Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Nokia Lumia 520 vs Sony...

Nokia Lumia 520 vs Sony Xperia L? Melyik jobb, éri meg jobban és miért?

Figyelt kérdés

2013. okt. 27. 13:24
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
Leginkább zenehallgatásra, játékra kéne, és a biztosabb oprendszer, a könnyebb kezelés fontos szempont. Ha esetleg valakinek van tapasztalata mindkettővel, annak a véleményére nagyon kíváncsi lennék:)
2013. okt. 27. 13:29
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

Még egyikkel se volt dolgom, de januárban veszek Xperia L-t, azt például sokan dicsérik, és hardveresen az adatok alapján is (memóriakártya max. méretét leszámítva) jobb, mint a Nokia. Viszont attól is függ a dolog, hogy milyen rendszert akarsz: a WP nagyon stabil, sosem akad, nem fagy be, nem lassú akkor se, ha kismillió dolgot raksz a telefonra. Az Android ütőkártyája viszont, hogy egyénileg testre lehet szabni és sok alkalmazás van hozzá, ráadásul a 4.1-es verziótól kezdve viszonylag stabil az is, persze nem annyira, mint a WP!

[link]

2013. okt. 27. 13:33
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Androiddal volt dolgom, ne vegyél kp-nek, de ha játékra kell, akkor mindenképp android.
2013. okt. 27. 13:46
 4/18 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm! :)

Igen, a játéknál én is csak attól tartok, hogy WP-re még nincs olyan sok, és a Lumiának 512 RAMja van, az Xperiának pedig 1024, azon lehet több játék fut, biztos lesz olyan, ami a Lumián nem fog működni. De gondolom azok, amiket a WPre terveztek, csak elmennek rajta...

2013. okt. 27. 14:04
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Az igen, elmegy, de androidra többet terveznek. A ram akkor lenne olyan fontos, hogy 512 vagy 1024 mb, ha ugyan az az oprendszer lenne. Lehet, hogy a WP-t 512-höz optimizálták, és az neki tökéletes. Én androidhoz a 4.1-es verzió felett már 1024 mb-ot ajánlok, annál lejjebb már elég az 512 mb.
2013. okt. 28. 12:49
 6/18 anonim ***** válasza:
55%
Mindenképp az L. WP-re alapból kevesebb a program, ráadásul a Lumia 520 hardverével te nem fogsz játszani semmivel akadás nélkül, míg az L kb. 5-ször erősebb... Még a csúcs Lumiákon is szaggatnak a játékok, mert gyenge a hardverük. Hát ez ilyen... A Nokiánál elfogyott a pénz (Amúgy az L erősebb még az 1020 Nokiánál is, ami 200 ezer XD). :D
2013. okt. 30. 10:50
 7/18 Barney96 ***** válasza:
82%

vicces hogy véleményezel valamit amiről semmit nem tudsz kedves barátom :) kezdjük azzal mondjuk, hogy a két telefonban majdnem ugyanaz a Hardver van (qualcomm snapdragon 1 GHz adreno 305-ös graf.gyorsító, csak az xperiának 1 gb a ram mérete) tehát ostobaságból itt nincs hiány :/ továbbá érdemesnek találom megemlíteni hogy a nokia kijelzője egy ips panel szemben a sony tft-jével, és az ips általánosságba véve szebb képet ad. és akkor a játékokról annyit, hogy a 620amon ugyanilyen hardverrel az asphalt 7 kb 50 fps-sel fut, ezzel arra akartam kitérni hogy, bár az android fanok el se tudják képzelni, optimalizálással is lehet játékot elfuttatni, nem feltétlenül kell a bivaly hw. és akkor még abba is belekötnék ami a lumiák hardverezettségéről lett kijelentve, vagyis hogy a csúcsmodellek nem gyengék hardveresen sem, ráadásul az egész rendszer szépen össze van hangolva tehát a lumia 520-620-720 mindennapi használat során is kb egy galaxy s3 szintjét hozza, a magasabb sorozatszámú modellek pedig még gyorsabbak, és nem, nem erősebb az xperia L mint a 1020, a htc-nél fogyott el a pénz, nem pedig a microsoft/nokiánál, és még csendben megjegyezném hogy nemrég bemutatták a lumia 1520-at ami közkívánatra idei csúcshardverrel rendelkezik, csak mert az emberek erre gerjednek.

És hogy ne legyen az egész off, én ezekre a lumiát ajánlanám, nagyon stabil, és folyton érkeznek a frissítések, és ahogy egyre többen veszik (mert ez tény), egyre több játék lesz rá,

2013. okt. 30. 13:36
 8/18 anonim ***** válasza:
89%

7/7: Szánalom a hozzászólásod. Nem nagyon értesz a témához.. jöhetsz lepontozni a haverjaiddal most.

Azért jött "csúcshardverrel" az 1520, mert azt a hardvert már támogatja a WP (és kell is neki a multitasking miatt, ami eddig nem volt).

Eddig a WP nem támogatott 4 magot, és nem tudott full HD-t sem...

Amúgy meg a szuper optimalizált Nokiádon próbálj meg Modern Combat4-ezni.. még a 925-ön is akad, mint a bűn, míg a 70 ezres SP-men HD-ban megy max grafikán akadás nélkül. :$

Az asphalt7 meg a telefonomon szintén HD-ban stabil 60 fps tükröződéssel, effektekkel, árnyékokkal (tudod egyáltalán milyen HD-ban játszani?).

De megnézheted a Real Racing 3-at is, hogy fut neked... xD

Az, hogy a WP jól fut gyenge hardveren, egy dolog (ezt mindenki tudja és egyetért vele)...

2013. okt. 30. 13:45
 9/18 A kérdező kommentje:

Hú, én nem akartam, hogy ebből veszekedés legyen.. :P

Köszönöm mindkét hozzászólónak! Mindkét oldalról jöttek így tapasztalatok, ezek alapján fogok majd mérlegelni.

Egyébként nem szeretnék ilyen nagyon szuper játékokat rá, olyanokra gondoltam csak, hogy Temple run, Angry birds, stb, ami amúgy a kisebb teljesítményű mobilokon is elfut, amikhez nem kell egy több százezres mobilt vennem, csak hogy játszhassam. A mobilban ezen kívül nekem a stabilság, megbízhatóság, gyorsaság lenne a fontos.

Köszönöm még egyszer, még átgondolom ezek alapján, hogy melyik mellett döntök.

2013. okt. 30. 13:51
 10/18 Barney96 ***** válasza:

8/8 szánalom az ellenkezésed

ezekre a hozzászólásokra azt tudom mondani, hogy aki csúcs játékokkal akar játszani az ne 4-5 colon tegye, hanem vegyen csúcstelefon árából pc-t. egyébként én sajnos olyan ember vagyok, aki egy játékot az élmény miatt játszik, és a középszerű grafika nem igazán izgatja. mellesleg minek adnának úgy ki egy játékot egy zászlóshajóra hogy nem fut el rajta, ezt sose értettem. és egyébként meg most mondhatod hogy a 70.000es xperia sp, de elfelejted hogy az összehasonlítási alap egy 35000 ft-os lumia...

2013. okt. 30. 13:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!