Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Új telefon akkumulátor töltés?...

Új telefon akkumulátor töltés? SOS

Figyelt kérdés

A látszat ellenére ez nem egy kérdés, inkább egy kis oktató írás. Nagyon sokan a mai napig abban a hiszemben vannak, hogy az új telefonok akkumulátorát az első három alkalommal 12/24 óráig (stb. ki mit hallott) tölteni kell, ezidő alatt pedig nem lehet használni, kikapcsolva kell tartani. Bármilyen eladó vagy bárki a fentiekhez hasonlót mond a töltésről, felejtsd el! Ilyen már nincs. Nem kell formázni vagy órákig/napokig tölteni, használni kell! Egyre vigyázz, lehetőleg ne merítsd le teljesen a kikapcsolásig, semmi másra nem kell figyelni. Úgy töltöd, meríted és használod ahogy akarod. Az új telefonokban li polymer akkumulátorok vannak és semmiféle karbantartást nem igényelnek.

Mindez igaz a tablet, laptop és a hasonló akkumulátoros eszközökre is, lévén ugyanaz a technológia.

Ha valaki kiegészítené valamivel, egy válasz írásával megteheti.

Remélem sokan először keresnek mint kérdeznek és megtalálják ezt a kérdést.

2014. jan. 10. 20:41
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
#10! Nem baj, normális jelenség.
2015. júl. 15. 21:23
 12/18 anonim válasza:
én ma vettem új akkut, már az üzletbe kipróbáltam és bele tettem a telóba. 24 százalékon volt de nem volt nálam töltő, lemerült és kikapcsolt. Azóta nem reagál a teló az új aksira, vigyem vissza, vagy...?
2015. dec. 1. 22:04
 13/18 anonim ***** válasza:
Töltőre dugás után egy csontra merült akkumulátorral nem fog rögtön bekapcsolni, hagyd egy kicsit tölteni, és utána próbáld bekapcsolni. Ha mondjuk egy óra töltés után sem tudod bekapcsolni, akkor az már gond.
2015. dec. 2. 08:14
 14/18 Norbi658441 ***** válasza:
Azt szeretném megkérdezni,hogy az probléma egy telefonnál,hogy mondjuk egy teljes napig töltőn van?Vagy éjszakára felteszem tölteni,és van úgy,hogy +5órán át még töltőn van feltöltve.
2016. jan. 17. 20:08
 15/18 A kérdező kommentje:
Semmi baja nem lesz. A feltöltés után, ha egy egész atomerőmű van mögötte, akkor sem vesz fel több áramot, azon a minimális mennyiségen kívül, ami a szintentartáshoz kell. Nem fog túltőltődni vagy felrobbanni.
2016. jan. 20. 21:12
 16/18 anonim ***** válasza:
Köszönjük a leírást! Én pedig azt kérdezném, hogy mikor kell egy használatban levő telefont töltőre tenni, hogy az akkumulátor minél tovább bírja. 1 és 20 % között vagy 20 % felett?
2016. ápr. 7. 14:17
 17/18 anonim válasza:
100%

Egy cikkben olvastam, hogy erdemes tobbszor keveset toltwni, mint mindig feltolteni teljesen, mert nem szeretik a szelsosegeket. A cikk szerint 50%nal ha tudjuk, toltsuk, de ne toltsuk fel 90%nal jobban.

Allitolag teazteltek, hogy ezzel a toltesmoddal ketszer annyi ciklus eseten is fele annyi kapacitascsokkenes tortent.

2017. jan. 10. 05:37
 18/18 anonim ***** válasza:

Most vettem uj akkut. Az elado azt mondta min. 1 napig hagyjam tolteni.( Nokia lumia 532 Dual Sim) Tolt, megall, utana megint tolt, fogalmam sincs h ez igy normalis-e?!?

Miutan hetvege van az uzletben mar nem tudok erdeklodni.

2018. márc. 10. 16:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!