Az iPhone 6 kijelzője akkor csak alig HD felbontású?
Nem tudom jól értelmezem-e. Most akkor a most megjelent/megjelenő iPhone 6 (sima) kijelzője csak alig haladja meg a középkategóriás telefonokban megszokott HD felbontást?
HD felb. 1280x720
iPhone 6 1334×750
Úgy tudom UHD, hajlított. :)
Igen, de miért is kéne több? a 24 colos monitorom 1920x1080
egy 4,7 colos telefonnak bőven elég az 1334x750 vagy 1280x720
Hát igen, de nem hiszem, hogy ha az Apple nem akarja szándékosan megkülönböztetni a simát a Plus-tól, akkor ne tudta volna ebbe is beletenni a full-hd felbontást.
Ezzel szerintem csak direkt a Plus felé akarja tolni az embereket, mivel azon nagyobb a haszna.
Mondjuk nekem ettől még a 6 szimpatikusabb, de a kijelzőt, az üzemidőt és a képstabilizátort nagyon hiányolom. Leginkább mondjuk az üzemidőt.
iPhone 6 furcsa felbontása úgy jön ki, hogy így minden kijelzőn megjelenő pixel fizikai mérete pontosan ugyanakkora, mint a retina iPhone-okon volt, azaz megegyezik a képpontsűrűségük. Miért jó ez? Egyrészt így a korábbi alkalmazások sokkal kevesebb módosítást igényelnek, hogy tűélesen jelenjenek meg (ami azt illeti, elég csak az induláskor megjelenő töltőképernyőből megfelelő méretű verziót létrehozni, ahogy anno az 5 megjelenésénél is). (Plus esetén ez mindenképp bonyolultabb.) Másik ok, hogy Apple mindig is az egységesség mellett volt, ezért könnyebb iOS-re alkalmazásokat készíteni.
Nagyfelbontású képernyőnek egyébként nem csak előnye van. Gondolj bele, PC-n is pár éve még csak a csúcskategóriás videokártyák kiváltsága volt a full HD-s játék, ma már egy csúcs Androidos készülék "gamer PC"-ket megszégyenítő felbontással rendelkezik. A SoC-k teljesítménye nem tudta követni ezt, ezért érezhetően lassabb tud lenni egy játék/app egy full HD-s kijelzőjű eszközön, mint egy ugyanolyan SoC-vel felszerelt HD-s. iPhone 6 Plus grafikus benchmarkjait is érdemes megnézni, kisebb modell gyorsabb...
Akkor végül is a sima 6 az üzemidőt és a képstabilizációt leszámítva jobbnak mondható mint a Plus? (Átlagos felhasználónak)
Persze a képstabilizáció és az üzemidő még így is problémás.
Nem tudom, nagyon kíváncsi lennék, hogy a 6-os nagyon aktív használat mellett kibír-e egy napot.
Ha ez így lenne, azzal már elégedett lennék, nem feltétel a 2 nap mint a Plus esetében, bár nem lenne rossz.
Ill. még az lenne a kérdésem, hogy ki melyiket venné, ha iPhone 6-ot venne (ha rövid indoklást is ír megköszönöm :) )?
<<< Most csak a 6 és a 6 Plus érdekelne
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!