Sony xperia m-nek nyitható a bootloader? (t-mobile)
"Van egy sony xperia m tipusu telefonom t-mobilos a készülék és úgy hallottam hogy csak a gyári független telóknak lehet kinyitni a bootloadert.."
Ez így van.
"...de ha belépek a service menüben akkor a rooting statusnal az van írva hogy bootloader unlock allowed:yes akkor most ki tudom nyitni a bootloadert?"
Akkor oltári mázlid van, valamiért elfelejtették ennél letiltani. Akkor nyithatsz. Persze ez hivatalosan garanciavesztéssel jár.
"Ja és hogyha sikerül akkor ha visszaállítom a telefont sony update servicevel akkor marad a gari?(csak ebben nem vagyok biztos a többit meg tudom csinálni)"
A telefon újrahúzása a SUS progival mindent gyárira állít, rootot is törli, de a bootloaderhez nem nyúl, ha kinyitottad, az nyitva is marad.
A hivatalos Sony módszerrel nem tudod visszazárni a bootloadert, de ha más módon nyitod, akkor annak a leírásánál lesz re-lock leírás is.
előfordulhat, hogy a T-mobile szándékosan leállt a BL tiltogatással, mert ők is rájötek, hogy értelmetlen.
BL unlock, relock:
Hát, pontos megfogalmazással, a telefon ugyanolyan állapotban lesz, mint garivesztés előtt, vagyis a kutya nem tud belekötni.
:)
...jó, ez túlzás, sok kattintás kötött sorrendben. De ha mindent követsz rendesen, nem lehet baj.
Nagyon fontos, a link írja is, csinálj TA backupot mielőtt nekiesel. Ha kihagyod, nem fogsz tudni google plare lépni meg a sonys gyári alkalmazások is sztrájkolni fognak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!