Az IMEI-számból ki lehet deríteni, hogy honnan van a teló?
igen.
Azt hiszem az első két számjegy az ország.
Magyarország például 35, Anglia meg azt hiszem 44.
Az, hogy hol gyártották, az tökmindegy!
Az a lényeges, hogy melyik piacra gyártották!
Az IMEI következő 6 kódja a gyár azonosítója. Abból elvileg ki lehet következtetni, hogy melyik gyárban készült.
De ha nagyon kíváncsi vagy, hogy melyik országba gyártották, akkor csak annyi a teendő, hogy a doboz oldalára, és az akku alá ráírt MADE IN-nel kezdődő feliratot elolvasod, ugyanis általában oda írják az ország nevét, ahol készült.
Na erre válasz az első kommentem:
Ha 35-tel kezdődik az IMEI, akkor magyar, ha nem akkor más országba szánták, vagyis külföldről lett behozva.
Igen ezt láttam, de nem mindegy hogy európai országból vagy ázsiaiból hozzák be.
Francia imei szám mivel kezdődik?
Ezt nem teljesen értem.
Ha mondjuk Vietnámból behoznak egy telefont, amit ott forgalmaztak, akkor az IMEI szám is nyilván az ottaninak fog megfelelni.
Vagyis ha egy Telefon IMEI-je 35-tel kezdődik, akkor bizony azt a készüléket eleve ide szánták Magyarországra, ha pedig más országból hozták be, akkor nem 35-tel kezdődik az IMEI. :D
Hát ez nyílvánvaló. :-)
Csak nem mindegy hogy hova tervezték. Én viszont nem értem hogy mit nem értesz? :-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!