Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Menyit számít hogy egy sonynál...

Zeusz310 kérdése:

Menyit számít hogy egy sonynál hogy csepp-, víz- és porálló?

Figyelt kérdés
éppen telefont szeretnék venni és három között gondolkozom: Xperia Z ,Xperia ZR ,Xperia ZL

2014. ápr. 22. 13:23
 1/4 anonim ***** válasza:

Szerintem z-t ne vegyél mert beázik(haveromé is beázott) persze a sony garanciálisan javítja de mégis.

Szereintem az a lényeg hogy vízálló e hanem az hogy olyan legyen amire használni szeretnéd.

Ha többet is rá tudsz szánni akkor válassz inkáb z1-et vagy z1 compact-ot.

A z2 még túl drága.

Szerintem inkább kisebb méretűt válassz mert a nagy képernyőt pár hét után utálni fogod.

Én is ebbe a hibába estem.

2014. ápr. 22. 13:41
 2/4 A kérdező kommentje:
zr? z1-et nem akarok mert annyi pénzem nincs
2014. ápr. 22. 14:44
 3/4 anonim ***** válasza:

Nincs semmi baj a Z-vel sem, azt nyújtja, amit ígér. Az már más kérdés hogy a tisztelt user nem olvas használati útmutatót, mert azt hiszi hogy olyan mint a kalózok törvénye: nem igazán törvény, inkább csak javaslat:D

A beázás meg elkerülhető, ha nem dobálod bele a medencébe:D Ugyanis nem vízálló, hanem fokozottan csepp- és porálló: tehát kibírja azt hogy betedd a fürdőkádba vagy egy pohár vízbe pár percre, de azt nem hogy a medencében úsztasd, vagy használd is.

Beázás okai leginkább ezek:

-rosszul beillesztett, vagy a vízben kicsúszott dugók dugók(jack, usb, hdmi)

-víz alatti használat(ha nyomkodod a víz alatt, képes annyi pára lecsapódni a telóban, ami már korrodálhat bizonyos alkatrászeket)

-szélsőséges víz alá juttatás(ez ritka, de nem jó ötlet például bedobni a vízbe..)

-szélsőséges vízhőmérséklet

-nem mindegy milyen vízben úsztatod a telót: a szabványt desztillált vízzel tesztelik, ami nem jelenti azt hogy tengerben, termálvízben, vagy éppen egy tóban is ugyanúgy ellenáll, sőt.

A Z IP57 szabvány szerint van megtervezve, míg a Z1 és a ZR IP58 szabvány szerint. Lehet szépen rákeresni, mi a különbség (megsúgom, az utóbbi jobban bírja a vizet, akár használható is benne..)

Érdekességképpen az Xperia Ion IP54 szabvány szerint készül.

Az előttem válaszolónak a kijelzőkérdésben viszont igaza van. Szerintem is nagyok, de legalább a desztilláltvíz-tenger mélyén jól lehet velük filmet nézni...:D

2014. ápr. 25. 01:35
 4/4 pali1987 válasza:

Sziasztok!

Elmondom az én tapasztalataimat.

Hónap elején szereztem egy Xperia Z2 telefont. IP58 védelemmel ellátott, gyártó által megadott adatok alapján 1.5 m mélyen 30 percig kibírja a víz alatt. Mielőtt vízbe vinnénk a két oldalán lévő füleket ellenőrizni kell hogy jól csatlakozzanak, ne eresszen be vizet.

Strandon voltam, vízbe merítés előtt többször is megnyomkodtam hogy jól zárjanak a fülek, 10 percig használtam a medencében, csináltam is pár képet és videót. Majd letettem a telefont pihenni. Fél óra múlva ránéztem, és első, hátsó kamera bepárásodva. Újraindítás után nem működött a telefont. Bevittem szervizbe, és kivizsgálás után elutasították a garanciát, mert folyadékot találtak a telefonban. Kicsit irónikus hogy vízálló telefonban víz.

Szerencsére van biztosítás, de ez plusz körök plusz költségek.

A fogyasztóvédelemnél még próbálkozom, nem hagyom annyiban.

2014. jún. 20. 15:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!