Igaz az, hogy lehallgathatják azt a mobiltelefont, amivel ugyan nem beszélünk, de benne van az akksi?
Ha így lenne nem sz@arakodnának egy komolyabb bűncselekménynél fél évig csak azzal , hogy a cellainformációkat elemezve legalább azt megállapítsák hol volt adott időben egy telefon. Különben ezt a marhaságot már vagy 10 éve terjesztik.
retafdog
Ilyet még nem hallottam.
De azt tudom, hogy egy telefonbeszélgetést nem nagy dolog lehallgatni, csak megfelelő "szerszám" kell hozzá.(Ami elég sok magánszemélynek is megfizethető)
Épp ezért -ha jól tudom egy angol manus- interneten gyűjti az embereket, hogy feltörje a telefonok adatátvitelét, hogy számítógépen át(egy párezer forintos kiegészítővel) is lehallgatható legyen mindenki számára. Na ha ez megtörténne, akkor a szolgáltatók váltanának valami biztonságosabb módszerre. Annak az embernek is épp ez a célja.
A kérdező szerintem arra akart utalni, hogy egy telefon amiben töltött ekku van használható e poloskának nagyjából.
retafdog
"A kérdező szerintem arra akart utalni, hogy egy telefon amiben töltött akku van használható e poloskának nagyjából."
Igen, igen, erre gondoltam :D Köszi szépen a válaszokat.
Nem marhaság amit a kérdező mondott, ugyanis VANNAK olyan, kifejezetten ILYEN CÉLLAL készített készülékek, amelyek kikapcsolt állapotban (illetve a kikapcsolt állapotot szimulálva) poloskaként működnek. De ezek speciális "kémtelefonok", nem pedig az összes telefon ilyen. Tehát te vehetsz olyan telefont, amely kikapcsolt állapotban "némán felhívható", és hallható a környezetében folyó beszélgetés.
A visszhangzás meg nem lehallgatás miatt van. Hanem hálózati hiba.
Én jártam így...Merő véletlenségből, de velem megtörtént, hogy hívtam a szüleimet telefonon, de nem csöngött ki. Majd egyszer csak hallottam, hogy mit beszélgetnek a konyhában.. Megcsörögtem a vezetékesüket is, és említették, hogy jelenleg kikacsolva van apa telefonja,a mit hívtam, és tölt és a konyhában van.
Fura volt...:S
Másik fura esetem, mikor a vezetékes számunkat hívtam és szüleim helyett egy idegen férfihang szólt bele...Totál "megijedtem". És megkérdeztem tőle hogy xy-lakás? erre azt mondta "nem". Holott, ránézve mobilom kijelzőjére, a szüleim száma szerepelt rajta...:S
Másik eset, mikor egy ismerősömmel beszélve, (én voltam a hívó) egyszer csak megszólal egy hang: "az ön aktuális egyenlege 15 mp-n belül lejár...Ismerősöm gyorsa mondja, azonnal visszahív...Értetlenül néztem, és mikor ismim csörgött, ő is elég meglepett volt, közölte, hogy nem feltöltős, hanem előfizetéses már évek óta. Én meg világ életemben előfizetéses voltam..:S
Jó dolgok ezek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!