Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Idén milyenre várod a csúcskat...

Idén milyenre várod a csúcskategóriás telefonokat?

Figyelt kérdés

Ugye tavaly volt a 8 mag, 2 gb ram, full Hd 5 col stb. Most szerintetek mi lesz?

képernyőméretét tekintve

felbontást tekintve

ramot tekintve

processzort tekintve

Nem értek behatóan a telefonokhoz szóval mást nem nagyon tudok róla kérdezni, gondolom a kamera marad a 8 vagy 13 megapixeles az átlag... Hova tudnak még fejleszteni?

2014. jan. 19. 19:38
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Szerintem ilyesmik várhatók

Képernyő 5.2col körül

Felbontás 2560 x 1440

Ram: 3-4 giga

Proci: Snapdragon 805, Adreno 420-al

kamera: 16 megapixel

2014. jan. 19. 19:48
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Őszintén szólva én remélem, hogy nem folytatódik a mindenből minél erősebbet bele harc és inkább elkezdik a szoftvert optimalizálni.
2014. jan. 19. 21:37
 3/14 A kérdező kommentje:
én is ezen reménykedem, csak szerintem annak nincsen látszata, szóval valamit biztos machinálnak, mondjuk belső tárhely oké, mert fontos lehet néha akár 64 giga is, felbontás is szintén oké és a fényképező is, de hogy már a telefonokba nagyobb és ersebb procit raknak, mint egy gépbe ez szerintem inkább felháborító (tudom ténylegesen nem biztos hogy nagyobb és erősebb, de számokat tekintve)
2014. jan. 19. 21:42
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

A felbontás se olyan égetően fontos, fontosabb hogy mekkora lencséket használnak, számít a kamera szoftvere, stb.

Főleg azért nem értem, mert a WP meg az iOS is a negyed olyan erős hardveren is elfutnak akadásmentesen (jó persze, most az 5S kivétel, mert az tényleg marha erős lett SoC-ban is)

Tudom, tudom, jönnek a "De az Apple-nek kevesebb telefonra kell szoftvert csinálnia" kommentek, 1. a Nokia-nak van vagy 10 telója mégis az összesen egész jól megy a WP, 2. senki sem kényszeríti a gyártókat, hogy naponta 5 új készüléket adjanak ki. Persze olyan értelemben jó, hogy így minden pénztárca talál egy készüléket de ha össze-vissza kifagy akkor lehet megbánja a vásárló, és update-et meg örüljön ha kap több hónap késéssel.

Ez az én véleményem, lehet nyugodtan minuszolni :)

2014. jan. 19. 21:52
 5/14 A kérdező kommentje:
igen, hogy az iphone csak két magos meg csak négy col, ja de egy telefonnak ekkorának kell lennie, a minőségről nem modntak le, oké túl van árazva az tény, de ha nagyon nem fogyna akkor nem kerülne ennyibe... szóval szerintem is az lenne a onfots, hogy szoftveresen fejlesszék őket
2014. jan. 19. 21:59
 6/14 anonim ***** válasza:

Már nem kell optimalizálni, rég optimalizálva van. Legalábbis a vanilla Android, az, hogy a Samsung meg a gyártók milyen felhasználói felülettel lassítják és szemetelik tele a telefonjukat már más kérdés.

Egyébként meg nagyjából lehet tudni, hogy mi lesz idén, konkrétan az, amit #1 írt.

Már demok voltak CES-en meg mindenhol, szóval idén biztos lesznek ilyen telefonok.

Amit #1-es nem írt, az a 4k kamera. SGS5-ben 100% lesz, és idén még pár csúcskategóriás telefon felbukkanhat 4k-s kamerával, remélhetőleg valamelyikben már OIS is lesz, mert Note 3 kamerájának az a nagy hátránya.

HTC-től a One utódjára kíváncsi leszek, leginkább a kamerájára, állítólag 2 kamerát is raknak a hátuljára, de ha csak egy 8 ultrapixeles kerülne a hátuljára, az már nagyon szép képeket csinálna, de nem tudom tudnak-e 8 ultrapixeleset csinálni, lehet ezért akarnak két kisebb felbontásút rakni bele.

Illetve a Motorola következő dobására leszek kíváncsi, Nexus-okon kívül ők álltak még rá nagyon az optimalizálásra, pontosabban nekik már nem sok dolguk volt, hisz közel stock Android megy az összes Motorola-n. De pl. Moto X-be is csak egy 2 magos CPU van (plusz egy segédprocesszor) és az üzemideje is nagyon jó, a viszonylag kicsi aksijához képest, illetve egy minden szempontból nagyon jóra sikerült telefon lett, nagyon várom milyen lesz az utódja, mert míg a többi gyártónál letudhatjuk annyival, hogy az előzőnél erősebb lesz, addig Motorolánál nem lehet tudni.

Sokat tudnak még írni, de úgy érzem már így is hosszúra sikerült, szóval inkább abbahagyom.

2014. jan. 19. 23:19
 7/14 A kérdező kommentje:
hosszúra és érdekesre szóval felőlem írhattál volna 10x ennyit is :)
2014. jan. 20. 07:18
 8/14 anonim ***** válasza:

Kezdtem ugy erezni, hogy mar a kerdes temajatol tavolodtam, azert is hagytam abba, de amit meg leakartam irni csak valahogy vegul elfelejtettem, hogy remelhetoleg iden jobban ragyurnak a nagyobb aksikra a gyartok.

Utobbi par csucskeszuleket megnezzuk, akkor eszrevehetjuk a trendet, hogy egyre nagyobb aksikat pakolnak a telefonokba. LG G2, Xperia Z1, Note 3, Oppp N1, es meg sorolhatnam, minimum 3000 mAh-as aksi van bennuk. Igaz, a kijelzojuk is es ezaltal maga a keszulek is nagyobb, de ettol fuggetlenul jo latni, hogy nagy aksikat pakoltak a telefonokba. Olcso 7"-es tabletekbe szokott ekkora aksi lenni, szoval eleg nagy szam.

Ha a nagyobb kapacitasu aksi melle meg jo optimalizalast is kapunk (bar ezt csak Motorolatol es a kovetkezo Nexustol varom el) akkor remelhetoleg bucsut lehet mondani a 3-4 ora utani merulesnek.

2014. jan. 20. 11:42
 9/14 A kérdező kommentje:
az akksik engem is zavarnak, oké hogy este felrakom tölteni, de egy inteniv napot azért bírjon ki...
2014. jan. 20. 11:48
 10/14 anonim ***** válasza:

Ahogy olvastam azokat a telefonokat, amiket előbb felsoroltam, szinte lehetetlen lemeríteni egy nap alatt.

De ez még mindig nem az igazi, mert csak az aksi méretét növelik, de ez nem elég, az egész technológián kéne változtatni.

2014. jan. 20. 12:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!