje:

Szóval azt mondod, hogy ez a fülhallgató alázza az árában hasonlókat, és a fejhallgatókat is? (persze itt is csak a 10ezer körülieket)

Mert eddig nekem fejhallgató jobban bejött.

2015. márc. 14. 08:47
 9/19 anonim ***** válasza:

Ennek a fülesnek ezer százalék, h jobb hangja van mint pl egy beats vagy egy teufel fejhallgatónak... összehasonlítottam azért mondom. Magasakban sokkal jobb mindkettőnél a mélyek olyanok benne, hogy kiviszi a dobhártyád ha valamivel nagyon meghajtod... Ráadásul nem is egy halk füles.. A közepek is egészen rendben vannak benne. Dinamikailag a fejhallgatók valoszinű h jobbak méretéből adódóan, de utcára hidd el, hogy az egyik legjobb választás... én nagyon elégedett voltam vele és rendeltem is most :) azt viszont hagy mondjam el róla, h mivel philips direkt ugy van tervezve h tönkremenjen. a kábele toldható. anélkül h toldod tul rövid ha toldod tul hosszu.

a rövid szárán lóg az egész mindennek a sulya ami szintén azért lett úgy gyártva szerintem h elromoljon hamarabb.. Köcsög a philips, szerintem tudták jól h csináltak 1 minőségi fülest ami sokáig jo lehetne, de az nem biznisz ha nem cserélik le 1,5-2 évente ugyhogy valamivel el kellett rontani... amúgy ha el is szakad a zsinorja már tapasztalatbol tudom h javithato egész jól! ki lehet esetleg cserélni a vezetéket rajta. és a kis hangszorók szolnak tovább :P

2015. márc. 14. 17:04
 10/19 A kérdező kommentje:

Mondjuk egy Sony Xperia M2 TELÓVAL ki lehet hajtani?

vagy valami komolyabb kéne?

Komolyabb MP4? Ipod?

2015. márc. 14. 23:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!