Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » LG G2 vagy Nexus 5? Ezen...

Tupaccc kérdése:

LG G2 vagy Nexus 5? Ezen dilemmázok egy ideje. Valakinek tapasztalat, vélemény?

Figyelt kérdés

Több év után gondoltam úgy, hogy telefont frissítek. Átnéztem a jelenlegi kínálatot, és jól belőtt méret + teljesítmény + ár jellemzőket figyelembe véve két telefon jutott be a döntőmbe - a Nexus 5 és a LG G2.

Két egymáshoz nagyon közel álló telefonról van szó, melyek közül nem nagyon tudok választani. Legtöbb ember erre kapásból rávágja, hogy Nexus5, mert szűz android, gyorsabb, és hogy 1,5-2 évig garantáltan a megkapja elsőként a frissítéséket. Az érvek viszont itt kifulladnak.

Viszont ha megnézem a specifikációkat, akkor azt látom, hogy az hardverileg ikrek, viszont az LG-nek 13Mpix-es a kamerája, jobb képeket, és a videókat is jobb minőségben készíti.

Másik dolog az üzemidő, ami nálam nagyon fontos. Nexus tulajok általában napi szinten töltenek, míg LG-seknél 3-4 akkuidőt írnak. Attól tartok ha legalább 2évre tervezek, akkor Nexusnál az üzemidő egyre csökkenni fog, és a végére már naponta többször tölthetem.

LG esetében a szoftveres hátrányt ha nagyon szeretném roottal meg lehetne oldani, szóval a Nexus előnye itt is elveszne.

Lényegében kicsit úgy látom, hogy a Google adott az N5 személyében egy kicsit lefaragott G2-t gyengébb kamerával, és fele annyi üzemidővel.

Ami megzavar, az a külső. Nagyon bejön az N5, úgy ahogy van tökéletes. G2 esetében az eleje gyönyörű, a hátlaptól viszont forog a gyomrom + sokan írják, hogy recseg, ropog.

Összességében két egymáshoz nagyon hasonló, de más-más hibákkal rendelkező telefonról van szó. Az egyiknél vonz a tökéletes külső, másiknál a tökéletes üzemidő. Az egyiknél taszít a hátlap, másiknál ugye az üzemidő.

Fórumokon sokra nem jutottam tanácsokkal, mert N5 fórumon a Nexust ajánlják, G2 fórumon meg pont fordítva :-D

Valakinek tapasztalata esetleg mindkét telefonnal kapcsolatban? Főleg ha az ember hosszabb időre tervez, akkor melyik lehet az igazán nyerő?

2013. dec. 4. 20:54
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
84%
A G2 kamerája jobb, de a gombok elhelyezése miatt nekem nem kéne. A Nexus 5 viszont nagyon kéne, ma a legjobb telefon a piacon.
2013. dec. 4. 21:15
 2/21 anonim ***** válasza:
83%

"szűz android, gyorsabb, és hogy 1,5-2 évig garantáltan a megkapja elsőként a frissítéséket. Az érvek viszont itt kifulladnak."

Ezen kívül mi más kell? Van egy gyilkos hardver, ami megegyezik, és szoftveresen Nexus a felsőbbrendű.

Igen, LG-nek jobb a kamerája, ha az nagyon fontos, akkor vedd azt. De már a Nexus-nak is egész jó a kamerája, ha az meg nem elég a mindennapokba, akkor neked inkább egy dedikált fényképezőgép kell.

És igen, a másik nagy előnye az LG-nek az üzemidő. De Nexus 5-nek sem szar, csak épp átlagos, míg a G2-nek kicsit átlagon felüli. "LG-seknél 3-4 akkuidőt írnak" Ha ezzel arra gondolsz, hogy 3-4 naponta kell csak az LG-t tölteni, akkor téves. LG G2-t is naponta kell tölteni, csak lehet míg a Nexus 5 már este 6-ra lemerül, addig a G2 még 8-kor is bírná (ugyanolyan használat mellett). Kb ennyi a különbség.

És igaz, G2-n szoftveresen lehet módosítgatni, de nem biztos, hogy minden 100%-ig működni fog (bár mivel egy-az-egyben kb ugyanaz a telefon, így ez meglepő lenne), meg csak jobb, ha gyárilag is jó.

Amiért még a G2 nem biztos, hogy jó választás, az az, hogyha megnézed a múltat. Nexus 4-nek az volt az Optimus G, mint Nexus 5-nek a G2.

És míg Nexus 4 egy ma is jelentős telefon, kapja a támogatást, beszélnek róla, addig az Optimus G már kb minden téren halott. Nem hiszem, hogy ezen sokminden változna, és jövőre a G2 is ugyanerre a sorra jut.

Én mindenképp a Nexus 5-öt ajánlanám, G2-ből meg csak az aksit irigyelném, de ha veszel egy hordozható töltőt, akkor le van tudva ezzel is a gond. Oké, hogy akkor meg töltőt kell venni, cipelni magaddal, de egyik telefon sem tökéletes.

Amit meg nem árt megemlíteni, hogy a Nexus 5 majdnem feleannyiba kerül.

2013. dec. 4. 21:16
 3/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat :-)

Kamera annyira nem izgat, 8Mpix is bőven elég. Jobban az üzemidő, aggaszt. Ha külsőre kellene döntenem azonnal N5 lenne a válasz.

Viszont amit az üzemidőről írtál, azért nagyobb különbségek vannak:

[link]

[link]

Árral úgy vagyok, hogy hivatalosan play store-ról nem tudok vásárolni, így N5 16GB-ot 400 euró körül látom embereknél, amíg a G2-t már 350ért is.

+ ha Nexust választanám akkor tényleg vehetnék egy külső aksit.

2013. dec. 4. 22:26
 4/21 anonim ***** válasza:

Nem tudom hogy működik ez a teszt, de lehetetlen, hogy 12 órán keresztül menjen a kijelző, és csak akkor merüljön le. Az egyértelmű, hogy a G2-nek nagyobb az aksija, és ezáltal tovább is bírja, de ekkora különbség nincs. És tényleg nem létezik olyan telefon, ami 12 óra on-screen-time-ot bírna.

A Nexus 5 6 órás screen-on-time ideje még reálisnak tűnik, és egyébként ez átlagosnak számít, szóval annyira nem szar, de az LG G2 valóságban nagyon max 9 órát ha bírna, ami lényegesen több, mint a 6, és ha rengeteget használod a telefonod akkor lehet érdemes is lenne azt venni, de ha mondjuk 16 óra alatt nem akarod 6 óránál többet használni a telefonod (használni az azt jelenti, hogy konkrétan a kezedbe van és csinálsz rajta valamit), akkor nem lesz gond. És nem hiszem, hogy mondjuk 16 óra alatt, akárki is tudná 6 órán keresztül használni a mobilját, hisz akkor mikor dolgozik? Szóval nem aggódnék annyira az aksi miatt, és megvenném a Nexus 5-öt, és ha kiderülni, hogy neked nem elég az üzemideje, akkor veszel hozzá egy hordozható töltőt. Vagy ha nem akarsz ilyenekkel szarozni, akkor vedd meg a G2-t, az is jó telefon, aztán nem lesz gondod az üzemidővel.

2013. dec. 5. 21:06
 5/21 Robeszka5 ***** válasza:
Én inkább A G2-venném meg:)
2013. dec. 6. 17:03
 6/21 sonon válasza:
100%

Szia, nagyon jó kérdés magam is ezen filózok...

rendkívül érdekesnek tartom a pillanatnyi árakat, ha megnézed mondjuk arukereso-n akkor a G2-esnek a 32 és a 16 GB-os verziója is most kb egy árba van, míg a nexusból a 16-os is magasabb áron van, a 32-es magyar ára meg hát... (a speedshopnál közel 200ezer)

külsőre egyet értek, nagyon klassz a nexus, nekem is az teszik, a G2 meg hát.. 0,25"-el nagyobb a kijelzője... nagy ügy. viszont ha nem a méretét nézed akkor is jobb a G2 kijelzője, kevésbé fakó, és talán jobb a kontrasztaránya is. ami nekem a G2-esben nagyon nem tetszik azok a hátán a gombok... azt hitték jó ötlet, hát engem nem győztek meg. külsőre mindenképpen a nexus

belső:

kb ikrek. a platformon van a különbség (de nem csak)

szintetikus teszteket ne nézz, semmit sem ér max ha pl két azonos gyártmányú telefont nézel. most mondhatnád hogy ez is két LG, de nem!

az iPhone után a világon a legjobban software-hez igazított hardware a nexus-oké. semmi trükk semmi benchmark emelgetés. ezek a telefonok úgymond az android köré lettek építve, nem úgy mint a többi gyártónál ahol van egy software és egy klassz hardware. nem! itt kettő együtt van.

akuidő? nos pár éve még az az elgondolás élt hogy "minél nagyobb a telefonban az aksi annál tovább bírja töltés nélkül" ma már ez nem így van! persze.. vmivel biztos többet bírja a G2, de pont a software optimalizáltsága miatt nem marad el tőle jelentősen a bizony kisebb aksival szerelt nexus. igen lesz különbség a kettő között, de nem olyan jelentős. ne hülyézzetek le ha rosszul tudom de ha jól tudom a G2-ben nincs "wireless chargin" míg a nexus 5-ben van. na most szerintem ez egy hitetetlenül hasznos dolog. tegyük fel az autódba raksz a charging pad-et és rádugod a szivargyújtóra, a telefonod elég csak odarakni, vagy levenni, nem kell kábeldugdosással kínlódni.

szó mi szó, mindenképpen a nexus 5-öt ajánlom!!!

a magyar ára förtelmes, ha van ismerősöd németországban aki jön magyar országra akkor vám meg miegyéb nyavaja nélkül 120ezerért tudsz venni egy 32 GB-osat (én ezt teszem) ha amerikában van hasonló ismerősöd akkor akár ~85 ezerért is be tudod szerezni.

én úgy tervezem hogy 4-5 évig nem szeretnék telefont cserélni ha megy minden a rendje módja szerint, szóval a válaszom:

NEXUS 5

2013. dec. 8. 12:22
 7/21 anonim válasza:
41%

Nekem g2-öm van. Előtte nexus 4 volt. Nexus 5 őt nem ismerem. De!

Azok a Béna lg appok nagYon hasznosak és kihasználhatók és messze nem pótolható a playröl. A távirányító, az ablakos nézet videóhoz-browserhez, számológéphez stb. Az, hogy nem csak egy szöveget tudsz copy/pastelni, hanem van klip tálca is. A qslide. Szóval a stock android elbújhat, meg az ios is. Pont ezek a kényelmi funkciók. Ha pl lehúzom a trayt, akkor nem csak alulról tudom feltolni, hanem csak megérintem felül. Vagy az ébresztés kikapcsolás koppintással, tudjátok mekkora ász dolog kocsiban, bringán. Nem kell keresgélni a gombot. És még folytathatnám. Az akkuidő már csak hab a tortán. De tényleg.Szerintem vegyétek kézbe és beszéljetek olyannal aki használja. Ja és a feleségem használja kitkattal a nexus 4-et, tehát a tempón kívül azért van rálátásom a nexus 5re, lófütty... És már megy le a g2 ára.

2014. jan. 30. 10:42
 8/21 anonim ***** válasza:

"Azok a Béna lg appok nagYon hasznosak és kihasználhatók és messze nem pótolható a playröl."

Ezt remélem te sem gondolod komolyan. Nem láttam még soha olyan funkciót, amit egy gyártó vezetett volna be, és aztán rá egy hétre nem lett volna rá egy millió alternatíva.

"tehát a tempón kívül azért van rálátásom a nexus 5re, lófütty"

Nem teljesen értem, azt akarod mondani, hogy a Nexus 5 sebessége "lófütty"? Mert ismét csak azt tudom írni, hogy azt te sem gondolhatod komolyan.

2014. jan. 30. 19:08
 9/21 anonim válasza:

Egyet értenék veled, de konkrét példákat és funkciókat írtam, amikre nem találtam alternatívát. Ha tudsz ilyet, ne titkold.

A sebessággel kapcsolatban úgy értettem, hogy, azt nyilván nem tudja a nexus 4 -es, bár a kitkattal nagyon gyors az is.

2014. jan. 31. 23:13
 10/21 anonim ***** válasza:

Ja Nexus 4, az más, de te Nexus 5-öt írtál. Nexus 4 érthető, ha nem annyira gyors, mint a G2, hisz kb 1 évvel öregebb, és gyengébb hardver is van benne, ettől függetlenül ha a leglassabb telefon csak annyira lenne gyors, mint a Nexus 4, akkor senki sem panaszkodna a telefonjára.

Hogy konkrét példákat is írjak:

- távirányító: mivel ez nem csak szoftveren múlik, hanem infra is kell a mobilba, ezért elég réteg alkalmazás, és viszonylag kevés harmadik féltől származó alkalmazás van, de ha veszel egy infrás telefont (HTC One, SGS4, stb) akkor abba gyárilag lesz egy, szóval erre nem is akarok példát írni, mivel hardveres követelménye is van

- ablakos nézet: [link] De ezen kívül is akad pár alternatíva

- Qslide: erre elmondhatatlanul sok alternatíva van, olyan sok, hogy nem is akarnám felsorolni még csak a felét sem, de pl. beírod Google-be, hogy android quick toggles vagy hasonlót rögtön kapsz pár találatot.

Inkább leírom a két személyes kedvencemet: Glovebox és Gravitybox.

Gravitybox millió más dologra használható, de konkrétan van egy olyan funkciója, ahol a gyári qucik toggles-hez adhatunk hozzá amit akarunk. Glovebox-ról meg van videó neten, meg amúgy is jobb ezeket videón látni vagy élőben kipróbálni, mint írásom alapján elképzelni mit tudnak.

- képernyő ki/bekapcsolása koppintással: ha nem is pont koppintással, de erre is van alternatíva. Gravity Screen, Awesome On/Off, millió alkalmazás, ami a gyroscope-ot használja erre, de tudom, hogy van olyan alkalmazás is, ami egy-az-egyben a G2 koppintós funkcióját másolta le, kb egy nappal a G2 bejelentése után megcsinálta valaki, ezt most nem találom, de majd megkeresem, mert engem is érdekelne.

Igaz, hogy ehhez kicsit utána kell járnia az embernek, és ezt lehet sokan nem akarják, azoknak jó az LG G2. Viszont sokaknak a fele ilyen funkció sem kell, azoknak jobb a Nexus 5, mert ők csak azt szedik le amit akarnak, ráadásul választhatnak, hogy melyik alkalmazás jön be jobban, stb.

2014. febr. 1. 10:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!