Milyen megfontolásból vesz egy szülő egy iphone 5 telefont (200 000 ft) az 4. - 5. -es gyerekének?
Figyelt kérdés
Nen hittem a szememnek jöttek ki a gyerekek az iskolából és ott volt az egyiknek a kezében egy iphone 5 ami nagyjából 200 ezer forint!
Voltak vagy 4. 5. esek!
Milyen megfontolásból vesz az emeber a gyerekének ilyen drága telefont? Még egy nyugdíjas is kivenne a gyerek kezéből!
2014. márc. 27. 15:32
21/27 anonim válasza:
bár az én gyerekemnek (17/L) nem volt, és mostanában tuti nem is lesz ájfonja, semmi rosszat nem találok abban, ha másnak van. Az is a nevelés része, hogy megtanítom neki, attól, hogy másnak szebb van, jobb van, drágább van, nem biztos, hogy ő kevesebbet ér az illetőnél; meg kell tanulnia azt is, hogy nem kaphat meg mindent, hogy ne irigykedjen...
22/27 anonim válasza:
21es: a kül csak az, hogy a te gyermeked 17 éves, nem pedig 4.-es, 5.-es korosztály. Egy gimisnél, vagy egy szinte már majdnem felnőttél más se lát ilyesmibe semmi rosszat, az már valóban irigység lenne.
23/27 anonim válasza:
volt a gyerekem kicsi is :) Akkor sem háborogtam, ha valaki méregdrága cuccot kapott.
24/27 anonim válasza:
Oké, akkor a te gyermeked már ezt mind 4.-es, 5.-es kora létére felfogta egyből, és meg is értette, de van akinél hosszabb folyamat. De hát igaz is, végül is mindenki azt csinál, amit csak akar. :D :P
25/27 anonim válasza:
teljesen mindegy, a kérdező reménytelen eset, annak ellenére, amit itt mindenki leírt az irigységről, jön a 13-as kérdésével.
"gratulálok" a gondolkodásmódodhoz, remélem ha nyugdíjas leszel, nem rángatod ki gyerekek kezéből a telefonokat.
+ ha kevésbé fújsz a világra egészségesebb leszel te is és több esélyed van megérni a nyugdíjas kort.
26/27 anonim válasza:
Én is megkaptam mindent anno amikor gyerek voltam és igen, 18 évesen kocsit is kaptam. Na és? Nem lettem tőle se jobb, se rosszabb, nem irigykedtek rám, teljesen normális gyerek voltam ettől függetlenül. Viszont márkás ruhákat (ilyen, hogy adidas, nike cipő stb.) sosem kaptam, mert anyumék azt mondták ameddig növésben vagyok tök fölösleges, mert tudom vagy fél évig hordani utána úgyis kinövöm. Valakinek meg ezeket vették meg a szülei. Amúgy én alapból azt nem értem egy 5.-es gyereknek minek suliba telefon? Lehet én vagyok maradi, nem ismerem a mostani fiatalokat, nem vagyok napi kapcsolatba velük, de ha valaki ezt normálisnak tartja és megteheti, hogy drágábbat vegyen akkor vegye meg. Én mondjuk alapból nem engedném suliba a telefonozást. Reggel kikapcsoltatnám velük, berakatnám mindenkivel egy gyűjtőbe délután meg megkapnák. Szóval értelme nincs elvinni szerintem suliba. Max ha tényleg szüksége van a gyereknek a telefonra (volt egy tanítványom régebben aki elsős volt és cukorbeteg szegény. Neki napi 3x tartania kellett a kontaktot az anyjával, nála érthető, de a legtöbb esetben felesleges). De ha már megveszik neki azt a telefont az ő dolguk hogy megveszik, ettől még nem ítélem el őket. Főleg hogy a szolgáltatók sokszor már hozzávágják az emberhez és nem kell érte 200.000-et fizetni.
27/27 anonim válasza:
Kedves Kérdező! Nem, nem 40millás 'merciket' kapnak. Apám is gazdag, és nem kaptam Tőle 40millás 'merciket'! 19évesen, érettségi után(2013 május), kaptam Tőle egy 2013-as Mercedes-Benz ML430-as autót. Nullkilóméteres volt. Ehhez kellet egy szín 4-es érettségi is, valamint mivel szakmát is tanultam, ott kitűnőnek kellett lennem, és sikerült. 25-30M-Ft volt, azt hiszem. Németországban vettük, Én vezettem haza Vele. Persze, elötte is volt jogsim, autóm is. 16éves korom óta vezetek; mindig is 'jó tanuló' voltam(vagyis próbáltam az lenni, több-kevesebb sikerrel), első autóm egy Volkswagen Golf Plus volt. Imádtam. Egészen 17éves koromig használtam, akkortájt' tettem le a jogsit. Skoda Octavia II-őt kaptam, használtan, 47.000 párszáz' KM-rel. Utána Egy E 320-as, Mercedesre sikerült szert tennem, 99'-es volt. Ekkor voltam 18éves. Utána jött az ML430. Imádom! Én nem vagyok elkényeztetve, mindennek tudom az értékét, bár fura értékrendem van, tudok is bánni a pénzzel. Minden nevelés kérdése, szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!