Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Vettem az iPhone-omhoz új...

Vettem az iPhone-omhoz új aksit. Miután kicseréltem, egyből rakjam fel tölteni, vagy várjam meg míg lemerül és aztán?

Figyelt kérdés
Mondjuk 50%-on van.

2014. máj. 7. 20:20
 1/4 lustig ***** válasza:
Én úgy tudom, h le kell meríteni teljesen. Ez a kalibrálás miatt van (az akkunak is van egy minimális elektronikája). De ma már ez elvileg nem nagyon lényeges.
2014. máj. 8. 02:44
 2/4 bp1985 ***** válasza:
12%
Akkor töltöd, amikor akarod. Lemerítéssel csak ártasz neki. Semmit sehova nem kell kalibrálni.
2014. máj. 8. 06:12
 3/4 anonim ***** válasza:

a lithium akkunak két dolog ártalmas: a teljes lemerítés, illetve a teljes feltöltés, a teljes töltöttségen 4,2V-ra töltődik a cella, ami által plusz kapacitás nyerhető belőle, de az élettartama csökken.

kalibrálni pedig kell, csak nem az akkut, hanem a töltőáramkört. teljes lemerülés (bizonyos feszültség szint elérése) után méri hogy hány "mAh-t" töltött bele, amíg elérte az akku a kívánt 4,2V-os teljes töltöttséget. erre azért van szükség, hogy pontos legyen a százalékos kijelzés.

2014. máj. 8. 21:18
 4/4 A kérdező kommentje:
Na, ezt jó tudni, köszönöm a válaszokat! :)
2014. máj. 10. 04:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!