Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » 30000ft-40000ft között melyik...

30000ft-40000ft között melyik telefon a legjobb ár-érték arányban?

Figyelt kérdés

2014. dec. 28. 17:16
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Androidosok közül Moto E, más szóba sem jöhet, WP-sek közül Lumia 635, bár lehet azóta van még jobb ennyiért.
2014. dec. 28. 17:38
 2/12 anonim ***** válasza:
Huawei Ascend Y530, Karbonn Sparkle V, Motorola Moto E, Lumia 630
2014. dec. 28. 18:13
 3/12 anonim ***** válasza:
Vagy Alcatel Pop C7
2014. dec. 28. 18:49
 4/12 anonim ***** válasza:
Szerintem mindenképp WP-t vegyél mert 30-40 ezer ft-ért nem igazán kapsz olyan androidos telefont amit tényleg érdemes hosszútávra megvenni.
2014. dec. 28. 20:39
 5/12 anonim ***** válasza:
Nekem pop c7 van, fél év alatt egyszer nem fagyott/lassult be.
2014. dec. 28. 21:12
 6/12 anonim ***** válasza:

#5: Lehet. Nekem nincs ilyen telefonom. Viszont több dolog is ellene szól.

-512MB RAM: Hát ez a mai világban már enyhén szólva elavultnak számít(már ha az Androidos telefonokat nézzük)

-MediaTek SoC: Nagyon nincs jó híre(okkal). Ez a SoC nem igen támogatott a fejlesztők körében, ami nem azt jelenti hogy nem fog beindulni rajta semmilyen külső App, hanem azt hogy mivel nem erre vannak optimizálva(persze nem az összes) ezért nem biztos hogy megfelelően(komolyabb akadozás nélkül+bugok nélkül) fognak menni rajta, mint egy Qualcomm/Exynos SoC-on. Természetesen nem az alap alkalmazásokra gondoltam amik eleve nemigen igényelnek teljesítményt, mert azoknak mindegy(nagyjából)

-Alcatel: a márka sem tartozik a legmegbízhatóbbak közé és őszintén szólva nem értem miért venne valaki egy megkérdőjelezhető minőségű telefont, ha vehet Sony/Nokia vagy esetleg Samsung telefont is.

2014. dec. 28. 22:21
 7/12 anonim ***** válasza:
én is a Lumiát ajánlom
2014. dec. 28. 23:28
 8/12 anonim ***** válasza:

Kedves #6-os. Tévedsz, mert a 7041X-es verzióban 1024Gb ram van, amit a vodafone forgalmaz. A többiben, amit függetlenül vehetsz, abban 512, és az tényleg csekély. MediaTek SoC, a legolcsóbb ez igaz, de még nem tapasztaltunk semmi fagyást, laggolást, minden játék szépen fut, szaggatás mentesen, a nagyobb "gépigényűek" is, Pl.: Gta SA, Fifa 14. Fél év alatt 1x nem fagyott le, nem lassult be. Az Alcatel manapság jó telefonokat gyárt, ellentétben a Samsungokkal, amiket igen csak elbasztak a TouchWiz-el. Használtam samsungot, szokásuk 2-3 hónap alatt belassulni az ilyen árkategóriában tartozó készülékek. Sony-nak csak a kamerájával van gond, hisz gagyi műanyaglencséjűek (Vagy valami ilyesmi), amik egy idő elteltével karcolódik, vagy nem is tudom hogy mondják, de homályos képeket csinál. Testvéremnek és egyik haveromnak is Sony telefonjuk van, Az egyik egy SP, a másik egy M2. Mind a 2-nek a fentebb leírt problémája volt. Holott mind a kettő 8 megapixeles Sőt az SP már elkezdett fagyni, lassulni.

Szóval ne nézd le az Alcatel-t, mert igen csak elkezdtek emelkedni, régebben nem voltak jó telefonjai. Nem ítélek el egy telefont sem, de amit nem használtál arról ne mondj véleményt. Hidd el, én se vagyok kezdő. Nem tudom milyen a Motorola Moto E, nem mondom azt hogy szar, de nem hiszem hogy sok különbség van az Alcatel és a Motorola között...

2014. dec. 29. 00:18
 9/12 anonim ***** válasza:
1024Mb*
2014. dec. 29. 00:30
 10/12 anonim ***** válasza:

A ram-mal kapcsolatban igazad van, a Vodafone-nál 1GB-s változatot adják. De ez nem azt jelenti, hogy ez akkor máris olyan jó telefon lesz ettől. Az MTK SoC-al rendelkező telefonom/táblagépem sajnos volt és pillanatnyilag van is a családban egy olyan telefon csak szerencsére nem nekem, de hidd csak el hogy nagyon jól ismerem. És továbbra is fenntartom az álláspontom miszerint inkább érdemes egy nagyobb gyártótól venni egy megbízható telefont, mint hogy nekiálljak kísérletezni azzal hogy vajon meddig bírja hiba nélkül.

A kérdés az volt hogy melyik a legjobb ár/érték arányú telefon? De ilyen árkategóriában egyszerűen nincs olyan androidos telefon aminél nem kell komolyabb kompromisszumokat kötni(ami általában nagyrészt használtat során jön elő, ezeket valaki el tudja fogadni, mert nem olyan fontosak a szóban forgó funkciók számára, de szerintem ha már fizetett valaki valamiért akkor az a valami működjön 100%-osan). Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a WP-nél nincs kompromisszum(van ott is bőven), de ott legfeljebb olyan szintű dolgokról van szó, mint hogy a rendszer nem enged nem jogtiszta alkalmazásokat feltenni+ nem olyan személyre szabható mint egy Android.

A Samsungról: na azon tényleg sokat gondolkodtam hogy odaírja e, de végül is nem annyira rossz az a TouchWiz sem. Nekem volt régebben Galaxy Ace 3 telefonom, és igazából ahhoz képest, hogy milyen hardver volt benne nagyon is szépen ment rajta minden. (NFS: Hot Pursuit ,Asphalt 8, GTA VC, GTA SA /mind közepes vagy közép alacsony grafikán/) Csak sajnos ugyanaz volt a betegsége mint a több ilyen árkategóriájú Androidos telefonnak: a terméktámogatás.

A Sony-val kapcsolatban viszont: Xperia SP-m az viszont szintén volt (pár napja cseréltem le) és nekem az volt a kedvencem mind közül. Az hogy az ismerősödnek lassú a telefonja az azért lehet, mert nem figyel eléggé arra hogy mit rak föl és mit enged frissíteni vagy ha mást nem akkor tálán megpróbálhatná tiltani a nem szükséges Appokat(sajnos sok ilyen van). A kamera pedig szerencsére nem fizikálisan(feltéve ha eléggé vigyázott rá hogy ne karcolódjon meg) hanem szoftveres, amit a Sony által kiadott javító patch-ekkel lehet javítani.

2014. dec. 29. 11:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!