Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Sony Xperia Z1-et vagy Nokia...

Aspikami kérdése:

Sony Xperia Z1-et vagy Nokia Lumia 1020-at vegyek?

Figyelt kérdés
Most a Lumia felé hajlok, de kíváncsi vagyok a ti véleményetekre is :) Ha lehet indokot is, hogy miért azt választanád! Köszi!

2013. okt. 28. 16:06
 1/10 anonim ***** válasza:
47%
Szerintem lumia 1020. Gondolom a fotózás mmiatt vennéd, ebben pedig van xenon vaku, optikai képstabilozátor, de olvasd el a Nagy Mobilos Kamerateszt 2013-at mobilarénán. Ha pedig nem fotózàsra veszed, akkor pl. a Z1 kijelzöjét elrontották a Sonynál. Meg WP vs. Android is van, abból szerintem a WP letisztultabb, kevesebbet fagy, stb.
2013. okt. 28. 16:13
 2/10 A kérdező kommentje:
Olvastam tesztet mindkettőről. Igen, leginkább fotózás miatt szeretném a lumiát, mert hiába van a Z1-nek 20mp-es kamerája, ha nem csinál jó képet. Az op. rendszer miatt vacillálok leginkább, mivel eddig androidot használtam, nem tudom, hogy tetszene a WP8. Köszi a választ ment a zöld :)
2013. okt. 28. 16:24
 3/10 anonim ***** válasza:
21%

"Ha pedig nem fotózàsra veszed, akkor pl. a Z1 kijelzöjét elrontották a Sonynál."

-Khm... XReality engine, Triluminos technológia, 441 ppi, Full HD felbontás 5"-on.

"Meg WP vs. Android is van, abból szerintem a WP letisztultabb, kevesebbet fagy, stb."

Mindemellett olyan, mintha bebetonoztak volna. Az Androidhoz képest legalábbis.

2013. okt. 28. 18:20
 4/10 anonim ***** válasza:
29%

Bocsi, a kérdésre nem adtam választ. :D

Fotózni, videózni a Nokia. Minden egyébre a Sony. Részemről legalábbis.

2013. okt. 28. 18:21
 5/10 anonim ***** válasza:
46%
Fotózásban nem egy kategória a két telefon , a Sony-nál a 20mpx csak egy szám hogy a vevők lássák hogy ebben profi kamera van , pedig ahhoz képest gyatra képeket csinál , a Nokiánál nem csak az mpx volt a fontos , de még az is kétszer jobb mint a sonyban . Alkalmazások vannak Lumiára , egyre több , nem fagy le az Androiddal szemben , nem kelt a kézben egy olyan tepsi érzést , ahányszor Sonyt láttam , fogtam az az érzésem volt hogy túl nagy . Böngészésben mind a két telefon a maximumot nyújtja , bár a sonyt egy kézben kényelmetlen tartani . Szerintem a Lumiát vegyed ha egy fényképezőt akarsz pótolni telefonnal .
2013. okt. 28. 19:16
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszi, mindenkinek ment a zöld kéz! Akkor úgy néz ki maradok a lumiánál.
2013. okt. 28. 21:40
 7/10 anonim ***** válasza:
42%
szerintem is lumia :)) és előttem már teljesen jól megindokoltak h mért :)
2013. okt. 29. 10:17
 8/10 anonim ***** válasza:
46%
Két hónapja van 1020-am, és már tuti elfogult vagyok, azért ajánlom a Lumiát... :)
2013. okt. 30. 18:59
 9/10 anonim ***** válasza:

Ez így hülyeség hülyeség hátán. Nem tudjátok mit jelent a megapixel és mire jó.

Mindkettővel nagyon szuper képeket lehet lőni, az már a hülyeség határa amikor egy ici picit különbözik a kettő ha egymás mellé teszed hát istenem úgy sem szúrnád ki a való életben mert nem lenne mellette ott! Itt nem a Nokia vs Sony párbajjal dől el a meccs hanem az android vs windows-al, mivel akkor jobban fogsz szívni ha utálni fogod az oprendszert mert egy észrevehetetlen különbségre alapozod a vásárlást. Tök ilyen a kijelző is. Nagyon szép képe van mindkettőnek, egyedül a sony betekintési szöge gyengébb, de azt meg szintén nem veszed észre ha nincs mellette egy másik fajta telefon. Ja meg amikor jönnek hogy ennek 400 annak meg 401ppi-s a pixelsűrűsége úgyhogy jobb hát istenem kockáztatni merek hogy a 200 és a 6000000 között sem látnál különbséget nagyító nélkül. Ennyit erről. Itt azt fontold meg hogy elég lesz-e neked a windows korlátozottsága(korlátozott, ha utálni fogod a kezdőképernyőt akkor cumi, de az androidnál lecserélheted ;) ) vagy inkább a szabadabb megoldás felé hajlasz, ezt kell eldöntened.

2013. nov. 1. 00:03
 10/10 anonim ***** válasza:
Eddig minden kamerás tesztet a Lumia 1020 nyert meg telefonoknál : [link] a Sony a legjobb 3 között se volt ott , még az iphone is a maga 8 mpx-ével is jobb fotókat csinált , a sony kibiggyeszti a 20 mpx ét , aztán vaku , színek , stb le van szarva , ott csak a marketing a lényeg . Ajánlom hogy olvasd végig egyébként a tesztet :) .
2013. nov. 1. 12:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!