Szerintetek melyik a legjobb mobil márka?
#2 "Nokia viszont a Samsungot és Apple-t másolja" MADE MY DAY! :D Ezt te sem gondoltad komolyan...
Amúgy ár/érték arányban szerintem Apple a legrosszabb, Nokia a legjobb, Sony és Samsung a kettő között van.
Szerintem: Nokia
Ár-érték arányban: Nokia
Tévdtem még 40 000ft ba se kerül előállítani
Erre a legtöbb kínai gyártó max 20 000 ret rakna az ismertebb gyártók 40-50 000 ret míg az apple kicsit elszáll a dologgal
" A 167,5 dollárra emelkedett komponensköltség természetesen nem tartalmazza
KIEMELNÉM EZT:
a kutatás-fejlesztési, összeszerelési, logisztikai és marketing költségeket, valamint az épületek költéségét, a kapcsolódó szolgáltatások és szerverparkok üzemeltetését és az alkalmazottak bérvonzatát sem."
Igen nagyobb az árrés, de leginkább csak az alsóbb szegmenssel szemben a csúcskészülékeknél már nem annyira nagy a különbség.
De ha szerinted egy zte ugyanazt tudja, mint egy SGS3-4, vagy egy HTC One, akkor nagyon el vagy tévedve.
Hol a fenébe írtam azt, hogy annyit tud. Istenem!
Az egy dolog más gyártók mégis meg tudják csinálni, hogy a felsőkategóriás telefonjaik nem 200 000e be kerülnek 1 évig. Tudom az apple megteheti mert így is megveszik. Pl ott az nexus 4 kb 100 000ft volt az induló ára mégis csúcskategóriás volt.
ma 00:09
"Ugyan azt jóval olcsóbban megkapjuk"
Most akkor popsit csinálsz a szádból?
"Egy iphnoen ugyan olyan könnyen tönkremehet mint pl egy zte. "
Bizonyára, de gondolom szerinted ez igaz még az SGS-re, HTC-re és a többi csúcstelóra is. Csak az a baj, hogy a szervízbe jóval többször visznek vissza olcsó alsókategóriás telefonokat, mint a felsőbb kategóriákból.
Mert ugye az nem mindegy, hogy az eladott készülékekből hány megy tönkre. Meg mennyi probléma van velük, van-e hozzájuk támogatás stb.
Ezek mind-mind plusz pénzek.
Az, hogy neked megfelel egy mókolós telefon amit rootolsz és úgy használod az egy dolog, de aki akar hagy vegyen már fémházas iPhone-t vagy HTC-t, vagy éppen mindenféle extrával telerakott SGS4-et vagy akármilyen egyéb csúcskészüléket.
Mellesleg azért megnézném, hogy egy ZTE-ben milyen zajszűrés is van, milyen minőségűek a hangszórói stb.
Az ilyen becsüljük meg az alkatrészek árát meg baromi értelmetlen nézni, mert ahány oldal annyi adat. Ráadásul a fejlesztési és tervezési költségek a legmagasabbak, hogy a hozzáadott szolgáltatásokat már ne is említsem.
A ZTE milyen hozzáadott szolgáltatást is ad? Jah, hogy semmilyet! OK, szemben a Samuval, HTC-vel, vagy az Apple-el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!