Vak felhasználóktól kérdezném, milyen mobilt használtok?
1. válaszoló!
Ha nem akarsz te IQ betyárrá válni, akkor inkább legközelebb ha nem vagy elég tájékozott egy témában, akkor inkább ne szólj hozzá. Szerintem. Bááár...te tudod...csak mert én is a második által linkelt felolvasóval használom a gépet. Tehát tudom, hogy el tudják olvasni vakok is, ahogy én vakként meg tudtam írni, és el tudtam olvasni a te igen "értékes és hasznos" hozzászólásodat is. Ráadásul több kérdésnél is olvastam már, hogy a válaszoló írta, hogy vak, ezért kérdeztem tőlük. Csak úgy látszik, ahhoz a kérdéshez nem tévednek oda, ahova "kellene".:(:)
Szia,
több lehetőséged is van:
A legakadálymentesebben az Iphone használható, abba be van építve a Voiceover képernyőolvasó program. Csak hát egy IPhone nagyon nem olcsó...
Az androidos telefonokba be van építve a talkback nevű képernyőolvasó, de ez akadálymentesség szempontjából állítólag jóval alulmúlja az IPhone-t. Én is mostanában készülök telefont venni, és két telefont ajánlottak, amivel jól működik együtt a képernyőolvasó: Sony Xperia E, és Samsung Galaxy s3 Mini. fontos, hogy 4,1-es android legyen a telón, plusz hogy kártyafüggetlen legyen, legalábbis én így tudom, ilyeneket olvastam.
A nokia telefonok közül a symbianos telefonok némelyikére fel lehet tenni egy ingyenes képernyőolvasót, azt hiszem nokia screen reader a neve, bár nem tudom, hogy az mennyire használható, plusz van egy talks nevű program, ami elvileg fizetős, gyakorlatilag sokan törést használnak belőle. A talks-szal együttműködő telefonok listáját megtalálod a www.infoalap.hu oldalon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!