Miért érzem felesleges luxusnak az okostelókat?
Ugy értem a kérdést,hogy szerinem bőven elegendő egy átlagembernek egy jobb fényképezőgéppel,nagyobb memóriával ellátott telefon.Ahhoz hogy tudjon fényképezni néha,meg hivni.S ez legalább nem merül le 1 nap alatt..Jó én a nap 90%ban itthon vagyok és itt a gép ha valamit akarok,térkép meg internet... Csak az érdekességképpen a telóim sora hogy mi volt az életútjuk...
Siemens C30, SE T610,K700, K530, Samsung Monte Slider, S most egy S5610. Szerintem egy jobb gombos tel sokkal jobb mint bármelyik okostel. Jó én is szeretnék idővel okostelót,de ahhoz ugye mobilnet is kell,de ha a nap nagyrészében itthon vagyok minek fizessek pluszba a mobilnetre is.Ha van ingyen wifi is.. Az okosteló meg net nélkül szinte semmit nem ér. Wifi meg nem mindenhol van.. Pl a térképhez is pl kell net. (legalábbis amikor néztem egy droidos alap okostelt.) Inkább itthon megnézem hova kell mennem és leirom mivel és hogyan jutok el a célállomásomhoz,vagy viszek magammal papirtérképet.(Ingyen van és nem merül le amikor kellene.Ja és látom akármilyen erős napsütésben). Köszönöm hogy elolvastatok!
Majd ha lesz olyan okostel mint pl a Samsung Earth ogy napelemmel tölthető,akkor lehet beruházok egyre. (28N)
Én egész nap úton vagyok, dolgozok, stb, nem ülök mindig otthon.
Való igaz, hogy net nélkül az okostelefon csak félokostelefon, de a mobilnet nem megfizethetetlenül drága, így mindig van netem. És nem csak a kedvenc weboldalaimat tudom szabadidőmben olvasgatni, hanem azonnal jönnek az emailek, bármikor elérhető vagyok skype-on, vagy akár arckönyvön is.
És akkor még nem említettem azt a rengeteg appot, ami nélkül az élet sokkal nehezebb lenne: bármikor meg tudom nézni a bankszámlámat, megjött vagy elment-e már egy utalás, velem van az öszes dokumentumom a felhőnek köszönhetően, meg tudom nézni, merre van dugó, ha nagyobb útra megyek, stb.
És akkor még nem játszottam vagy olvastam könyvet vagy hallgattam zenét vagy néztem filmet mikor épp unatkoztam...
A gyerekről arckönyvre posztolni a képeket amúgy is butaság, mert a két szintén anyuka barátnődön kívül már mindenki letiltotta a fotóidat, ugyanis a kutya sem kíváncsi a gyerekeidre minden nap.
De szerintem az emberek nagy többsége nem erre használja az okostelefont, vagy nem csak erre. Még az is, aki naponta posztolgatja a gyereke képeit arckönyvre, valósznűleg egy csomó további előnyét is kihasználja az okostelefonnak.
Amíg neked nincs, nem fogod megtudni, milyen jó, ha van. Persze ne érts félre, nem akarlak rábeszélni, csak éreztetném, milyen ez. Mintha a komplett számítógéped veled lenne bárhol.
(Jut eszembe, az én telefonomban egy elég jó kamera van, de szinte sosem használom. Legfeljebb ha valamit hirtelen fel kéne jegyeznem, lekapom és kész. Otthon meg tudom nézni, nem kell jegyzeteket pötyögni. Fotózni meg van fényképezőgép.)
Nyilvánvaló, hogy ha otthon vagy, akkor fölösleges, viszont ha egész nap úton vagy mint ahogy fent elhangzott marha nagy segítség tud lenni. A papír térkép sincs ingyen szerintem, legalábbis tőlem pénzt kértek érte a boltban. Ahogy ha csak nem a szomszéd netét használod wifin, akkor az otthoni wifi sincs ingyen, mert a saját net előfizetéseteket használod.
Térképhez és navigációhoz nem kell feltétlenül net kapcsolat. (a google saját navigációjához kell ami ingyenes) viszont van néhány fizetős alkalmazás ami csak gps alapján működik szóval 1x megveszed és ennyi) és néha marha jól tud jönni amikor egy egész középeurópai térkép benne van a zsebedben.
Ezzel nem azt mondom hogy mindenkinek kell okos telefon de attól hogy nekem nem kell nem biztos hogy mások is így vannak vele.
Teljesen igazad van.
Cégvezetőként pont semmi szükségem az okostelóra -Lumia720-am van, de csak telefonálok, meg ritkán fényképezek vele-, netezni ott a laptop, emailokat is azon nézem legalább látom is, nem úgy mint a telefonon, térképnek ott a GPS, arckönyvet letojom.
:) Szeretnék természetesen okostelt majd idővel. Csak még szerintem túlárazottak,ami meg jelenleg megfizethető számomra az nem olyan jó,meg lassú... Wifink van itthon.Volt rövid ideig egy Alcatel ot990em,de nem tetszett hogy naponta kell tölteni:(
Egyébként a gyerköcökről nem posztolok naponta 25 fotót,a nagyunk 3.5 éves s összesen van róla annyi kép fent..Egyébként ezt én is alkalmazom,hogy inkább fotozom mint felirogatni ha vmit látok.. Mert küldönben elhagyom a felirt dolgot,elfelejtem hova tettem,meg hogy mit akartam stb.stb..
Túlárazottak?
Ma már 40ért kapsz egy kétmagos telefont 1GB operáns memóriával, a HD videofelvétel/5 MP kamera alap. Kb. mindenre jó, többre nem lesz szükséged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!