Milyen telefont érdemes vásárolni 20-30e között?
Nincsenek nagy elvárásaim, ami van, azon hol működik a facebook, hol nem, ráadásul beltéri hívásoknál a másik fél mindig zúgást hall. Nos, ez nem mikrofon, tehát lecserélném.
Tehát az lenne az igényem, hogy a facebook működjön rajta (nem szeretem túlzottan, de hiába, ez a legegyszerűbb és legolcsóbb közvetett módú kapcsolattartás), és ne fél év múlva cseréljem a készüléket (mint általában az okostelefonok többségét).
Sony Xperia E C1505 Mobiltelefon
LG E440 Optimus L4 II Mobiltelefon
ZTE Blade 3 Mobiltelefon
Samsung S5830i Galaxy Ace Mobiltelefon
Mind 25-35 között van és bírnak a facebook-al az meg hogy mikor megy tönkre nem kiszámolható lehet bírják 4-5 évig de lehet csak 4-5 hónapig.
Köszönöm a tippeket. :) Megnézem magamnak őket.
Ismerőseim által elmondottakból következtetek arra, hogy a drága okostelefonok mind-mind mennek tönkre, befagy, lassul, stb. És nem azok a link fajták, akik a wc-re is hordják a készüléket, vagy nem vigyáznának rá...
+1 a #4-es hozzászólónak, és a Lumia 520-at is meg lehet venni újonnan 20-30e között függetlenül, szolgáltatónál meg akár még olcsóbban!
Hogy miben jobb? Azt a megbízható, gyors működést nyújtja potom pénzért, amit a csúcskészülék is. Szinte csak annyiban különbözik a high-end telefonoktól, hogy nem fotózásra kiélezett kamera van benne, kisebb a kijelző felbontása (de ettől függetlenül IPS és szuperérzékeny), nem világítanak az alsó gombok, csak Magyarországon ingyenes a navigáció (de egy összegben meg lehet venni a világ összes többi térképét), nincs benne equalizer, stb., de valamivel muszáj különbséget tenni a paletta telefonjai között, mert felhasználói felületben és működésben nem lehet. Egy ilyen telefonnal több évre is tervezhetsz, mert folyamatos a támogatottság - míg az androidos 'csodák' már eleve régi verziószámú rendszerrel jelennek meg, és soha nem kapnak a gyártótól hivatalos frissítést, addig Windows Phone 8-nál 2012 óta folyamatosan megkapják a legújabb frissítéseket a telefonok, kezdve a legolcsóbb Lumia 520-tól a legdrágább 1520-ig. Ezt a kiemelkedő támogatottságot csak az iOS mondhatja még el magáról, de az meg egy másik (ár)kategória.
Az android csak akkor jó oprendszer ha van megfelelő vas alatta. Ez pedig nem az az árkategória amiből olyan hardvert lehetne venni ami képes megfelelően (értsd: élvezhetően) kiszolgálni az androidot. Az ilyen telefonokra a gyártók sem adnak supportot, így például a rendszerfrissítést is elfelejtheted, ha bugos a rendszer akkor így jártál. Az ilyen olcsó androidos telefonok nem minőségiek, fagynak, lassúak.
Ezzel szemben áll a Lumia 520 a maga ~32000 ft-os függő árával. A Windowsos telefonok egyenhardverrel készülnek, gyakorlatilag mind1 h melyiket választod a rendszert tökéletesen és röccenésmentesen fogja futtatni. Ergó az 520-ason is minden gördülékeny lesz és pikpakk, nem fagy. 3 éves support van hozzá, ergó nem csak a windows 8.1 hanem még valszeg a 9-es is meg fog rá jelenni. Emellé hardverileg jóval erősebb mint egy azonos árfekvésű android. Az egyenhardvernek köszönhetően nem fog fagyni és lesz lassú, hiszen a rendszer biztosan jó hozzá.
Mi az ami miatt nem éri meg a lumia 520? kevesebb rá a program mint egy droidosra, de a mindennapi életben ez nem érződik. Ezen az áron messze ez a legjobb választási lehetőség, ennyiért nem szabad androidos telefont venni mert az első hét után kihajítod a kukába. Ezzel szemben a lumia 520 gyakorlatilag ugyanazt az élményt fogja nyújtani mint egy 90-100.000 ft-os windowsos telefon, azt leszámítva, hogy a kamerája gyengébb, nincs benne nfc, meg nincs benne vaku.
Ha pedig személyes véleményre vagy kíváncsi: ja, használtan meg ne vegyél telefont :) a lumia 520 sokkal több pénzt is megérne, szvsz sebesség szempontjából egy 80 ezres droidos telefonnal van egálban.
amire amúgy senki nem figyel csak a számokat nézi az a felhasználói élmény. régen volt egy iPhone 2g-m (elsők között voltam aki iphone -t vett), mióta az meghalt most először érzem azt, hogy "felhasználói élmény". minden pont jó helyen van, minden azonnal megtörténik, nem akad semmi, csinálhatok bármit, baromi látványos stb. Nekem ez a legfontosabb, volt sok droidos telefonom, de ott egyszerűen nem éreztem sok gigaherces többmagos proci ide v oda.
Volt galaxy tabom, volt motorola defy -m, volt galaxy s2-m, 1-2 hónap után mindet ki akartam hajítani az ablakon az instabilitás miatt (igen, próbáltam custom romokat is etecera), míg a lumia 520-at mióta bekapcsoltam azóta semmi gond nem volt vele, és úgy érzem, hogy ő van értem és nem fordítva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!