Akik váltottak Androidról Windows Phone-ra, milyen véleményük van? Jobb, vagy megbánták? Mik az előnyei, és mik a hátrányai?
Igazság szerint még minden külső app egy kicsit kiforratlan.
Ennek ellenére jobban ajánlom a WP-t, méghozzá azért, mert stabilabb. Ugyanolyan hardverrel sokkal jobb, mint egy Android. Szerintem szégyen, hogy bizonyos készülékgyártók ráb****ák az Androidot a telefonjukra, úgy, hogy egy menü megnyitástól képes akadozni, meg frissítések telepítése közben percekig nem válaszolni. Ilyen WP-s telefonoknál nincs, még a leggyengébb kategóriában sem.
Persze, most lehetne mondani, hogy ha kiforratlan sok app, meg amúgy sincs túl sok, akkor miért jó a WP. Szerintem azért, mert időtálló, vagyis 1-2 évig biztosan meg fogják kapni a legújabb WP-t a készülékek frissítés formájában (így történt ez most is), illetve az app fejlesztés terén is sokat fejlődött (ezt félig-meddig "belsősként" mondom, mert fejlesztettem már WP-re próba app-ot). Ezen kívül már most meg lehet nézni az app-tendenciát, szaporodnak, mint a gombák, és az egyébként növekvő WP felhasználók száma is erre fogja inspirálni a fejlesztőket. Múltkor láttam egy statisztikát, miszerint 1 év alatt kb. megnégyszereződött a WP-s telefonok aránya (0,6 %-ről kb. 2,4 %-ra).
Ezen kívül sokszor érv volt, hogy a WP nehezebben kezelhető, meg maga a rendszer nem nyújt akkora funkcionalitást. Ez már a 8.1-gyel rendeződött, a legtöbb embert ez meggyőzte. Semmivel nem nehezebb vagy rosszabb egy WP-t kezelni, mint egy Androidot, max. szokatlan. De most én is mondhatnám, hogy szokatlan az Android, mivel az első valódi okostelefonom WP volt, és néha agyvérzést tudnék kapni az Androidtól...
köszönöm mindenkinek a válaszokat
a 830-as akkor jó választás lehet, vagy ebbe az árkategóriában van jobb Lumia is (elvileg olyan 100 körül lesz kapható a szolgáltató függők)?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!