Az Iphone telefonok miért olyan drágák? Mivel tud többet mint más telefon?
Hogy miért drágák? Talán mert a cég USA-beli, adókat ráteszik, illetve van rajta egy olyan alma, amibe valaki beleharapott, eldobta, az Apple pedig logónak használja.
Már csak azért is írom le a logóját így, mert nekem volt szerencsém egy iphone-hoz. Nyertem egy fogadást és kaptam egy iphone-t, miután harmadjára előjött rajta ugyanaz a hiba, ahogy jött a hiba, azzal a lendülettel vágtam ki a p.csába... Azóta van egy Sony-m és egy Samsungom, semmi gond nem volt eddig a Sony-val, viszont a Samsung az iphone sorsára fog jutni mert az is "rosszalkodik"...
Nézzuk a belsot hisz amiatt lett divat telefon az iphone mert a kulseje jo, De egy telefonban plane egy okostelefonban ink. A belso szamit
Viszont nagyon lemaradtak hardverileg. Van egy kis rendszerigenyu ios-uk es nem kell emiatt a rohamos hardverfejlesztes. A samsung nem tu, mit csinalni mert pl a kezdo kepernyo mar tobb memoriat haszal fel a tengernyi widget-el mint 2 ios rendszer (nagy tulzassal, ezert ne kovezzetek meg iphone fanok) es a samsung modernebb technologiat is hasznal alacsonabb arak mellett. Es ne azt nezd h mennyiert cserelik ki a kijelzot.NEM KELL ELEJTENI. Nekem s3am van jelenleg de volt mar iphone is nehany honapig a zsebemben.
És a Mercédesz miért drágább mint a Suzuki? Mivel tud többet mint a Suzuki?
Azért drágább, mert a felső kategóriának csináltak egy drága és jobb telefont. Ennyi.
Valaki, aki nem utálja egyik telefon tipust sem, de van véleménye, tapasztalatból:
Mielőtt belekezdenétek egy fan-klubbos vitába (ennél jobban), szeretnék pár dolgot tisztázni:
Az nem igaz, hogy a régi 4-5/4s-5s iphone-on ugyanúgy elfutnak a játékok, mint a mostani, modernebb társain. Ez butaság. 512 mega nem elég már sok mindenre, a programok fejlődése, méretbeli növekedése miatt.
A mai iphone-ok olyanok, mint az androidos társaik. ugyanúgy lehet telefonálni, internetezni, filmet nézni fotózni... nincs különbség, csak a neve, és az alkalmazásainak kinézete.....
Tény, hogy hosszabb élettartammal rendelkeznek az iphone-ok, mint a régebbi "átlagos" androidos társaik egy része. az anyagfelhasználás megválasztása miatt.
Tény, hogy a rendszer jól optimalizált, kevés a megakadás, fagyás (bár vannak azért ellenpéldák is).
Tény, hogy van 8-10 féle iphone és ipad, gyakorlatilag veszed vagy nem veszed lehetőséged van.
Tény, hogy az iphone nem annyira felhasználóbarát rendszer, de pont ezért nehezebb is tönkretenni. Bár a külsö bővítés és a bluetooth lebutitása nekem visszatetsző.
Tény, hogy a supportjuk hosszabb távon is odafigyel az eszközeire, bár ennél a 10 félénél nincs is sok gondjuk.
Tény, hogy az iphone -nak volt jó pár csúnya húzása, ami miatt vásárlók 10 ezrei fizettek átlagosan 120 dollár javítási költséget, egy-egy hibás széria javítására, ami a gyártó hibája volt (vagyis ingyen kellett volna nekik javíttatni).
Tény, hogy az utóbbi készülékeikben több a hiba, mint a régi vezetés alatt az összesben. 7,8,X nél jelentkeztek az abnormálisan merülő akksik, vagy a rossz frissítés miatti harderes hibák, majdnem mindegyiknél a wifi csatlakozás probléma, vagy az x nél a csikozódó kijelző, recsegő hangszóró..... A lista nem teljes, folytatható.
Tény, hogy területi megosztásban is módosítgatnak egy-egy verzión: Pl.: a kínába szállított telefonok akkuhibája: nem volt elegendő hely a táguláshoz töltés közben, így az akksi felpúposodott, zárlatos lett és kigyulladt.
Tény, hogy bárminemű meghibásodás esetén a fizetendő összeg az átlagos ár 2-3 szorosa is lehet az androidos társainál ( azonos paraméterek között ).
Tény, hogy a hozzá készült kiegészítők egy része gyárilag gyenge, mert így is lehúzzák a bőrt az iphone tulajdonosokról (főleg a töltőkábel és töltő képes gyorsan megadni magát)
Tény, hogy annyira magas még mindig a telefonjaik ára, hogy ugyanazon a pénzen az ellentáborból, hasonló tudással, rendes supporttal, sokkal olcsóbban vehetjük meg a telefonokat. Ugyanazon az árért nemcsak egy telefont veszel androidból, hanem mellé egy jobb tabletet vagy laptopot is.
Az emberek szeretik a változatosságot, mindenkinek más kinézetű telefon jön be. Az iphone-nál annyit tehetsz, hogy ráteszel egy csilivili tokot (persze, ez egy kicsit túlzás részemről, de a hasonlat helyes), de egyébként nehezen egyénre szabható.
Az androidos telefonból mindenki megtalálja a neki tetszőt, egyéniségéhez passzoló telefont.
Védelmi szintekben a mostani telefonok ugyanolyan jók, mint az iphone társaik, azokat is be lehet állítani úgy, hogy elvesztés és ellopás esetén a telefont más ne tudja használni, az adatokat ugyanúgy titkosítással védik.
A fentebb leírt hibákról bárki meggyőződhet, nem légből kapott infókat írtam le. Ezek azért szomorúak, mert ilyen kevés telefontipus mellett, ilyen tervezési hibák megengedhetetlenek egy ilyen kaliberű cég részéről. "Vezér"váltás óta a kinézet és az extrák beszerelése lett nekik az elsődleges, nem egy korrekt kinézetű, de stabil és strapabíró telefon készítése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!