Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » LG G2 vagy Nexus 5? Ezen...

Tupaccc kérdése:

LG G2 vagy Nexus 5? Ezen dilemmázok egy ideje. Valakinek tapasztalat, vélemény?

Figyelt kérdés

Több év után gondoltam úgy, hogy telefont frissítek. Átnéztem a jelenlegi kínálatot, és jól belőtt méret + teljesítmény + ár jellemzőket figyelembe véve két telefon jutott be a döntőmbe - a Nexus 5 és a LG G2.

Két egymáshoz nagyon közel álló telefonról van szó, melyek közül nem nagyon tudok választani. Legtöbb ember erre kapásból rávágja, hogy Nexus5, mert szűz android, gyorsabb, és hogy 1,5-2 évig garantáltan a megkapja elsőként a frissítéséket. Az érvek viszont itt kifulladnak.

Viszont ha megnézem a specifikációkat, akkor azt látom, hogy az hardverileg ikrek, viszont az LG-nek 13Mpix-es a kamerája, jobb képeket, és a videókat is jobb minőségben készíti.

Másik dolog az üzemidő, ami nálam nagyon fontos. Nexus tulajok általában napi szinten töltenek, míg LG-seknél 3-4 akkuidőt írnak. Attól tartok ha legalább 2évre tervezek, akkor Nexusnál az üzemidő egyre csökkenni fog, és a végére már naponta többször tölthetem.

LG esetében a szoftveres hátrányt ha nagyon szeretném roottal meg lehetne oldani, szóval a Nexus előnye itt is elveszne.

Lényegében kicsit úgy látom, hogy a Google adott az N5 személyében egy kicsit lefaragott G2-t gyengébb kamerával, és fele annyi üzemidővel.

Ami megzavar, az a külső. Nagyon bejön az N5, úgy ahogy van tökéletes. G2 esetében az eleje gyönyörű, a hátlaptól viszont forog a gyomrom + sokan írják, hogy recseg, ropog.

Összességében két egymáshoz nagyon hasonló, de más-más hibákkal rendelkező telefonról van szó. Az egyiknél vonz a tökéletes külső, másiknál a tökéletes üzemidő. Az egyiknél taszít a hátlap, másiknál ugye az üzemidő.

Fórumokon sokra nem jutottam tanácsokkal, mert N5 fórumon a Nexust ajánlják, G2 fórumon meg pont fordítva :-D

Valakinek tapasztalata esetleg mindkét telefonnal kapcsolatban? Főleg ha az ember hosszabb időre tervez, akkor melyik lehet az igazán nyerő?

2013. dec. 4. 20:54
1 2 3
 11/21 anonim válasza:

Köszi a tippeket, átnézem később egyesével.

Tehát az infra sem pótolható, aksi sem.

A koppintás sincs meg. Szóval van még előny. Kicsit olyan, hogy mit adtak nekünk a rómaiak...

2014. febr. 1. 11:21
 12/21 anonim ***** válasza:

Infra nem pótolható, aksi sem, ez teljesen egyértelmű, hisz ez hardver, nem tudsz netről letölteni egy infrát a telefonodba ("You wouldn't download a car" jut erről az eszembe).

De a koppintás 100% helyettesíthető, csak épp akkor nem találtam meg, de még később megkeresem, csak hogyha mást érdekelne meg tudja csinálni saját telefonján.

Tehát ami abszolút pótolhatatlan, az csak a hardver, de ez remélem senkinek sem meglepő, szoftveresen Androidnál nincs akadály.

2014. febr. 1. 11:52
 13/21 anonim válasza:
Tehát a g2 a jobb, mert hardveresen jobb.
2014. febr. 1. 12:18
 14/21 anonim válasza:

Hardver még. G2 kijelzője nagyobb, úgy, hogy a készülék igazából nem. Jobb a kamera, első is hátsó is, akksi, infra.

Ezzel szemben a nexus 5 még wireless töltős és szebb.

2014. febr. 1. 12:31
 15/21 anonim ***** válasza:

Végül is igen, de általában amikor hardverről beszélünk akkor leginkább csak a SoC-ot és a RAM-ot nézzük, nem a mindenféle extrát, mint pl. infra meg aksi, de igaz, hogy ezek is hardveres elemek, szóval mondhatni jobb hardveresen.

És igen, a kamerája is jobb, és tudjátok miben nem jobb? Abban, hogy a Nexus 5-öt megveszed 300 fontért, míg a G2 500-ba kerül. Persze itthon másak az árak, rohadt drágán adják a Nexusokat, és a G2 ára GSM boltokba már nem is vészes, csak azok a GSM boltok nagy része elég megbízhatatlan, de a lényeg, hogy a Nexus 5 egy csoda, hogy csúcskategóriás hardvert hoz a konkurens csúcskategóriás telefonok árának feléért.

A nagyobb G2 kijelzőt meg szerintem felesleges megemlíteni, 5 vs 5.2" nem oszt nem szoroz.

2014. febr. 1. 15:36
 16/21 anonim válasza:

Akkor a kérdező kérdésére válaszoldhatjuk, hogy jobb telefon a g2, mert hardveresen jobb. (Hardver az aksi is, mert ami nem szoftver, az hardvert.)

És az is kiderült, majdnem csak a hardver számít. (Koppintós be és kikapcs még nem lett meg, továbbá a jó fícsöröket azért macerás kigyűjteni. )

2014. febr. 1. 18:10
 17/21 anonim válasza:

Megkérdeztem. A koppintásos élesztéshez kernelt kell általában cserélni és rootolni.

Az is macera.

2014. febr. 2. 22:11
 18/21 A kérdező kommentje:

Látom témáztatok egy jót azóta. Nos, a dilemmámat végül úgy oldottam meg, hogy megvettem mindkettőt.

Azóta már a G2-t eladtam, és maradt a Nexus. Egy sor dolgot tu

2014. febr. 3. 19:42
 19/21 A kérdező kommentje:

Valamiért elküldte az üzenetemet, és szerkeszteni se engedi :-D

Na szóval esetemben elég sok dolog van, amivel a Nexus meggyőzött. Tenyerem miatt minden miliméter számít, és G2-höz képest tényleg érezhetően kisebb, vékonyabb, könnyebb. Design téren még mindig imádom, sokkal jobban bejövősebb. Aztán ott a gyorsaság. G2-nél érezhetőek a mikrolaggok, amíg N5 esetében semmi ilyesmit nem tapasztaltam - eddig. Hiába, érződik a stock android

Kamera gyengélkedett, de nem vacakolt sokáig a google. Jött az update, és most már bitang jó képeket lő.

Legjobban ugye az üzemidőtől féltem, amiben a G2 tényleg jobb, de nem annyira, mint hittem. N5 nagyon jól bírja a hívásokat, wifi netezést, videókat, zenéket. Ezzel szemben mobilnet, és játékok elég szépen szívják, de ezeknek pont nem vagyok a híve. Hétközben 3-4 nap után szokom tölteni, hétvégén ha nagyon megizzasztom nap végén töltöm. Ez viszont csak akkor fordul elő, ha aznap legalább 1-2óra játékkal izzasztom a telót.

Szóval összegezve - nálam minden pottyant, ami a G2 felé húzta a szívem. Egyedül az infra hiánya maradt, de ezt se érzem olyan dolognak, ami nélkül fel kellene vágnom az ereimet. Ja és az említett root se olyan bonyolult dolog, mint más telefonon, hiszen mégis csak egy fejlesztői telóról van szó :-)

Azt már meg se említemi, hogy G2 eladásával, tokok külön eladásával a teló végösszege 260euróra jött ki :-)

2014. febr. 3. 19:51
 20/21 anonim válasza:

Tudom hogy már lezárult ez a kérdés, csak nem szeretem az igazságtalanságot. A második válasz írója nyilván nem tudhatta előre hogy 4 hónappal később mi lesz.

[link]

nem tudom miért kéne aggódni!

Szerintem az egykori zászlóshajók egy ideig megkapják a frissítéseket, és csak azért tart egy kicsit több ideig mire a frissítés megérkezik egy telefonra, mert az új rendszerre rá kell tenniük a saját felületük.

Nekem például azért kéne jobban a g2, mert az alap androidos felületet olyannak érzem mint valami rossz play-ről letöltött launcher, a g2-é pedig sokkal színesebb, és szebb.

2014. jún. 23. 18:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!