Vettem az iPhone-omhoz új aksit. Miután kicseréltem, egyből rakjam fel tölteni, vagy várjam meg míg lemerül és aztán?
Figyelt kérdés
Mondjuk 50%-on van.2014. máj. 7. 20:20
1/4 lustig válasza:
Én úgy tudom, h le kell meríteni teljesen. Ez a kalibrálás miatt van (az akkunak is van egy minimális elektronikája). De ma már ez elvileg nem nagyon lényeges.
2/4 bp1985 válasza:
Akkor töltöd, amikor akarod. Lemerítéssel csak ártasz neki. Semmit sehova nem kell kalibrálni.
3/4 anonim válasza:
a lithium akkunak két dolog ártalmas: a teljes lemerítés, illetve a teljes feltöltés, a teljes töltöttségen 4,2V-ra töltődik a cella, ami által plusz kapacitás nyerhető belőle, de az élettartama csökken.
kalibrálni pedig kell, csak nem az akkut, hanem a töltőáramkört. teljes lemerülés (bizonyos feszültség szint elérése) után méri hogy hány "mAh-t" töltött bele, amíg elérte az akku a kívánt 4,2V-os teljes töltöttséget. erre azért van szükség, hogy pontos legyen a százalékos kijelzés.
4/4 A kérdező kommentje:
Na, ezt jó tudni, köszönöm a válaszokat! :)
2014. máj. 10. 04:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!