Van valakinek Serioux márkáju táblagépe?
Sokadik vagy ezzel a tablettel... Ezek szerint Romániában népszerű ez a tablet, ezt így már sikerült leszűrnöm. Típus? Ha a 9.7 colos IPS HD (hihetetlen, hogy nincs modellszám, én úgy érzem, hogy kb. olyan szinten lehet ez a márka, mint magyarban a Myaudio), akkor ezt a módszert javaslom kipróbálásra: [link]
Ha nem érted az angolt, csak szólj s leírom magyarul mi a teendőd.
Ha valamelyik másik alwinneres gépük, akkor is egy próbát megér ez a módszer.
Nem nézlek hülyének, miért néznélek hülyének? Még véletlenül sem akartam lealacsonyító lenni, s szerintem nem is írtam semmi olyasmit, amivel téged degradálnálak. Nem mindenki tud angolul, ha erre gondoltál, komolyan gondoltam, hogy lefordítom, ha nem érted.
Ha a 7-es, akkor érdemes még úgy keresgélni google-ben, hogy alwinner root, ha esetleg ez a módszer nem jönne be. Mondjuk én rootoltam már ezzel exynos procival szerelt tabletet, telefont is, szóval nem feltétlenül csak a rockchipeseknél működik ez a módszer, ezért látom esélyét annak, hogy allwinneres tabletnél is működhet.
Allwinner a SoC gyártója. A chip, amire épül. Ilyen például még a Rockchip, a Samsung Exynos, a Tegra, a Mediatek stb.
Ez annyira nem lényeg, csak az, hogy ált. mindegyikhez más-más rootolási eljárás van (ezért javasoltam, hogy ezzel együtt indítsd egy keresést google-ben), de még ezen belül is előfordul, hogy más az eljárás, sőt, mint mondtam az is, hogy van átfedés, mint pl. amit linkeltem neked rootolási eljárást, az eredetileg a Rockchip-el szerelt tabletek rootolásához jó, de nekem sikerült már Samsung Exynos-al szerelt tabletet rootolnom vele.
Kipróbáltad már? Működött? A rootolt tableteken szükséges a Superuser (azaz a Super SU) telepítése, ezt playen megtalálod, utána a rootot követelő applikációknak a SuperSU adja ki a root jogot, ez pedig úgy néz ki, hogy az applikáció első indításánál engedélyt kér tőled a Super SU, ha ezt megadod, akkor megjegyzi, a továbbiakban már nem kér engedélyt. Telepíteni kell továbbá a Busybox nevű applikációt, ezt is megtalálod playen, ha feltelepült, akkor indítsd el, majd bökj az installra, aztán a smart installra, ha az installálás kész, akkor kiléphetsz a busyboxból.
A rootolás sikerességét ellenőrizni a root checker applikációval tudod, ezt is megtalálod google playen.
Közben körülnéztem. Semmit nem találtam a témában. Mindenki azt szajkózza, hogy ált. eleve rootolva vannak az allwinneres tabok, no persze értik ezt a Kínából beszerzett tabletekre, de egy próbát megér az, hogy letöltöd a root checkert play-ről s leellenőrzöd, lehet tényleg alapból rootolva van.
Ha rootolva van, akkor nincs már más dolgod, mint a két applikációt telepíted, amit fentebb írtam, s kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!