Androidon hogyan vihetem lejjebb a rendszerfogyasztást?
beállításokban az akksi menüben ugye kiírja hogy mi mennyit fogyaszt.
ott az van hogy android op.rendszer 60 %
én ezt tudom lejjebb vinni?
átlagos használat mellett ugye másfél nap.ha nem nyomkodom,akkor 3 nap is.ezen tudok még javítani?
Szerintem te is félreértetted, hogy mit jelentenek azok a számok.
Tegyük fel lemerül 80%-ra egy telefon, a beállítások/akkumulátor alatti számok csak azt jelentik, hogy az eddig lemerült 20%-ot mi "okozta".
Tehát ha 100%-nál leveszed a töltőről, és folyamatosan használod, aztán kilépsz és látod, hoyg 80%-nál vagy, akkor a kijelző lesz minimum 70%-án, hisz folyton használtad, a kijelző fogyasztotta a legtöbbet.
Nem tudom mennyire érthető.
Nem, ez pont, hogy a lehető legrosszabb megoldás lenne.
Azzal, hogy folyamatosan kilő minden alkalmazást a Clean Master többet ártasz a telefonnak, mint amennyit segítenél (pláne, hogy ez abszolút 0 pozitívummal nem jár, negatívummal annál inkább).
A legjobb megoldás az, ha rootolsz, telepíted az Xposed Framework-öt, és aztán a Greenify-t.
És miért jó az, hogy egy hétig fut? Nekem hónapokig, és nem használom azt az alkalmazást.
Egyébként mindenképp rosszat tesz a rendszernek az az alkalmazás (és az összes többi task killer féleség), de persze ez nem azt jelenti, hogy megöli a rendszert, szimplán csak nem tesz neki jót.
Az Android jól kezeli a memóriát, hisz operációs rendszerként ez az egyik fő feladata. Ha valamit épp nem használsz, akkor azt a memóriába tartja, de hibernálja, így semmit sem fogyaszt, nem lassít, viszont ha visszalépsz az alkalmazásba, akkor nem kell újra betölteni a memóriába, ami egyéb esetben azt jelenti, hogy jobban dolgozik a rendszer, ami a teljesítmény és az aksi rovására mehet.
Erről egy rövid angol nyelvű kis összefoglalót itt lehet olvasni: [link]
Vagy hosszabb magyarnyelvű forrás itt található: [link]
De akárhol utánanézhetsz, érdekes módon az összes hozzáértő ugyanazt mondja, azaz hogy rosszat tesz a renszernek ezen alkalmazások használata.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!