Teljesen tönkrement a Micro SD kártyám?
Van (volt...?) egy 16 GB-os Micro SD kártyám, mellé egy Sony Ericsson Xperia Mini Pro telefonom.
A kezembe akadt használatra egy Samsung Galaxy S4, úgyhogy átraktam abba a kártyát. Ám idő közben kiderült, hogy a telefon hamisítvány (fogalmam nincs, honnan való, nekem is úgy adták). Viszont mikor visszatettem a kártyát a Sonyba, az nem ismerte fel, egészen konkrétan nem is érzékelte, hogy én most beletettem egy memóriakártyát.
A biztonság kedvéért leellenőriztem egy itthon talált régebbi telefonon is (Sony Ericsson szintén), ott már annyival előrébb jutottam, hogy 'Üres SD kártya' feliratot kaptam, és felkínálta a formázás lehetőségét. Ellenben akárhogy nyomkodtam a 'Formázás' feliratot, egyszerűen semmit nem csinált.
Kipróbáltam, hogy vajon a számítógép hogyan reagál, úgyhogy a kártyaolvasóval csatlakoztattam. Mondanom se kell, a gép is azonnal a formázás lehetőségét dobta ki, még csak megnyitni sem engedte... Formázni azonban ez sem hajlandó, hibaüzenetet kapok. Próbáltam a kártyaolvasón a 'Lock'-kal való variációkat is, de szintén semmi.
Lehet itt még tenni valamit, vagy dobhatom a kukába?
(A Sonyba egyébként azóta beraktam egy régi 2 GB-os kártyát, amit természetesen tökéletesen visz és azonnal érzékel... De hát 2 giga azért mégsem 16. Bár még így is szerencsésnek mondhatom magam, hogy a kártyacserés akcióm előtt volt eszem átmenteni a fényképeket gépre.)
Próbáld meg hogy letörlőd róla a partíciót és létrehozol egy újat.
Igaz ez a leírás USB Boot-ra vonatkozik de csinálhatod ez alapján is. A végén az xcopy-t hagyd ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!