LG G2 vagy Sony Xperia Z1 Compact?
Elég jól utána olvastam már a témának és értek is hozzá valamilyen szinten, mégis most nagy dilemmában vagyok melyik készüléket vásároljam meg.
Azzal tisztában vagyok hogy melyik készülék mit tud, és hogy hardveresen ugyan az a kettő.
Viszont olyan kérdéseim lennének hogy az LG G2 igaz bivaly hardveresen, de azt hallottam hogy az LG szoftvere zabálja a ramot és elég kevés szabad marad a 2 gigából, na most hogy van ez a Compact esetében? Mert elvileg Sony szoftverje kevesebbet eszik, javítsatok ki ha nincs igazam.Igazából a G2- ben nagyon tetszik hogy erős az akksija, nagy és gyönyörő éles a kijelzője, viszont régebbi készülék és gyengébb anyaghasználatú mint a Sony.
A Sonyba viszont tetszik hogy víz és por álló, elég jó anyaghasználatú, és újabb mint a G2 talán tovább lessz támogatott. De nem tudom a kijelző mennyire éles és szép a Sonynál, igaz a Compact új kijelzőt kapott.
G2 és Compact tulajok vagy akinek volt már dolga valamelyik készülékkel írja meg a véleményeket és hogy melyik lenne a jobb választás és miért. Előre is köszönöm hogy időt szakítatok a kérdésem megválaszolására. :) (játékra is sokat használnám a készüléket)
1) Egyáltalán ne foglalkozz a hardverrel. Csúcskategóriában semmi értelme ilyenekkel foglalkozni, szóval felejtsd el, hogy mennyi RAM marad meg ilyenek, a hardver egyáltalán nem szempont.
2) G2 fél évvel sem régebbi, mint a Z1c, ez nem akkora különbség, hogy aggódj az miatt, hogy kevesebb ideig lesz támogatott. Ezen kívül gyakorlatilag egy az egyben Nexus 5 a telefon, szóval ha ha a hivatalos támogatás meg is szűnik, nagyon gyorsan át tudják portolni a Nexus 5 szoftverét, ami a lehető legtovább lesz támogatva.
3) "De nem tudom a kijelző mennyire éles és szép a Sonynál"
720p-s kijelző 4,3"-en elég jó, 342 PPI, ami még mindig nagyobb, mint pl. egy iPhone 5S kijelzőjének a PPI-je, és arra sem hallod soha panaszkodni az embereket, hogy pixeles lenne. Lehet nem 424 PPI, mint a G2-nek, de a kijelzője ettől függetlenül nagyon szép, hacsak nem rakod egymás mellé a Z1c-t és a G2-t, akkor nem is fogsz különbséget észrevenni.
A helyedben elfelejtenék mindent, és 2 dolog alapján választanék:
1) Mekkora kijelző kell neked. 4,3 és 5,2 között HATALMAS különbség van. Én biztos az 5,2" mellett döntenék, és hiába tetszik jobban a Sony szinte minden téren, 4,3" nem kéne.
2) Fontos-e a vízállóság.
Amikor azt írtam, hogy nem számít a hardver, akkor igazából csak a SoC-ra gondoltam és a RAM-ra meg ilyenekre, hisz mindegyikbe csúcs hardvert pakolnak (az összesbe Snapdragon 800 vagy 801 vagy, max órajelbe van eltérés meg ilyen apróságokba, és a leggyengébb is van olyan erős, hogy évek múlva sem lesz még gyenge).
Tárhelyre, aksira, kamerára, ilyenekre azért kell figyelni, és igazából ez is hardver, csak én hardver alatt nem ezekre gondolok.
Az meg amúgy nem a hardver hibája, hogy 16 gigából kb csak 10-et használhatsz, hanem a szoftveré, hisz szoftverrel van telepakolva az egész.
Egyébként több oka lehet, hogy miért nem raknak egy csúcskategóriás telefonba SD slot-ot. Google pl. azért nem rak a Nexus-okba már több éve microSD slotot, mert ha lassú a microSD, akkor belassul az egész rendszer, és a tudatlan felhasználó a telefont/oprendszert kezdi el fikázni, miközben a lassú microSD a gond forrása. És ahogy megnézem az átlagember hogy választ memóriakártyát, a sebesség sosem szempont, legyen olcsón X gigás és kész, megveszi a lehető leglassabbat is, csak legyen olcsóbb. iPhone-okba is ezért nincs microSD.
Ezért a legjobb, ha a rendszer csak az integrált NAND Flash-re tud írni, hisz az biztos, hogy gyors, hisz a gyártó tudatosan jót rak bele, és memóriakártyára csak zenét/képet lehessen másolni, mert az nem lassítja be a rendszer működését. A legtöbb ember amúgy is csak erre használja a memókártyát, 10 giga csak alkalmazásokra és játékokra szinte mindenkinek elég.
A Google nem kezd meghibbanni, legalábbis nem ezen a téren, az Android egyre jobb lesz, csak jó lenne, ha a többi játékos is jobban követné Google-t, és akkor egy sokkal jobb rendszer lehetne elérhető minden telefonon, nem csak Nexusokon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!