Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Androidon hogyan vihetem...

Androidon hogyan vihetem lejjebb a rendszerfogyasztást?

Figyelt kérdés

beállításokban az akksi menüben ugye kiírja hogy mi mennyit fogyaszt.

ott az van hogy android op.rendszer 60 %

én ezt tudom lejjebb vinni?

átlagos használat mellett ugye másfél nap.ha nem nyomkodom,akkor 3 nap is.ezen tudok még javítani?

2014. jún. 5. 19:28
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha nem használod a telefon, akkor teljesen normális a 60%.
2014. jún. 5. 20:52
 2/6 A kérdező kommentje:
Az jó,ezt nem tudtam!csak soknak tünt(nem volt még érintősöm)köszi szépen!
2014. jún. 6. 19:40
 3/6 anonim ***** válasza:
Szia háttér alakalmazások ki! A legjobb roorolod a telefonod letöltöd rá a clean master alkalmazást playról és beállítod hogy minden képernyő kikapcsolásnál üsse ki az alkalmazásokat!
2014. jún. 7. 14:30
 4/6 anonim ***** válasza:

Szerintem te is félreértetted, hogy mit jelentenek azok a számok.

Tegyük fel lemerül 80%-ra egy telefon, a beállítások/akkumulátor alatti számok csak azt jelentik, hogy az eddig lemerült 20%-ot mi "okozta".

Tehát ha 100%-nál leveszed a töltőről, és folyamatosan használod, aztán kilépsz és látod, hoyg 80%-nál vagy, akkor a kijelző lesz minimum 70%-án, hisz folyton használtad, a kijelző fogyasztotta a legtöbbet.

Nem tudom mennyire érthető.

Nem, ez pont, hogy a lehető legrosszabb megoldás lenne.

Azzal, hogy folyamatosan kilő minden alkalmazást a Clean Master többet ártasz a telefonnak, mint amennyit segítenél (pláne, hogy ez abszolút 0 pozitívummal nem jár, negatívummal annál inkább).

A legjobb megoldás az, ha rootolsz, telepíted az Xposed Framework-öt, és aztán a Greenify-t.

2014. jún. 7. 18:53
 5/6 anonim ***** válasza:
legrosszabb megoldás? mégis 1 hétig fut a telefonom! és semmi baja már 1éve
2014. jún. 7. 19:54
 6/6 anonim ***** válasza:

És miért jó az, hogy egy hétig fut? Nekem hónapokig, és nem használom azt az alkalmazást.

Egyébként mindenképp rosszat tesz a rendszernek az az alkalmazás (és az összes többi task killer féleség), de persze ez nem azt jelenti, hogy megöli a rendszert, szimplán csak nem tesz neki jót.

Az Android jól kezeli a memóriát, hisz operációs rendszerként ez az egyik fő feladata. Ha valamit épp nem használsz, akkor azt a memóriába tartja, de hibernálja, így semmit sem fogyaszt, nem lassít, viszont ha visszalépsz az alkalmazásba, akkor nem kell újra betölteni a memóriába, ami egyéb esetben azt jelenti, hogy jobban dolgozik a rendszer, ami a teljesítmény és az aksi rovására mehet.

Erről egy rövid angol nyelvű kis összefoglalót itt lehet olvasni: [link]

Vagy hosszabb magyarnyelvű forrás itt található: [link]

De akárhol utánanézhetsz, érdekes módon az összes hozzáértő ugyanazt mondja, azaz hogy rosszat tesz a renszernek ezen alkalmazások használata.

2014. jún. 7. 21:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!