Hol lehet telefonszámot eladni?
Helló!
Tudom, hogy régi a kérdés, valószínűleg már nem is aktuális, de talán nem árt, ha az "utókornak" egy olyan hozzászólás is megmarad, ami valamivel "bennfentesebb" a többinél.
Én pontosan ezzel foglalkozom harmadik éve, igazából SIM kártya viszonteladó vagyok, de a könnyű telefonszámok a legkeresettebbek közé tartoznak nálam.
Aki szerint ez nem legális, annak elárulom: a feltöltős SIM kártya (amennyiben regisztrálatlan) szabadon átruházható és eladható, nem jövedéki termék, így bárki kereskedhet vele. A regisztrált kártyákra kicsit más szabályok érvényesek, de ha benne vagy a játékban, nem nehéz nekik megfelelni. :)
Én ebből élek (nem vagyok milliomos, de azért nem egyik napról a másikra kell élnem), és higgyétek el, működik. Ha valamelyikőtök üzletszerűen csinálná, írjatok privit, és szívesen átadom a tudásom. :)
Ha csak véletlenül találtál ilyen számot, akkor Jófogáson, Hardveraprón, különböző adásvételi Facebook-csoportokban próbálhatod meg. Ha ezzel szeretnél foglalkozni, nyithatsz egy Facebook oldalt vagy akár egy saját weboldalt is, ahova kiírhatod az aktuális ajánlataidat. Ha egy picit belemész a dologba, esetleg szerzel egy-két kontaktot, mindig fogsz tudni szerezni VIP számokat (ez egy elnevezés, amit a szakmabeliek használnak), és éjjel-nappal keresni fognak. :) Jótanács: szerezz egy külön telefonszámot (mindegy milyen, én egy tök átlagos számmal tolom idestova 3 éve, és sokszor az ügyfelek ébresztenek, tudod milyen jó is ez szombat reggel háromnegyed 8-kor?), mert valószínűleg kapni fogod a hívásokat. Jobb, ha felkészülsz a lehúzós, árat sokallós trollokra is, van belőlük egy pár. :( Ne is foglalkozz velük, akinek kell a szám, úgyis megveszi.
Ha valami jó számot meghirdetsz, ajánlatos egy számjegyet (ami nem a "minta" része) kicsillagozni/ikszelni, hogy később rákeresve a számra ne a hirdetésedet dobja ki. Pl. így: 06-70-x33-6688.
Végezetül, kedves kérdező, elárulnád, mi volt a szám? (Esetleg eladtad?) Kíváncsivá tettél, mennyit ér(hetett volna). :)
Iránymutatásnak néhány ár:
0000-ra végződő: 20-30 eFt
1111/2222/stb.-re végződő: 10-15 eFt
Három párra (pl. 114499) végződő: 8-12 eFt
000-ra végződő: 5-10 eFt
00-ra, két párra (pl. 4466), kétszer két számjegyre (pl. 2828), két kerek tízesre (pl. 4030) végződő: 2-3 eFt
Üdv: a Kártyaember :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!