Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » IPhone 5 - 170. 000 Forintos...

IPhone 5 - 170. 000 Forintos számla?

Figyelt kérdés

Helló, van egy iPhone 5-öm, az adatforgalomki van kapcsolva, az otthoni wifin netezek, és mégis ekkora számla jött ki ! Mi okozhatja ezt ? Nem telefonálok sokat ( kb napi 1 db 3 perces beszélgetés + pár sms ), nemrég voltunk külföldön, de ott nem engedett beléni a netre, vmi szar t-mobilos oldalt hozott ki, ez bizonyítja azt is, hogy ott sem mobilneteztem, csak a szállások wifijét használtam.

-t-mobilos vagyok

-az iPhone karácsony óta van meg

2013. aug. 26. 21:18
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Kedves utcsó! Ez hülyeség, már bocs! Én nem vagyok gazdag, de 4s-em van! Én nem tudnám kifizetni ezt a számlát. Nem cigizek, alig járok bulikba és inni én ebből spóroltam a telefonra.
2013. aug. 27. 12:11
 12/16 anonim ***** válasza:

"ha az adatforgalmat kikapcsolom, akkor a roaming lehetőség sem jön fel, mert az alapból kikapcsolódik..."

Ha ez tényleg így van, akkor áldom magamat, hogy sose vágytam iPhone-ra. És ha tényleg így van, akkor ezután sem lesz. Androidnál ha a mobil ADATforgalmat kikapcsolom, attól a hívás roaming még működik.

"ha alapból nem engedi nekem használni a mobilnetet akkor hogyan használódik magától"

Ez attól függ, hogy hol tiltódott az adatok forgalmazása. Ha már a kinti szolgálatató szerverén, akkor jogos a számlázás, mivel volt a szerver felé adatforgalmad (küldött adat is adatforgalom, márpedig amikor beírsz egy címet, azt előszöris elküldi egy DNS szervernek, ami vissszaküldi az IP-címet. És ez hiába csak pár Byte adatforgalom, a napi adatroaming csomag elindult.

2013. aug. 27. 12:22
 13/16 anonim ***** válasza:

13 - 2008 óta iphonejaim vannak, soha nem volt olyan,hogy ha nem engedélyeztem volna valamit,akkor az "véletlenül" bekapcsolódott volna. A telfonban az adatromaing kikapcsolása azt jelenti,hogy létre sem hozza az adatkapcsolatot a toronnyal - ezesetben biztos,hogy nulla forgalom van rajta és hidd el,hogy nagyon sok helyen használtam europán kivül is a telefonomat nulla hibaszázalékkal .

Ha valóban adatroaming történt,akkor azt csak a felhasználói felelőtlenség rovására lehet írni -de a részletes számla nélkül felesleges lenne találgatni,ugyanis 2 éve létezik egy olyan törvény,hogy a 150 eurót meghaladó adatroaming esetén a szolgáltató automatikusan felfüggeszti a lehetőséget -hacsak külön nem kéred meg,hogy aktiv maradjon !

2013. aug. 27. 13:37
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Ekkora gyökérséget, hogy ha telefonra van pénz akkor számlára is legyen...

Egyébként volt már olyan hogy az adat roaming kikapcsolása ellenére netezett a telefon. Nehány éve Magyarországon voltam és a 3GS emre amiben angol O2 SIM volt megérkeztek az e-mailek mobil neten. Nem nagyon foglalkoztam vele mert csak nagyon minimális összeggel lett több a számlám es csak egyszer történt. Viszont a következő számlával jött egy értesítés hogy hiba volt a rendszerben es ezért vissza is térítik az adat roaming miatt kifizetett összeget. Nem egyedi eset volt, ahogy utána olvastam akkor sokan panaszkodtak hogy ez történt velük is.

Tehát elő fordulhat.

2013. aug. 27. 14:02
 15/16 anonim ***** válasza:
Miért is gyökérség? Napjaink egyik legdrágább telójáról beszélünk. Valószinű van mit a tejbe apritania aki ilyet vesz.
2013. aug. 27. 14:22
 16/16 anonim ***** válasza:

Több dolgot nem értek!!!

Meghatározott összeg fölött a T-Mobile üzenetet küld, hogy elértél egy bizonyos szintet, ezután pedig elvileg felfüggeszti a használhatóságot, épp a külföldi használat miatt, mobil-netnél és telefonnál egyaránt. Szóval nem értem, hogy hogy mehettél el egyáltalán 170 ezerig, barátnőmmel voltunk külföldön azt hitte egy zöld számot hív, az folyamatosan várakoztatóra tette, kiderült, hogy nem volt zöld szám, pörgött a számlája, majd jött az sms, pár üzenetet még küldött róla, utána automatikusan zárolták, 65 ezres lett a számlája.

Részletes számlát, lehet, hogy nem tudnak adni, ha kérsz, mivel ezt nekik a külföldi szolgáltató számlázza ki, ők csak továbbítják és beszedik a pénzt.

Iphonnal másik barátom is megjárta külföldön, adatroming, net, minden ki volt kapcsolva, ennek ellenére használta a netet, semmi jelzés nem volt a telefonon, kizárólag onnan tudta meg, hogy lefogyott a 15 ezer forint a kártyájáról és nem tudott telefonálni, még szerencséje, hogy nem előfizetéses volt.

2013. aug. 27. 17:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!