Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » A kérdés elsőre ijesztő...

A kérdés elsőre ijesztő lehet! Létezik ilyen kamera aplikáció androidra?

Figyelt kérdés

Szóval,semmi komoly gond nincs a gyári kameraszoftverrel.Gyönyörű képeket videót készít,de.

A legkisebb bemozdulásra is elmosódik a kép és videózás közben nem tudom kikapcsolni az autofócust,aminek az eredménye(mivel egy picit lassan fókuszál)egy 30Km/h val közlekedő autóból előre nézve,csak egy paca látszik.Nem tudom kikapcsolni.

Sok appot kipróbáltam már de mindegyik rosszabb képet csinált(Általában sötétebb és homájosabb)vagy nem lehet videóra váltani stb...

A legjobb amit eddig találtam(ami tán a gyárinál szebb is)az a Camera JB+ v2.0.1,de a videó autofócust itt sem tudom kikapcsolni itt is könnyen elmosódik a fénykép.

Egyszer letöltöttem olyat amin volt softveres képstabilizátor az elég jól működött,de nem volt videó,sötét volt a kép és nem feküdt el ha elfordítottam a telefon.(Ami azért már elég zavaró volt egy ekkora kijelzőn is.

Szóval tudtok valami olyat ami megfelel az igényeimnek? :)

A Cannon vagy a Nikon-on kívül?

2014. júl. 16. 06:28
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Az a nagy helyzet, hogy tökéletes megoldás nincs, mindig kompromisszumot kell kötni. Én ésszerű áron egy normális zsebre vágható fényképezőgépet szerettem volna venni, nem teljesen sikerült. Leírtam a történetet, de hosszú lett, úgyhogy inkább mégsem küldöm el. Ha érdekel a szenvedésem a viszonylag jó minőségű full HD videót és sztereó hangot tudó fényképezőgép kiválasztásában, akkor elküldhetem.

Utólag is lehet a színeken javítani, átkonvertálod, vagy mint én, lejátszás közben egy picit mindig állítok a színeken, mert alapból nem kapok megfelelő színhűségű videót.

2014. júl. 17. 16:20
 12/17 A kérdező kommentje:

Hát magamban én is erre jutottam.Valamit valamiért.

Valószínű (nem biztos),hogy a gyári softvere hosszabb ideig exponál ezért lehet élethűbb a kép,de ezért is tud könnyen elmosódni.Bár annyira nem értek a digitális képalkotáshoz.Tudom,hogy a képérzékelő(ami a telefonoknál sosincs kiírva,hogy milyen,de valószínű,hogy ccd)Hogy képezi a képet,de hogy az exponálási idő pontosan milyen hatással van rá nem tudom.

Vissza térve leírhatod (remélem elmentetted) nyitott vagyok mindenre és érdekelne is!

2014. júl. 17. 18:57
 13/17 anonim ***** válasza:

Hosszú lett. :D

Én előbb ilyedtem meg kicsit, mikor konkrétan leírtad, hogy melyik színnel mi a baj. Én ilyen mélységeiben nem nézek egy-egy színt, az összképet nézem. Valószínűleg fel sem ismerném, ha egy egy szín eltérne a valóságtól. Szerintem inkább CMOS érzékelő van a telefonokban meg majdnem minden képalkotó eszközben, a nagyon olcsó, semmire sem való kompaktokon kívül nem hiszem, hogy másban CCD-t használnának. A záridőn (exponálási idő) kívül sok minden van még. Ilyenek a fényérték, érzékelő mérete, rekesz és még sok más, de telefonnál gyakorlatilag az expozíció kompenzáció, fehéregyensúly és az iso értéken kívül nem sok állítási lehetőség van, minden automata módon történik ami vagy jó, vagy nem.

Nagyjából: Minél sötétebb van, annál nagyobb záridő kell, de minél nagyobb a záridő, annál jobban mozdul be, lesz homályos a kép. Viszont ha kevés a záridő, az nappal jó jöhet, de egy picit sötétebb környezetben csak egy fekete, üres kép lenne az eredmény, mert nem éri megfelelő fény az érzékelőt. A másik variáció, a túl nagy záridő, ilyenkor az egész kép fehér lesz, mert túl sok fény éri az érzékelőt. Lehetne még erről oldalakat írni. :D

Ez pedig itt amit az előbb írtam, csak nem küldtem el (elmentettem), semmi sem tökéletes:

Kompakt fényképezőt kerestem főleg videózásra, a méret miatt csak ez jöhetett szóba, semmi videókamera vagy egyéb. Full HD, viszonylag jó sztereó hang, 5x+ zoom, talán ennyi volt az összes követelmény. Ami tudja ezt videóban, az jó lesz nekem fényképezőgépnek is, ezért nem volt annyira fontos, hogy képben mit tud. Az adott árkategóriában (50-60E) egy csomó gép kiesett mert csak egy mikrofonja van, amiből sosem lesz sztereó. Abból kb. 2-3 darabból ami megmaradt, kiesett megint egy, mert még annyi manuális mód sem volt benne, hogy az iso-t állítani lehessen, minden auto. Mikor már úgy voltam, nem veszek semmit, mert mindegyiknek van valami baja, jött az akciós újság, benne a jelenlegi fényképezőmmel. Jó áron full HD videó, sztereó hang, 8x zoom. Néztem néhány tesztvideót, beleszerettem. Elmentem, megvettem, aztán használat közben kiderült a videó képménősége elmarad a várttól, a hang sem olyan szép, de legalább sztereó. Mikor hangosabb dolgot videózok, kénytelen vagyok a telefonnal felvenni a hangot, majd utólag a videó alá illeszteni, mert a telefonom sokkal jobb hangminőségre (és videóminőségre) képes. Egy ideje megfogalmazódott bennem, hogy le kellene cserélnem egy olyan gépre, ami még több manuális módot tud. Elkezdtem keresgélni, végül megint csak egy típus maradt. Tud teljes manuális módot, jobbnak tűnik a képminőség és hangosabb helyen jobb a hang. Ám halk helyen... viszonylag hangos fehér zaj jellegű sistergés végig a videófelvétel alatt. Ha sikerül gyorsan eladnom az előző gépem, akkor ezt a sistergős gépet fogom venni, mert egyszerűen nincs más. Ami jobb kompakt vagy egyéb méretben az 100E Ft felett kezdődik, nekem meg nincs ennyim rá. Sosem kapsz tökéletes dolgot semmiből, mindig lesz valami amit lehetne javítani és még meg sem említettem a jelenlegi gépem egyéb hibáit.

2014. júl. 17. 19:28
 14/17 A kérdező kommentje:
Teljesen igazad van!Köszönöm!
2014. júl. 17. 19:52
 15/17 A kérdező kommentje:

Közben rájöttem (a videó kapcsán),hogy én voltam a béna!

A videó elindítása előtt meg kell érinteni a képernyő,hogy fókuszáljon.Utána tűéles videót készít.

2014. júl. 19. 18:21
 16/17 anonim ***** válasza:

Igen, valami ilyesmit akartam itt írni:

"egyébként fix, max a videó indításakor fókuszál." Ezt kiegészítve: van beállítás az autofókuszra, ami a videó rögzítése előtt fókuszál egyszer, sötétebb helyen ilyenkor sokszor el sem indul, mert nem talál fókuszt. Ha pedig nem aktív ez a beállítás, akkor jön a képernyő böködése a rögzítés előtt, oda fókuszál ahol megérinted a kijelzőt. Ez az LgCamera alkalmazásra vonatkozik, de nem kizárt, hogy így van a gyári alkalmazással is.

2014. júl. 19. 18:53
 17/17 A kérdező kommentje:

Köszi.Dár az Lg kamerát elég nehéz beállítani,mert folyton átállítja magát.

Pl most megőrült és csak feketefehérben fényképez.

Tudtok még olyan kamera alkalmazásokat amiben videó felvevő is van?

Kipróbálnám azokat is!

2014. júl. 20. 05:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!