Iphone 5 áttvertek?
Vettem neten egy Iphone 5 öt amiről azt hittem hogy eredeti. a leírásban az volt hogy:
független iphone 5 eladó karcmentes fóliás új állapotban. a telefont ausztriából kaptuk cégestelefonnak, papírjai nincsenek. nem értünk hozzá ezért eladjuk.
A kérdésem az hogy kiderült hogy klón de ő azzal érvelt hogy nem tudta mert ugy kapták kintről, papírjai nincsenek és nem mondták hogy eredeti. neki van igaza? ha nem hova fordulhatok?
A 60 ezer remek, mert az már nem is csak szabálysértés, hanem bűncselekmény. Ügyvéd nem kell, az ügyészség fogja a vádat képviselni. Semmi pénzbe nem kerül, csak az idő és az utazás, de kapitányság minden városban van, sok helyen több is.
Hogy a fickó mit makog, az tökéletesen mindegy. Nem azt adta el, amit meghirdetett. Ha jóhiszeműen járt el, akkor lehetőség van, hogy akár magatok, akár békéltető testületen keresztül megegyezzetek (a te esetedben ez azt jelenti, hogy ő visszaadja a pénzt, te meg a telefont). Ekkor az eljárást megszüntetheted, és mindenki örül. Első körben a rendőrség is ezt fogja neki javasolni.
Nyugodtan tedd meg a feljelentést, a szövegelésnek úgysem lesz vége. Jöhet még életveszélyes fenyegetés, öngyilkossággal fenyegetőzés, rákos gyerek, elmebaj, rejtélyes alteregó, meg egy csomó más baromság. Jó pár ilyet láttam már, nem kell vele foglalkozni. Ha nem adja vissza a pénzt, az eladó egy bűnelkövető, eszerint kell eljárni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!