Android rendszert szeretnél portolni a készülékemre. Mi kell ehhez?
Üdv. Egy olyan készülékem van, amire a legújabb android szoftver 4.1-es . Én fel szeretném rakni rá a legújabb androidot, esetleg, ha később jön egy teljesen új verziójú android, ami nem ennek a 4-es szériának a sminkelése, akkor azt mindenképp.
Szóval találok valami leírást erre, hogy mondjuk egy másik hasonló készülékről, hogyan tudok portolni rendszert, vagy sourcecode-ból fejleszteni? Tabletom van, nem telefonom.
Google-t igénybe vettem, de a kernel-t nem értem egyáltalán, hogy hogyan s mit kéne.
Most azon ne múljék megtanulom a programnyelvet :DDDD
Csak 1 főzött rom van rá az ami 4.1. Még CiánMód rom sincs.
Bezzeg alsó kategóriás 5 éves telefonokra megcsinálják feleslegesen a legújabb androidokat...
Hacsak nem vagy programozó zsenit (akkor miért itt kérdezel?) akkor előbb fog a telefon teljesen elavulni, mint hogy meg tudod írni a portot.
De ezen ne múljon! Kezdj el ismerkedni a Java-val! Ha ez már készség szinten megy, akkor jöhet az Android. Ha ez is megy már nagyon jól, akkor tudni fogod, hogy mi a következő lépés.
"Most azon ne múljék megtanulom a programnyelvet :DDDD "
Megtanulsz kernelt (egyáltalán tudod mi az??) fordítani??
Remek, sok sikert hozzá, pár év múlva talán sikerül.
Köszönöm a felettébb hasznos válaszokat.
X8 om van és arra sorra jöttek a portolások, amik elég gyengék foltak, gondoltam ebből, hogy kezdők probálkoztak, így talán én is csinálhatok valami szart, amit folyamatosa javitgathatok gyakorolgatásokkal.
Ez vol a terv, de kernelnél gondba ütköztem, ezért kértem segítséget, főleg leirásért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!