Csak én érzem úgy, hogy itthon a mobilnet szolgáltatások (mindegyik cégnél) rendkívül drágák?
Nem a mobilnet a drága, hanem az sms és a beszélgetési percdíj.
Kicsit számolgassatok, aztán rájöttök.
Nézzünk egy átlagos csomagot, havi 3 GB 3000 forintért.
1 MB 1 Ft.
A beszédátvitelhez 13,2 kbps kell (itt leírják hogy ez hogy jön ki, miért ennyi: [link] Másodpercenként 13,2 kilobit, az percenként 792 kilobit, vagy 99 kilobájt. De a kapcsolat kétirányú, vegyük a kétszeresét. Mivel a hívott félnél is kell ennyi sávszélesség, amit a hívó fizet, legyen az elhasznált adatforgalom 400 kB percenként. Vagyis 1 MB két és fél perc alatt fogy el.
Az előbb kijött, hogy 1 MB 1 Ft, vagyis egy perc beszélgetés adatforgalma 40 fillérbe kerülne, ha ezt is úgy számolná a szolgáltató, mint a netet.
Feltételezem hogy a mobilinternet szolgáltatásokon is van nyeresége a szolgáltatónak. Ezek után az átlagos 20-30 forintos percdíjak mellett nem értem miért sírnak a szolgáltatók a telekom-adó miatt, a beszédforgalmon nagy nyereségük van, az sms üzeneten már inkább ki sem számolom mekkora.
Na, akkor megkérdezem még egyszer, mi a rendkívül drága?
Abszolut és relatív értelemben is DRÁGA kis hazánkban szinte minden!
A tömeg fizetése a béka segge alatt, az árak, az adók az egekben. Csak a csókosoknak áll ez az ország. Na, ezért is hagyják itt oly' sokan. :(
NEm csak érzed ,így is van.
Nekem szerb telenoros csomagom van, 10 euró havonta, korlátlan telefonálás belföldön, 5 euróért aktiválják a roaming csomagot, amikor utazom, 3 óra beszélgetés roamingban, 500 sms. Adatroaming 500 MB ig benne van.
Ezért a magyar Telenor a gatyámat leszámlázná, még roaming csomagban is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!