Sony Xperia Z1 vagy BlackBerry Z30?
Amire használnám:
wifi+böngészés, facebook, zenehallgatás, videónézés, fényképezés (de ehhez nem hiszem hogy szükséges 20 megapixel). Hosszú távra természetesen (min. 5 évre)
Szempontok, amik leginkább érdekelnek:
-Akkumlátor melyik meddig bírja kb
-Gyorsaság/Megbízhatóság - milyen gyakran fagy le
-Operációs rendszerek közti különbségek
Az Android a legnépszerűbb operációs rendszer, mert sok alkalmazás van hozzá, és a legújabb verziók már elég stabilak is, a BlackBerry sajátját nem ismerem annyira, de biztos nem jobb! Hardveresen is legalább 2x jobb a Sony, az akksi kapacitása is nagyobb. A tárhelye alapban ugyanakkora, de 2x akkora memóriakártya tehető bele, és persze Sony, ami japán márka, így a minőségre és megbízhatóságra sem lehet panasz!
Ha mégis kifogsz egy selejtet, az csak hibás darab lehet, nem típushiba, de ez a világon akármelyik telefonnal előfordulhat! Szóval nem kérdés, egyértelműen a Sony! :)
Igen, mivel olvastam, hogy a BlackBerry-s OP rendszer kevesebb hely kell:
"Plusz még ott van az is, hogy a BB10 annyira jól optimalizált és annyira jól skálázódó operációs rendszer, hogy nem kell alá nyolcmagos processzor és csilliárd gigabájt memória ahhoz, hogy az alapfunkciók akadásmentesen fussanak rajta. A hardver ezért gyengébb, mint az aktuális csúcs androidos vonal, vagy éppen az aktuális csúcs iPhone, amit meg a geekek emésztenek meg kissé nehezen."
Forrás:BerryBlog
(Viszont ez az oldal nem hiszem hogy mondana rosszat a BB-ről)
Ma voltam kipróbálni a Z1-et, nagyon tetszik. Ami a legjobban zavar, ha megnézem egymás után mindkettő PhoneArénás bemutatóvideóját, a BB jobban tetszik, de élőben nem tudom megnézni, mert egyik telefonosnál sem tartanak.
-Az új Androidok akkor már nem fagynak le/lassulnak be?
-Tudnátok ajánlani hasonló telefont Z1-hez?(nem kell 20 megapixel, és vízállóság)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!