Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Az iphone mennyire korlátozott...

Az iphone mennyire korlátozottabb mint a samsung? Mert nem tudom eldönteni, hogy apple vagy samsung.

Figyelt kérdés

2014. ápr. 6. 21:37
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
91%
Korlátozottabb..? Nem fagy le soha, az az egyetlen "hátránya" az androiddal szemben :D Nincsen semmi izgalom abban, hogy megbízhatóan stabil xd
2014. ápr. 6. 21:42
 2/20 anonim ***** válasza:
41%

-Kevésbé tudod testreszabni. Míg iOS-en csak a háttérképet cserélheted le, Androidon pedig több fajta launcher közül választhatsz.

-Nem tudsz alapértelmezett szoftvereket megadni. Azaz linkek mindig Safariban nyílnak meg, levelet a Mail küld, stb

-Csak App Store-ból tudsz alkalmazást telepíteni.

-Nem tudsz Bluetooth-on fájlt átküldeni, fogadni.

Természetesen ezek a korlátozások csak addig érvényesek, amíg nem Jailbreakelsz (amit nem támogat az Apple, és érthető okokból (biztonsági réseket használnak JB-hez) üldözik is), utána mindenre van megoldás - viszont ez a rendszer megbízhatóságára is kártékony hatással lehet.

Továbbá ez csak a mérleg egyik oldala, valamint csak te tudod, fentiek mennyire fontosak neked.

2014. ápr. 6. 21:54
 3/20 Zakathol ***** válasza:

Az előbb említett mérleg másik oldala az, hogy egy szoftver minél zártabb, annál biztonságosabb a működése szempontjából.

Az Apple nagyon is valós elgondolások alapján csinálta olyanra az rendszerét - iOS, OSX, és az egész apple ökoszisztémát. Igen, az Apple ugyanis nem egy terméket árul, hanem egy egész ökoszisztémát. Minden mindennel kompatibilis, az apple készülékeid között az átjárás egészen elképesztően össze van hangolva. Ez egyrészt azért is lehetséges, mert az Apple termékkínálata szűk, ezeken ugyanazon szoftverek futnak. És pont ezért tartom zseniálisnak. Nincs fölösleges sallang.

Az android operációs-rendszer, mint elképzelés, ugyanolyan király, a működés szempontjából viszont azért neccesebb, mivel számtalan különböző hardverre kell portolni. A gyártók a saját készülékeikre saját UI-kat terveznek, és ez a számtalan újratervezés rengeteg nyitott rést hagy az egész Android ökoszisztémán. Androidos készülékkínálatban gyenge hardverrel rendelkező telefonok is léteznek, ezekre gyakorlatilag "le kell butítani" az oprendszert. hogy a működés stabil maradjon (ez persze ritkán sikerül) Tehát az Androidos termékkínálatban lévő high-end készülékek sem kizárólag azért jók, mert android az oprendszer rajtuk, hanem azért, mert az operációs rendszer jól lett rá portolva, és a hardvere teljesítménye el is bírja.

Kicsit szofisztikált okfejtés lett, bocs :D

2014. ápr. 7. 17:08
 4/20 A kérdező kommentje:
Oké és akkor ti szerintetek meiket válasszam és miért?
2014. ápr. 7. 21:23
 5/20 Zakathol ***** válasza:
Ha ezek alapján nem tudod eldönteni, hogy NEKED mik azok a tulajdonságok amik fontosabbak egy telefonban, akkor ne vedd meg egyiket se.
2014. ápr. 7. 21:25
 6/20 A kérdező kommentje:
Igazából androidrol akarok átmenni apple ra. Csak nem tudom ,hogy meg éri e ?
2014. ápr. 7. 21:25
 7/20 Zakathol ***** válasza:

Rosszabbul biztos nem jársz.

Ami fura lesz az az, hogy nem tudsz usb-vel egyszerűen fel le másolni fájlokat a telódra, és az iTunes-t és a szinkronizálgatást is meg kell szokni.

Ha nem vagy fogékony az újdonságokra akkor ezzel lehetnek gondjaid.

Nekem az apple korlátozásai teljesen ésszerűnek tűnnek, ezért nem nagyon zavarnak, még úgy is, hogy vannak dolgok amiket máshogy jobbnak tartanék.

2014. ápr. 7. 21:31
 8/20 Kopasz1977 válasza:
ha megelégszel középszerű teljesítménnyel, és egy börtön szinten zárt OS-el, akkor jó neked az Iphone, ha bármire használni szeretnéd telefonáláson kívül, akkor Galaxy S series. A Safari lassú, a mail kliense borzasztó, adatcserére csak pc-vel van mód, mint fentebb is írták, nincs lehetőség alapértékek beállítására,.Használtam Iphone 4s-t, android telefonom volt szervizben (elejtettem, összetört az érintője Galaxy S3 lte) mire visszakerült hozzám, teljes mértékben kiábrándultam az Apple termékeiből
2014. ápr. 12. 06:26
 9/20 anonim ***** válasza:
van valahol egy táblázat, az android 50 előnye, abból legalább 20 olyan, ami miatt én nem használnám az ios-t, pedig van egy ipad-em, sokmindenre nagyon jó, de ha valaki már állítgatott használt android telefont, akkor értelmetlennek érzi az ios korlátait.
2014. ápr. 12. 13:47
 10/20 anonim válasza:
46%
Ha egy megbízhatónak titulált és hülyebiztos oprendszert akarsz, akkor iphone-t válassz. A megbízhatósághoz annyit tennék hozzá, hogy a note 2-esem még soha nem fagyott ki, de az ismerősök iphone-jai elég sűrűn. A legnevezetesebb kifagyás egy iphone 4 részéről egy színházban történt. Rezgés közben állt le és mivel nem lehet kivenni az aksit, ezért reggelig várni kellett, hogy lemerüljön. Szerencsére az aksija harmatgyönge ezért nem tartott napokon át a rezgés. :) Én samsungot vennék.
2014. ápr. 13. 09:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!