Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Talált telefon lenyomoztatása?

Mony kérdése:

Talált telefon lenyomoztatása?

Figyelt kérdés
Hétvégén Bécsben találtam egy Samsung Galaxy s3 telefont.Persze haza hoztam Magyarországra,mert ha nem én,akkor úgy is más veszi fel a földről és ugyan ezt megteszi.Mennyi lehet az esély,hogy lenyomoztatják az Osztrákok?

2013. okt. 28. 22:00
 1/8 anonim ***** válasza:

1. átlagmagyar(nem mondanám nyilván hogy csak a magyarok lopnak, de nyilván nagyobb esélye lett volna egy osztrák ember kezében arra, hogy megkeresi az egyik legközelibbnek vélt kontaktot, és felhívja, hogy az ő ismerőse elhagyta a telefonját)

2. el bírom képzelni, hogy az osztrák rendőrök kicsit buzgóbban fel tudnak lépni az ilyen esetek ellen, és veszik is a fáradtságot bemérni egy értékesnek mondható telefont.

2013. okt. 28. 22:03
 2/8 Konzol94 ***** válasza:
63%
Te hogy éreznéd magad, ha elveszne a telefonod? És hogyan amikor egy becsületes megtalálò visszaadja neked?
2013. okt. 29. 08:53
 3/8 anonim ***** válasza:
62%
Szerintem bármennyire is értékes CSAK EGY TELEFON meg ha be is mérik nem hiszem hogy egy telefon miatt eljonnenek ide
2013. okt. 29. 09:02
 4/8 anonim ***** válasza:
90%

Ha túljutottál a gondolaton, hogy visszaadod-e vagy sem, bár emberibb dolog - megjegyzem - használhatod, bekapcsolhatod. Ha független (vagy kifüggetleníted), akkor nem tud mit csinálni a tulajdonos sem, mert garanciapapír ellenében az eredeti tulajdonosnak kellene letiltatnia, személyesen, mindhárom magyar szolgáltatóhoz besétálva! Amúgy is találtad, nem bűncselekményből származik - semmi bajod nem lehet belőle. Ausztria amúgy is jobban teljesít :D így szerintem lelkiismeret furdalásod se legyen! Ha kódot kér a bekapcsolásnál, akkor meg nyomj egy hard reset-et, gugli nagy barátod, írd be és megtudod hogyan kell - így a jelzártól elkezdve még a mobilkövetőt is kikapcsolhatod. Használd egészséggel, bajod nem lehet belőle, kizárt! Amúgy is csak úgy lehet keresésre tiltatni egy telefont, hogyha rendőrségi feljelentéssel egyetemben tiltatod le a szolgáltatóknál. Elhagyásra nem lehet ilyen jegyzőkönyvet kérni...

Ha valaki nem tud vigyázni a telefonjára, értékeire - szerintem használjad bátran és büszkén! :)

2013. okt. 29. 13:55
 5/8 anonim ***** válasza:
utolsó, azért annyit megjegyzek, hogy mivel EU tagállam vagyunk mi is, ezért ha ott veszik a fáradtságot a keresésre, és itt megtalálják, nagyon szépen felveszik a magyar rendőrséggel a kapcsolatot. az meg nem mentség, hogy találtad. én is ellopom valaki telefonját, és mikor számonkérik mért van nálam, én is azt mondom, hogy tutinem loptam, csak találtam.
2013. okt. 29. 16:49
 6/8 anonim ***** válasza:
95%
Nem fogják bemérni szerintem.DE.SIM-kártya ki,mikróba be,benzin rá,gyufával meggyújt É-D-K-Ny irányba a SIM hamvait szétfújni.Egyszer.Aztán.Hard reseteld e telót majd tedd fel rá a CyanogenMod 10.1-et.Tuti hogy nem mérik be ezek után
2013. okt. 29. 17:17
 7/8 A kérdező kommentje:
SIM kártya PIN kódot kért,úgy hogy nincs nagyon min gondolkodnom,hogy vissza adom e vagy sem... A teló nagyon rossz állapotban van,elég jó kell még rákölteni,hogy használható legyen,érintőképernyő összetörve,stb.A tulaj nem annyira vigyázott rá,elég szomorú,hogy nem tudott értékelni egy ilyen telefont!Kedves Konzol94, véleményed szerinted hogyan kellett volna vissza adni?Keresni kellett volna még akkor éjszaka egy tolmácsot,hogy felhíjuk egyik ismerősét?(Hozzá teszem éjszaka találtam meg egy disco előtt.)Lehet ha én hívom fel és elkezdek magyarázni valamit még én jövök ki rosszul,még azt sem tudtam volna megmondani,hova jöjjön a telefonért.Másnap még le is merült,úgy hogy nincs min gondolkodnom és lelkiznem.Köszönöm szépen a válaszokat!!! :)
2013. okt. 30. 08:58
 8/8 anonim ***** válasza:

Annyira okosok vagytok, EU ide vagy oda, ebbe most ne menjünk bele hogy mennyire is vagyunk mi EU tagállam...

Még a 3 magyar szolgáltató sem egyeztet/cserél IMEI számokat egymással, akkor szerinted majd pont a külföldi szolgáltatókkal fog? Elgondolkodhatsz azon is, hogy mi haszna lenne kitiltani egy idegen ország, idegen szolgáltatójának sorozatszámát, mikor te akár pénzt is költhetsz náluk azzal hogy használod... Ne égessétek magatokat a hallomásból szerzett információkkal...

2013. nov. 18. 12:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!