Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Milyen telefont érdemes...

Milyen telefont érdemes vásárolni 20-30e között?

Figyelt kérdés

Nincsenek nagy elvárásaim, ami van, azon hol működik a facebook, hol nem, ráadásul beltéri hívásoknál a másik fél mindig zúgást hall. Nos, ez nem mikrofon, tehát lecserélném.

Tehát az lenne az igényem, hogy a facebook működjön rajta (nem szeretem túlzottan, de hiába, ez a legegyszerűbb és legolcsóbb közvetett módú kapcsolattartás), és ne fél év múlva cseréljem a készüléket (mint általában az okostelefonok többségét).

2014. máj. 12. 08:09
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
10%

Sony Xperia E C1505 Mobiltelefon

LG E440 Optimus L4 II Mobiltelefon

ZTE Blade 3 Mobiltelefon

Samsung S5830i Galaxy Ace Mobiltelefon

Mind 25-35 között van és bírnak a facebook-al az meg hogy mikor megy tönkre nem kiszámolható lehet bírják 4-5 évig de lehet csak 4-5 hónapig.

2014. máj. 12. 08:37
 2/18 anonim ***** válasza:
Nem tudom Te milyen telefonokkal találkoztál, de én a telefonjaimat átlag 2 év után cserélem, és mindegyiket hibátlan, működő állapotában teszem félre, és mindegyik itthon nem is ismert, kínából vásárolt gyártmány.
2014. máj. 12. 09:15
 3/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tippeket. :) Megnézem magamnak őket.

Ismerőseim által elmondottakból következtetek arra, hogy a drága okostelefonok mind-mind mennek tönkre, befagy, lassul, stb. És nem azok a link fajták, akik a wc-re is hordják a készüléket, vagy nem vigyáznának rá...

2014. máj. 12. 09:48
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Már lassan minden nap leírom, hogy alsó kategóriában Lumia 520-at érdemes venni, mást nem. Az első által javasolt ipari hulladékokat meg pláne nem.
2014. máj. 12. 10:12
 5/18 A kérdező kommentje:
És miért olyan jó a Lumia 520? Sokan mondják, de újonnan drága. Le tudod írni, személy szerint mik a tapasztalaid? Tesztek ugyan vannak, de inkább magánszemélytől lenne jó olvasni. Esetleg használtan is megéri vásárolni? Vagy ne így álljak hozzá? :)
2014. máj. 12. 10:33
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

+1 a #4-es hozzászólónak, és a Lumia 520-at is meg lehet venni újonnan 20-30e között függetlenül, szolgáltatónál meg akár még olcsóbban!

Hogy miben jobb? Azt a megbízható, gyors működést nyújtja potom pénzért, amit a csúcskészülék is. Szinte csak annyiban különbözik a high-end telefonoktól, hogy nem fotózásra kiélezett kamera van benne, kisebb a kijelző felbontása (de ettől függetlenül IPS és szuperérzékeny), nem világítanak az alsó gombok, csak Magyarországon ingyenes a navigáció (de egy összegben meg lehet venni a világ összes többi térképét), nincs benne equalizer, stb., de valamivel muszáj különbséget tenni a paletta telefonjai között, mert felhasználói felületben és működésben nem lehet. Egy ilyen telefonnal több évre is tervezhetsz, mert folyamatos a támogatottság - míg az androidos 'csodák' már eleve régi verziószámú rendszerrel jelennek meg, és soha nem kapnak a gyártótól hivatalos frissítést, addig Windows Phone 8-nál 2012 óta folyamatosan megkapják a legújabb frissítéseket a telefonok, kezdve a legolcsóbb Lumia 520-tól a legdrágább 1520-ig. Ezt a kiemelkedő támogatottságot csak az iOS mondhatja még el magáról, de az meg egy másik (ár)kategória.

2014. máj. 12. 10:56
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Az android csak akkor jó oprendszer ha van megfelelő vas alatta. Ez pedig nem az az árkategória amiből olyan hardvert lehetne venni ami képes megfelelően (értsd: élvezhetően) kiszolgálni az androidot. Az ilyen telefonokra a gyártók sem adnak supportot, így például a rendszerfrissítést is elfelejtheted, ha bugos a rendszer akkor így jártál. Az ilyen olcsó androidos telefonok nem minőségiek, fagynak, lassúak.

Ezzel szemben áll a Lumia 520 a maga ~32000 ft-os függő árával. A Windowsos telefonok egyenhardverrel készülnek, gyakorlatilag mind1 h melyiket választod a rendszert tökéletesen és röccenésmentesen fogja futtatni. Ergó az 520-ason is minden gördülékeny lesz és pikpakk, nem fagy. 3 éves support van hozzá, ergó nem csak a windows 8.1 hanem még valszeg a 9-es is meg fog rá jelenni. Emellé hardverileg jóval erősebb mint egy azonos árfekvésű android. Az egyenhardvernek köszönhetően nem fog fagyni és lesz lassú, hiszen a rendszer biztosan jó hozzá.

Mi az ami miatt nem éri meg a lumia 520? kevesebb rá a program mint egy droidosra, de a mindennapi életben ez nem érződik. Ezen az áron messze ez a legjobb választási lehetőség, ennyiért nem szabad androidos telefont venni mert az első hét után kihajítod a kukába. Ezzel szemben a lumia 520 gyakorlatilag ugyanazt az élményt fogja nyújtani mint egy 90-100.000 ft-os windowsos telefon, azt leszámítva, hogy a kamerája gyengébb, nincs benne nfc, meg nincs benne vaku.

2014. máj. 12. 10:59
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

Ha pedig személyes véleményre vagy kíváncsi: ja, használtan meg ne vegyél telefont :) a lumia 520 sokkal több pénzt is megérne, szvsz sebesség szempontjából egy 80 ezres droidos telefonnal van egálban.

amire amúgy senki nem figyel csak a számokat nézi az a felhasználói élmény. régen volt egy iPhone 2g-m (elsők között voltam aki iphone -t vett), mióta az meghalt most először érzem azt, hogy "felhasználói élmény". minden pont jó helyen van, minden azonnal megtörténik, nem akad semmi, csinálhatok bármit, baromi látványos stb. Nekem ez a legfontosabb, volt sok droidos telefonom, de ott egyszerűen nem éreztem sok gigaherces többmagos proci ide v oda.

Volt galaxy tabom, volt motorola defy -m, volt galaxy s2-m, 1-2 hónap után mindet ki akartam hajítani az ablakon az instabilitás miatt (igen, próbáltam custom romokat is etecera), míg a lumia 520-at mióta bekapcsoltam azóta semmi gond nem volt vele, és úgy érzem, hogy ő van értem és nem fordítva.

2014. máj. 12. 11:05
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Illetve tudom spamelek de az utolsó szempont: A Microsoft megvette a nokiát. Innentől kezdve a nokia számára referencia gyártó, nem engedheti meg magának, hogy a nokiákon ne legyen tökéletes a rendszer, így erre baromira odafigyelnek. Ez az android világban csak és kizárólag csak a nexus sorozatra mondható el.
2014. máj. 12. 11:09
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Lumia 520
2014. máj. 12. 11:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!